Underbara Costa Rica med sol och bad i Tamarindo

Städer / Platser
Monteverde, San José, Tamarindo, Tortuguero
Dagar 15
Nätter 14
REF: #309

15-dagars rundresa som inkluderar de bästa bitarna av detta fantastiska land. Vi upplever regnskogen både från marken och från trädtopparna och får oss till livs ett djur- och växtliv som saknar motstycke i världen. Vi färdas genom det grönklädda landskapet, förbi bananodlingar och kakaoplantager, längs dramatiska kuststräckor och över inlandets högresta berg. Vi besöker nationalparken Tortugero samt Monteverdes molnskogar. Vi besöker även den aktiva vulkanen Arenal där vi njuter av bad i varma källor. Resan avslutas med sol och bad i Tamarindo på Stilla Havskusten.

Ankomst San José

Ankomst till Juan Santamaría flygplats San José. Transfer till valt hotell.

San José - Poás Vulkanen - La Paz Waterfall Gardens - San José

I dag åker vi genom landsbygd till den vackra naturen vid Poás-vulkanen, som anses vara den största gejsern i världen. När förhållandena tillåter det kan besökare promenera till Botos-sjön för att beundra den frodiga vulkaniska vegetationen. Därefter besöker vi Doka Estate, en kaffefarm högt uppe i bergen.   Vi fortsätter sedan till La Paz Waterfall Gardens, en av de största fjärilsträdgårdarna på kontinenten och den charmiga kolibrigården bland andra sevärdheter.

San José – Tortuguerokanalen och regnskogen (F, L, M)

Tidig transfer mot Limón, den afro-karibiska delen av Costa Rica. Vägen går genom den centrala, vulkaniska bergskedjan, med allt vad det innebär i variationer både vad gäller temperaturer och landskap. Vid Matina/Freeman kliver ni på båten som går mot den lilla byn Tortugero, vid foten av dess namne, den slocknade vulkanen och sedermera nationalparken som omger den. Längs de grönskande vattenvägarna är det inte ovanligt att man får syn på några av de varelser som har sina bo längs med strandkanterna. Sengångare, apor, krokodiler och sköldpaddor är bara några exempel på de vanligaste synerna. Under eftermiddagen görs besök i den lilla staden och dess Green Turtle Information Center där man jobbar för bevarandet av det flertal sköldpaddearter som lägger sina ägg i området.

Tortugero nationalpark (F, L, M)

Tidig morgon guidas vi genom parkens kanaler och sumpmarker. Här har 309 olika fågelarter sitt hem. Minst lika spännande kan det dock vara att då och då titta ner en liten stund, på den värld av flytande blommor och växter som vattenytan huserar. Lagom till frukost kommer vi tillbaks till lodgen. Egen tid. På eftermiddagen kommer en kunnig guide att visa er växter, insekter och djur som annars lätt går en förbi runt området kring er lodge.

Tortuguero - Sarapiquí (F)

idig morgon för att njuta av soluppgången på båt medan ni färdas genom de enastående kanalerna i parken. Efter frukost vänder båten för att styra tillbaks till mötesplatsen och därefter vidare till Guápiles för lunch. Transfer till Sarapiquí ca 45 min som är den största bananproducerade regionen i Costa Rica. Men här växer även kardemumma, kaffe, kakao och majs. Incheckning på ert hotell framåt eftermiddagen.

Sarapiquí - La Fortuna Arenal (F)

Morgonen börjar med ett besök på La Tirimbina-reservatet, som skyddar 346 hektar (865 tunnland) regnskog. Vi promenera över en av de största hängbroarna i Costa Rica för att beundra många av de 420 fågelarterna, som papegojor, tangaror och tukaner. Upptäck också chokladens hemligheter och underverk och lär dig om kakaons historia och kultur samt processen för att göra choklad. På eftermiddagen åker vi genom San Carlos lågland fram till La Fortuna, vid foten av den berömda Arenal-vulkanen.

