5 / 4

Galapagos Island Hopping

Pris från 26785?
Städer / Platser
Galapagos
5
4
REF: #534

För er som vill uppleva Galapagos fantastiska övärld på ett lite annorlunda sätt. Utgå från olika öar och gör dagsetapper för att på kvällen bo bra och bekvämt på hotell istället för på båt. Passa på att uppleva Galapagos med vänner och bekanta, ju fler desto bättre pris!

Kort dag för dag program
  1. Quito-Santa Cruz-Puerto Ayora (F,L)
  2. Puerto Ayora-Bay Tour-Isabela Island (F,L)
  3. Isabela Island (F,L)
  4. Isabela Island (F,L)
  5. Isabela Island-Santa Cruz-Baltra-Quito/Guayaquil (F)

Quito-Santa Cruz-Puerto Ayora (F,L)

Avresa med flyg från Quito eller Guayaquil till Galapagos fantastiska övärld. Vid ankomst väntar en transfer som tar oss till ön Santa Cruz. Vidare beger vi oss till höglandet på ön Santa Cruz och Primicias ranchen för att till fots upptäcka dom berömda lavatunnlarna och dom stora Galapagos Sköldpaddorna som har sitt naturliga hem här. Lunch intas även här på en typiska lokal restaurang. Dagen fortsätter till Puerto Ayora där man besöker ”Charles Darwin Research”som är ett informationscentra för Galapagos sköldpaddan och Iguanorna. Guiden kommer även att berätta om historiken kring Galapagos öarna och dess geologi. Retur till ert hotel och middag på egen hand.

Puerto Ayora-Bay Tour-Isabela Island (F,L)

Efter frukost bär det av med båt på havet för att besöka hela bukten med b la Punta Estrada, Germans Beach, Channels of Love och Grietas. Under färden skådar vi sjölejon och ett rikt fågelliv med möjligheten att även snorkla från båten. Tillbaka till Puerto Ayora för lunch. På eftermiddagen åker vi till Galapagos största ö, Isabela Island som ligger ca 2,5 timme bort med motorbåt. Ön Isabela är den största och en av dom vackraste öarna i hela Galapagos skärgård. Vid ankomst transport till hotellet för check in därefter avslutas dagen med ett besök av den berömda Flamingo Lagunen med fantastisk utsikt över öns södra del. Retur tillbaka till hotellet och middag på egen hand.

Isabela Island (F,L)

Idag väntar en spännande dag med många upplevelser på ön Isabela. Vi startar dagen med att bli hämtade av vår guide som tar oss till den berömda kratern av vulkanen ”Sierra Negra” som är 7 km i diameter. Vi fortsätter med en trekkingtur ( ta med bra skor ) i ca 4 timmar och får uppleva det unika landskapet av denna delen av världen. Vi intar lunch på en lokal gård där vi bl a får se den stora Isabela sköldpaddan. Vidare till Puerto Villamil stad för att besöka ”Tintoreras Islets”som är ett område med ett rikt djurliv. Vi får se sjölejon, Iguanor, Galapagos pingviner och små ”White Tiped Sharks” som har sin koloni här och kan skådas i det kristallklara vattnet. ( se bild nedan ) Möjlighet till snorkling och bad. Retur till hotellet och middag på egen hand

Isabela Island (F,L)

Idag väntar nya äventyr med resans absoluta höjdpunkter. Vi börjar med en segeltur i ca 45 min för att nå Cape Rosa på den västra sidan av ön Isabela. Vi befinner oss i den vackraste av miljöer. Upplevelsen är enorm och vi får se många sjösköldpaddor, pingviner och rockor samt lava tunnlarna som vi får vandra över. Möjlighet till snorkling och bad finns i denna rika marina miljö! När vi seglar till och från Cape Rosa, om vi har tur, får vi skåda dom berömda Manta rockorna som i parningssäsong lägger sig upp och ner på ytan, ett perfekt fototillfälle! ( parningssäsong är ) Efter intagen lunch och tillbaka till fastlandet åker vi buss för att besöka ”Wall Of Tears”-fängelset som byggdes av fångarna från Ecuadors första fängelse. Därefter besöker vi utsiktpunkten ”Orchilla Point” därifrån man har en fantastik utsikt över hela kustlinjen med dess stränder och vulkaner. Passa på att fotografera och föreviga denna ö. På vägen tillbaka passar vi på att besöka sköldpaddereservatet om tid finns! Retur till hotellet och middag på egen hand.

Isabela Island-Santa Cruz-Baltra-Quito/Guayaquil (F)

Efter frukost bär det av tillbaka mot Santa Cruz och flyg tillbaka till fastlandet fyllda med fantastiska minnen! F=frukost, L=lunch, M=middag
FAKTA

Min 2 personer

Pris per person i delat dubbelrum, 25 595kr
Pris per person i delat dubbelrum vid 4 bokade, 19 995kr
Pris per person i delat dubbelrum vid 6 bokade, 18 995kr

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Engelsktalande guide
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Flyg Quito/Guayaquil-Galapagos och Baltra.

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg från Skandinavien tillkommer
• Lokala flygplatskatter
• Galapagos Nationalpark 100 USD p/p ( betalas på plats )
• Transit Controlcard 10 USD och Isabela Departure Fee 5 USD ( betalas på plats )
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Preliminära hotel 3* Turist Superior:
Santa Cruz Island: Hotel Fernandina
Isabela Island: Casa Isabela

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG