16 / 15

Underbara Costa Rica

Pris från 33500?
Städer / Platser
Monteverde, San José, Tamarindo, Tortuguero
16
15
REF: #309

15-dagars rundresa som inkluderar de bästa bitarna av detta fantastiska land. Vi upplever regnskogen både från marken och från trädtopparna och får oss till livs ett djur- och växtliv som saknar motstycke i världen. Vi färdas genom det grönklädda landskapet, förbi bananodlingar och kakaoplantager, längs dramatiska kuststräckor och över inlandets högresta berg. Vi besöker nationalparken Tortugero samt Monteverdes molnskogar. Vi besöker även den aktiva vulkanen Arenal där vi njuter av bad i varma källor. Resan avslutas med sol och bad i Tamarindo på Stilla Havskusten.

Kort dag för dag program
 1. Skandinavien – San José
 2. San José – Tortuguerokanalen och regnskogen (F, L, M)
 3. Tortugero nationalpark (F, L, M)
 4. Tortugero – San José (F, L)
 5. San José – Tárcoles – Villa Lapas Sky Walk (F)
 6. Carara nationalpark – Orotina – Monteverde molnskog (F)
 7. Monteverde molnskog (F)
 8. Monteverde molnskog – Arenal (F, M)
 9. Arenal vulkaniska nationalpark (F)
 10. La Fortuna – Rincón de la Vieja (F)
 11. Rincón de la Vieja nationalpark och vulkan – Tamarindo (F)
 12. Tamarindo strand (F)
 13. Tamarindo strand (F)
 14. Tamarindo – San José (F)
 15. Hemresa från San José (F)
 16. Skandinavien

Skandinavien – San José

Avresa från Skandinavien till Juan Santamaría flygplats San José. Transfer till valt hotell.

San José – Tortuguerokanalen och regnskogen (F, L, M)

Tidig transfer mot Limón, den afro-karibiska delen av Costa Rica. Vägen går genom den centrala, vulkaniska bergskedjan, med allt vad det innebär i variationer både vad gäller temperaturer och landskap. Vid Matina/Freeman kliver ni på båten som går mot den lilla byn Tortugero, vid foten av dess namne, den slocknade vulkanen och sedermera nationalparken som omger den. Längs de grönskande vattenvägarna är det inte ovanligt att man får syn på några av de varelser som har sina bo längs med strandkanterna. Sengångare, apor, krokodiler och sköldpaddor är bara några exempel på de vanligaste synerna. Under eftermiddagen görs besök i den lilla staden och dess Green Turtle Information Center där man jobbar för bevarandet av det flertal sköldpaddearter som lägger sina ägg i området.

Tortugero nationalpark (F, L, M)

Tidig morgon guidas vi genom parkens kanaler och sumpmarker. Här har 309 olika fågelarter sitt hem. Minst lika spännande kan det dock vara att då och då titta ner en liten stund, på den värld av flytande blommor och växter som vattenytan huserar. Lagom till frukost kommer vi tillbaks till lodgen. Egen tid. På eftermiddagen kommer en kunnig guide att visa er växter, insekter och djur som annars lätt går en förbi runt området kring er lodge.

Tortugero – San José (F, L)

Efter frukost går resan genom kanalen tillbaka till Matina/Freeman. Här väntar vidare transport mot Guápiles och San José.

San José – Tárcoles – Villa Lapas Sky Walk (F)

Efter frukost väntar transfer från San José via Aguacatebergen till Tárcoles. Bron över floden Tárcoles är det bästa stället i landet för krokodilskådning. Under eftermiddagen görs en utflykt till Villa Lapas Sky Walk, ett sinnrikt nätverkverk av promenaddäck, stigar, hängbroar och plattformer som tar en genom regnskogen och några av dess trädtoppar!

Carara nationalpark – Orotina – Monteverde molnskog (F)

Tidigt morgonbesök till Carara nationalpark, vars otroliga artrikedom stammar från mötet mellan tropisk torrskog norrifrån, och tropisk regnskog från södern. Flera utrotningshotade växter och djur bor och förökar sig i området. Vanliga djur här är kolibrier, tucaner, papegojor, aror, vrålapor, tvättbjörnar, sengångare och bältesdjur. Under tidig eftermiddag avgår transfer via Orotina till Monteverde.