Arenal vulkaniska nationalpark (F, M)

Förmiddagen är fri för att utforska La Fortunas omgivningar. Under eftermiddagen kan ni besöka nationalparken Arenal och överraskas av utsikten över vulkanens nästan perfekta kon, som reser sig 1633 meter (5358 fot) över havet. Här kan ni promenera på de hängande broarna eller ta en ridtur i parken.  Du har också möjlighet att besöka de avkopplande varma källorna i området med sina vackra trädgårdar. Båda aktiviteter kan förbokas.

Arenal - Monteverde molnskog(F)

Idag korsar vi Arenal-sjön, den största och mest betydelsefulla sjön i Costa Rica. Njut av den natursköna båtturen över sjön och sedan fortsätter vi landvägen till Monteverdes molnskog. Ni kan upptäcka på egen hand de fantastiska sevärdheterna i Monteverde: herpetariet, kolibrigalleriet, ostfabriken eller det ekologiska kaféet.

Monteverde molnskog (F)

Tidigt på morgonen besöker vi reservatet Santa Elena vilken öppnade så sent som 1992. Molnskogen är alltid både kylig och fuktig tack vare lågt liggande regnmoln som blåser in från Karibien. Denna frodiga skog är hem till över 400 fågelarter, bland annat kolibrier, quetzal, bellbird, chlorophonias, mot-motfåglar, black guan och många, många fler. Dessutom lär vi höra vrålapor och med lite tur se tapirer och den skygga oceloten.

Monteverde – Rincón de la Vieja (F)

Transfer från Monteverde till Cañas och vidare till er slutdestination Rincón de la Vieja. Eftermiddagen ledig att njuta av aktivitetsutbudet i La Hacienda.

Rincón de la Vieja nationalpark och vulkan – Tamarindo (F)

Tidig förmiddag blir det besök på Nationalparken Rincón de la Vieja, en aktiv vulkan belägen på 1895 meters höjd. Tidig eftermiddag privat transfer till Tamarindo som är en av Costa Ricas vackraste havsbukter, med fantastiska stränder. Här njuter ni av lättjefull soldyrkan, och njutningsfulla bad i Stilla Havets varma vågor. Obs Nationalparken Rincón de la Vieja är alltid stängd på måndagar.

Tamarindo strand (F)

Fri dag för egna aktiviteter.

Tamarindo strand (F)

Fri dag för egna aktiviteter.

Tamarindo (F)

Fri dag för egna aktiviteter.

Hemresa eller vidareresa (F)

Förmiddagen fri. Under eftermiddagen avgår transfer till flygplatsen i Liberia för hemresa eller vidare resa till några av våra andra destinationer.

FAKTA

- Minimum 2 deltagare
- Dagliga avgångar året runt
- Del i internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Inträdesavgifter och nationalparksavgifter enligt program

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• Avgift på Green Turtle Information Centre f.n. 1usd
• Möjlighet till privata transporter mot tillägg

PRELIMINÄRA HOTELL

San José: Auténtico Hotel www.autenticohotel.com
Tortuguero: Laguna Lodge www.lagunatortuguero.com
Sarapiquí: Tirimbina Lodge www.tirimbina.org
La Fortuna/Arenal: San Bosco Inn www.hotelsanbosco.com
Monteverde: Historias Lodge
Rincon de la Vieja: Hacienda Guachipelin www.guachipelin.com
Tamarindo: Hotel Pasatiempo www.hotelpasatiempo.com

-
Pris från 29990 ?
Kort dag för dag program
 1. Ankomst San José
 2. San José - Poás Vulkanen - La Paz Waterfall Gardens - San José
 3. San José – Tortuguerokanalen och regnskogen (F, L, M)
 4. Tortugero nationalpark (F, L, M)
 5. Tortuguero - Sarapiquí (F)
 6. Sarapiquí - La Fortuna Arenal (F)
 7. Arenal vulkaniska nationalpark (F, M)
 8. Arenal - Monteverde molnskog(F)
 9. Monteverde molnskog (F)
 10. Monteverde – Rincón de la Vieja (F)
 11. Rincón de la Vieja nationalpark och vulkan – Tamarindo (F)
 12. Tamarindo strand (F)
 13. Tamarindo strand (F)
 14. Tamarindo (F)
 15. Hemresa eller vidareresa (F)