Magiska Costa Rica

Dagar11
Nätter10
REF: #2366

Costa Rica är det lilla landet med de storslagna upplevelserna. Här samsas en mångfald av olika ekosystem och en häpnadsväckande artrikedom på en yta motsvarande endast en tiondel av Sveriges. Men avkoppling och tillvarons simpla nöjen står också högt upp på dagordningen i denna nation, där befolkningens valspråk är pura vida – det enkla livet. Följ med på en oförglömlig resa och upptäck det bästa av Costa Ricas spännande natur och djurliv, i kombination med en livsbejakande och välkomnande kultur.

Avresa och ankomst till San José (-)

Välkommen till Costa Rica och San José. På flygplatsen möts ni upp av vår lokala representant och ni får transfer in till staden och ert hotell.

Irazú-vulkanen & Orosidalen (F, L)

Efter frukost ger ni er ut på en heldagsutflykt, som först går till Costa Ricas högsta aktiva vulkan, Irazú, på 3432 m ö h. Senaste utbrottet var 1963, faktiskt på samma dag som John F Kennedy var på statsbesök, och kratern bjuder på ett näst intill utomvärldsligt intryck. Ni åker vidare till Orosidalen, som räknas som en av de vackraste dalarna i Costa Rica. Här finns det möjlighet att besöka en av de koloniala kyrkor som finns kvar än idag. Turen fortsätter till Lankester-trädgården, som är vida känd för sin fantastiska orkidésamling, med fler än 800 olika arter. Sen eftermiddag återvänder ni till San José.

Till Tortuguero (F, L, M)

Ni checkar ut och reser mot Limón, den afro-karibiska delen av Costa Rica. Vägen går genom den centrala, vulkaniska bergskedjan, med allt vad det innebär i variationer, både vad gäller temperatur och landskap. Vid Matina/Freeman kliver ni på båten som ska ta er till den lilla byn Tortugero, belägen vid foten av den slocknade vulkanen tillika nationalparken med samma namn. Längs de grönskande vattenvägarna är det inte ovanligt att man får syn på några av de varelser som har sina bon längs med strandkanterna. Sengångare, apor, krokodiler och sköldpaddor är bara några exempel på de vanligaste synerna. Under eftermiddagen görs besök i den lilla byn och dess Green Turtle Information Center, där man jobbar för bevarandet av det flertal sköldpaddsarter som lägger sina ägg i området. På kvällen äter ni middag på hotellet.

Tortuguero till Sarapiqui (F, L)

Tidig morgon guidas vi genom parkens kanaler och sumpmarker. Här samsas 309 olika fågelarter om ytan, tillsammans med bl a apor, krokodiler och sköldpaddor. Minst lika spännande kan det dock vara att då och då titta ner en liten stund, på den värld av flytande blommor och växter som vattenytan huserar. Efter frukost vänder båten för att styra tillbaka till utgångspunkten, och därefter till Siquirres för lunch. Resan går vidare till Sarapiquí, vilket är den största bananproducerade regionen i Costa Rica. Här odlas även kardemumma, kaffe, kakao och majs. Ni checkar in på ert hotell varpå ni har eftermiddagen och kvällen till fritt förfogande. Alternativt finns det möjlighet att boka till extra utflykter (bör göras hemifrån, innan avresa).

Tirimbina Rainforest Reserve & La Fortuna (F, M)

Ni startar dagen med ett besök till Tirimbina Rainforest Reserve, vars orörda vildmark är hemvist åt en mängd olika fågelarter, så som papegojor, tukaner, hägrar och många fler. Området är även känt för kultivering av kakao liksom framställning av choklad, och ni bjuds på en spännande inblick i processen, från frukt till färdig produkt. Avslutningsvis får ni förstås även smaka på läckerheterna. Efter lunch åker ni vidare till byn La Fortuna, som ligger vid foten av den konformade vulkanen Arenal. Här kopplar ni av i en av de varma källor som finns i trakten, samtidigt som ni njuter av de vackra vyerna. Dagen avslutas med middag.