Monteverde molnskog (F)

Tidigt på morgonen besöker vi reservatet Santa Elena vilken öppnade så sent som 1992. Molnskogen är alltid både kylig och fuktig tack vare lågt liggande regnmoln som blåser in från Karibien. Denna frodiga skog är hem till över 400 fågelarter, bland annat kolibrier, quetzal, bellbird, chlorophonias, mot-motfåglar, black guan och många, många fler. Dessutom lär vi höra vrålapor och med lite tur se tapirer och den skygga oceloten. På eftermiddagen besöker vi parken Selvatura för att uppleva molnskogen på ett annorlunda sätt. Här finns 8 olika broar som tillsammans är 3 km långa och som tar oss nära trädtopparna och ger oss en unik inblick i djurlivet. Det är lätt att ta sig omkring på broarna och aktiviteten passar alla åldrar och fysik. I parken finns också en vacker och informativ fjärilsfarm och en kolibriträdgård där 14 olika sorters färgglada kolibrier flyger omkring. Fram med kameran! För de som vill finns även möjlighet att besöka reptil och groddjursutställningen (ingår ej).

Monteverde molnskog – Arenal (F, M)

Efter en god frukost bär det av mot Arenal. Det är en scenisk transport som går längs den konstgjorda sjön Arenal. Längs strandbanken kan man ibland skåda större djur och på en klar dag syns den konformiga vulkanen Arenal klart och tydligt. Under eftermiddagen besöks de varma källorna “Ecotermales Hot Springs” i deras idylliska, trädgårdsliknande omgivningar. Njut av de 4 olika poolerna som alla har olika temperaturer. En av poolerna har också ett vattenfall för en skön ryggmassage. Dagen avslutas med middag innan det är dags för att bege oss till hotellet.

Arenal vulkaniska nationalpark (F)

Morgonen fri att njuta av den vackra omgivningen i La Fortuna, som är knutpunkt för äventyrare på väg norrut. Förmiddagen lämnas fri att upptäcka denna lilla stad och njuta av dess natursköna läge. Under sen eftermiddag besöks Nationalparken, här erbjuds möjlighet att, under molnfria dagar, se Arenalvulkanen med sin nästintill perfekt koniska form, från vars topp brinnande lava sprutar upp mot skyarna

La Fortuna – Rincón de la Vieja (F)

Transfer från La Fortuna över Guanacastebergen, till Cañas och vidare till er slutdestination Rincón de la Vieja. Eftermiddagen ledig att njuta av aktivitetsutbudet i La Hacienda.

Rincón de la Vieja nationalpark och vulkan – Tamarindo (F)

Tidig förmiddag blir det besök på Rincón de la Vieja, en aktiv vulkan belägen på 1895 meters höjd. Tidig eftermiddag privat transfer till Tamarindo som är en av Costa Ricas vackraste havsbukter, med fantastiska stränder. Här njuter ni av lättjefull soldyrkan, och njutningsfulla bad i Stilla Havets varma vågor. Obs Nationalparken Rincón de la Vieja är alltid stängd på måndagar.

Tamarindo strand (F)

Fri för egna aktiviteter.

Tamarindo strand (F)

Fri för egna aktiviteter.

Tamarindo – San José (F)

Förmiddagen fri. Under eftermiddagen avgår transfer till San José för övernattning.

Hemresa från San José (F)

Transfer till flygplatsen

Skandinavien

Hemkomst F = Frukost L = Lunch M = Middag
FAKTA

- Minimum 2 deltagare
- Dagliga avgångar året runt
- Del i internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Inträdesavgifter och nationalparksavgifter enligt program

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• Avgift på Green Turtle Information Centre f.n. 1usd
• Möjlighet till privata transporter mot tillägg

PRELIMINÄRA HOTELL

San José: Don Carlos www.doncarloshotel.com
Tortugero : Laguna Lodge www.lagunatortuguero.com
Puntarenas: Hotel Villa Lapas www.villalapas.com
Monteverde: El Establo www.elestablo.com
Arenal: Hotel Arenal Springs http://arenalspringshotel.com
Rincon de la Vieja: Hacienda Guachipelin www.guachipelin.com
Tamarindo: Tamarindo Diria www.tamarindodiria.com

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG