Bomboli Ecolodge i molnskogen

Städer / Platser
Quito
Dagar 2
Nätter 1
REF: #535

För er som söker en annorlunda upplevelse i unik miljö.
Ca 1,5 timme söder om Quito ligger denna lilla personliga lodge i all enkelhet inbäddad i grönska på ca 3000 meters höjd. Värdparet välkomnar er med största generösitet och värme.
I Bombolí finns mer än 200 arter av orkidéer. Dessutom är det den perfekta platsen för fågelskådare eftersom mer än 120 olika arter lever här.

Quito-Bomboli (L,M)

Transport från Quito ca 1,5 timme söderut till Bomboli molnskog som är ett privat naturreservat beläget på ca 3000 m.ö.h. med mer än 120 hektar av molnskog. Värdparet Marianita och Oswaldo välkomnar er till sitt hem och vi får uppleva något alldeles unikt och spännande. Ni beger er ut på en 2 timmars promenad i denna grönskande natur som består av mer än 200 sorters vilda orkidéer och 150 arter fågelarter till vi når vårt slutmål, ett 5 m högt vattenfall. Tillbaka till lodgen väntar en typisk Ecuadoriansk matupplevelse oss som inkluderar mycket av trädgårdens självodling i form av kryddor och naturliga råvaror. Eftermiddagen spenderas sen som ni önskar. Möjlighet finns att besöka lodgens egna ostframställning eller bara strosa i trädgården och njuta. Senare framåt kvällen informerar värdparet er om Bomboli och vad dess syfte är. Värdparet brinner otroligt mycket för området och det känns i hjärtat. På kvällen serveras ännu en utsökt måltid i sann Ecuadorisk anda. Före sängdags tar ni en kort promenad för chans att höra djurens läten och med tur även se ugglorna som sitter i högt uppe i träden nära lodgen.

Bomboli-Quito(F,L)

Tidig uppstigning före frukost för en promenad på 1,5 timme. Tillbaka till lodgen för frukost för att efteråt bege er ut på en hike på ca 3 timmar som tar er till det största vattenfallet i området som är 250 m högt. Innan ni åker tillbaka till Quito väntar Marianita´s fantastiska matlagning igen. Transport tillbaka till Quito. F = Frukost L = Lunch M = Middag

FAKTA

Del i internationell grupp
Minimum 2 personer
Privata transport
Engelsktalande guider
Bomboli molnskogslodge, spartanskt boende, ingen el, internet eller WIFI

VAD INGÅR I PRISET

Privat transport enligt program
Utflykter enligt program inkl gummistövlar
Engelsktalande guider
Måltider enligt program
Boende på ecolodge i dubbelrum inkl privata badrum

VAD TILLKOMMER

Avbeställningsskydd och Reseförsäkring
ATT TA MED SIG
Varma och bekväma kläder
Underställ
Regnjacka eller poncho
Vandringsskor
Ficklampa och batterier
Kamera
Vi reserverar oss för eventuella ändringar som är nödvändiga utanför vår kontroll. Vänligen kontrollera visum, vaccinationer, avbeställningsskydd och reseförsäkringar i god tid innan avresa.

PRELIMINÄRA HOTELL

-
Pris från 4950 ?
Kort dag för dag program
  1. Quito-Bomboli (L,M)
  2. Bomboli-Quito(F,L)