Arenals Nationalpark (F)

Efter frukost gör ni en lättare vandring i Arenals nationalpark. Vulkanen hade sitt senaste utbrott i juli 1968 och den fortsätter att vara aktiv än idag, fast på en mycket mindre skala, och ibland kan man se lava rinna utmed sidan av kratern. Efter turen är återstoden av dagen fri för egna aktiviteter. Alternativt finns det möjlighet att boka till extra utflykter (bör göras hemifrån, innan avresa).

Arenal Lake, Cañas & Rincón de la Vieja (F)

Idag reser ni vidare längs Arenal Lake, vilket är landets största insjö, vidare till den lilla staden Cañas. Här besöker ni Las Pumas Rescue Shelter, där man tar hand om ca 100 individer av utrotningshotade kattdjur. Här får ni möjlighet att fotografera jaguarer, pumor och ett antal andra vanligtvis mycket skygga varelser. Ni fortsätter sedan norrut, längs den Pan-amerikanska motorvägen. Ert mål för dagen är orten Liberia och en lodge belägen i den närliggande Rincón de la Vieja National Park. Ni checkar in och avrundar dagen på egen hand.

Rincón de la Vieja & Tamarindo Beach (F, L)

Ni kliver upp tidigt för att utforska nationalparken Rincón de la Vieja, som omgärdar vulkanen med samma namn. Reservatet bjuder på en variationsrik natur samt ett stort utbud av både flora och fauna. Här får ni också möjlighet att njuta av de varma källorna, La Pailas. Efter lunch beger ni er mot kusten och badorten Timarindo Beach.

Tamarindo Beach (F)

Hela dagen är fri till att koppla av på stranden eller utforska omgivningarna på egen hand.

Tamarindo Beach till San José (F)

Under morgonen och förmiddagen rår ni om er själva, och tidig eftermiddag möts ni upp för transfer tillbaka till San José. Vid ankomst checkar ni in på hotellet och kvällen är sedan fri för egna påhitt.

Hemresa (F)

Ni får transfer till flygplatsen, då det har blivit dags att resa hem.
FAKTA

• Samtliga utflykter och transporter genomförs som del i internationell grupp, om inget annat anges i programmet.
• Engelsktalande lokala guider
• Dagliga avgångar
• Frånpriset är beräknat baserat på lågsäsong, med avresa från Arlanda i lägsta möjliga ekonomiklass på flyget

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program: F = Frukost L = Lunch M = Middag
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Inträdesavgifter och nationalparksavgifter enligt program

VAD TILLKOMMER

• Personliga utgifter och dricks
• Utflykter, transporter, besöksmål, aktiviteter och måltider som ej nämns i programmet
• Eventuella tilläggsutflykter som rekommenderas i programmet
• Eventuellt tillägg för boende i enkelrum
• Avbeställningsskydd och reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

San José, Don Carlos Hotel www.doncarloshotel.com/
Tortuguero, Mawamba Lodge www.mawamba.com/
Sarapiquí, Sarapiquís Rainforest Lodge www.sarapiquis.com/
La Fortuna, Catarata Eco Lodge www.cataratalodge.com/
Liberia, Cañón de la Vieja Lodge www.thecanyonlodge.com/
Tamarindo Pasatiempo Hotel www.hotelpasatiempo.com/

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 32900?
Kort dag för dag program
 1. Avresa och ankomst till San José (-)
 2. Irazú-vulkanen & Orosidalen (F, L)
 3. Till Tortuguero (F, L, M)
 4. Tortuguero till Sarapiqui (F, L)
 5. Tirimbina Rainforest Reserve & La Fortuna (F, M)
 6. Arenals Nationalpark (F)
 7. Arenal Lake, Cañas & Rincón de la Vieja (F)
 8. Rincón de la Vieja & Tamarindo Beach (F, L)
 9. Tamarindo Beach (F)
 10. Tamarindo Beach till San José (F)
 11. Hemresa (F)