Costa Ricas höjdpunkter med sol och bad i Manuel Antonio

Dagar 14
Nätter
REF: #528

Den perfekta resan för dig som vill uppleva det bästa av Costa Rica men också hinna med några dagars sol och bad vid kusten.
Vi besöker nationalparken Tortuguero, den vackra Irazúvulkanen samt landets största bananodlingsområde. Natur och växtliv känne- tecknar denna resa som avslutas med sol och bad i den vackra nationalparken Manuel Antonio.

Ankomst San José

Välkommen till Costa Rica och San José. Ankomsttransfer till ert hotell.

San Jose - Irazú vulkanen (F, L)

Efter frukost bär det av på heldagsutflykt som först går till Costa Ricas högsta aktiva vulkan Irazú på 3432m över havet. Senaste utbrottet började 1963, faktiskt på samma dag som John F Kennedy var på stadsbesök. Turen fortsätter till staden Ujarrás där man finner ruinen av Costa Ricas äldsta kyrka, därefter vidare till den lilla staden Cachi som kan skryta med vackert landskap bestående av floder, vattenfall och den vackra artificiella sjön. Därefter åker ni vidare till Lankester trädgårdar som är vida känt för sin fantastiska orkidésamling med mer än 800 olika slags orkidéer, den största samlingen i hela central Amerika. Retur till San José.

San José – Tortuguerokanalen och regnskogen (F, L, M)

Tidig transfer mot Limón, den afro-karibiska delen av Costa Rica. Vägen går genom den centrala, vulkaniska bergskedjan, med allt vad det innebär i variationer både vad gäller temperaturer och landskap. Vid Matina/Freeman kliver ni på båten som går mot den lilla byn Tortugero, vid foten av dess namne, den slocknade vulkanen och sedermera nationalparken som omger den. Längs de grönskande vattenvägarna är det inte ovanligt att man får syn på några av de varelser som har sina bo längs med strandkanterna. Sengångare, apor, krokodiler och sköldpaddor är bara några exempel på de vanligaste synerna. Under eftermiddagen görs besök i den lilla staden och dess Green Turtle Information Center där man jobbar för bevarandet av det flertal sköldpaddearter som lägger sina ägg i området.

Tortugero nationalpark (F, L, M)

Tidig morgon guidas vi genom parkens kanaler och sumpmarker. Här har 309 olika fågelarter sitt hem. Minst lika spännande kan det dock vara att då och då titta ner en liten stund, på den värld av flytande blommor och växter som vattenytan huserar. Lagom till frukost kommer vi tillbaks till lodgen. Egen tid. På eftermiddagen kommer en kunnig guide att visa er växter, insekter och djur som annars lätt går en förbi runt området kring er lodge.

Tortuguero - Sarapiqui (F, L)

Tidig morgon för att njuta av soluppgången på båt medan ni färdas genom de enastående kanalerna i parken. Efter frukost vänder båten för att styra tillbaks till mötesplatsen och därefter vidare till Guápiles för lunch. Transfer till Sarapiquí ca 45 min som är den största bananproducerade regionen i Costa Rica. Men här växer även kardemumma, kaffe, kakao och majs. Incheckning på ert hotel framåt eftermiddagen.

Sarapiqui (F)

Ledig dag för egna aktiviteter. Med fördel kan olika turer bokas in redan hemifrån för att garantera sig om plats.  Här finns tillfälle att besöka den vackra fjärilsfarmen i La Quinta, samt forsränning eller en chokladtur. Hör med oss om pris.

Sarapiquí - La Fortuna Arenal (F, M)

Morgonen spenderas på egen hand. Tidig eftermiddag, ca 2 timmar transfer till byn La Fortuna, som ligger vid foten av vulkanen Arenal. Här bjuds på fantastisk vy över den kända vulkanen som med sin nästan perfekt konformade topp är Costa Ricas landmärke. Vulkanen är aktiv och ibland kan man se lava strömma ner längs sidorna. Möjligheter finns här att ta ett dopp i de närliggande varma källorna, en Canopy tur bland trädtopparna, vandring vid foten av vulkanen eller en sky walk på hängande broar, mot tillägg. (bokas hemifrån, hör med oss om pris).

La Fortuna Arenal (F, M)

Förmiddagen är fri för att utforska La Fortunas omgivningar. Under eftermiddagen, kan ni besöka Mirador 1968, en utsiktspunkt från vilken det på klara dagar är möjligt att se vulkanens nästan perfekt formade kon. Den reser sig 1633 meter över havet och har en 140 meter djup krater.  Besök även de avkopplande varma källorna i området med dess vackra trädgårdar.

Arenal - Monteverde Cloud Forest (F)

Avresa till Arenal-sjön, den största och mest betydelsefulla sjön i Costa Rica. Njut av den natursköna båtturen över sjön och fortsätt sedan med bil via en grusväg till Monteverde. Upptäcka de fantastiska sevärdheterna i Monteverde: herpetariet, kolibrigalleriet, ostfabriken eller det ekologiska kaféet. På kvällen, innan solnedgången, gör vi en nattvandring i molnskogen. Det är en fantastisk möjlighet att observera djurlivet i området eftersom de flesta djur är aktiva på kvällen, där 80% är nattaktiva, som tvättbjörnar, sengångare, bältdjur, olingos, kinkajous, som hoppar fram på natten för att äta och utföra normala aktiviteter.

Monteverde - Manuel Antonio (F)

I dag fortsätter vi resan söderut mot kusten och Manuel Antonio, med dess härliga, vita sandstränder som väntar välkomnande på er. Manuel Antonio nationalpark är en perfekt blandning för naturälskare. Utforska parken i eget tempo och upplev dess rika djurliv, bl. a de populära "White face monkes”.

Manuel Antonio (F)

Njut av livet på stranden, i havet eller vandra runt i den vackra omgivningen. Passa på att besöka nationalparken på egen hand. Vi rekommenderar även en kajak eller båttur bland mangroveträsken utanför Quepos ca 20 min från Manuel Antonio. Hör med oss om pris.

Manuel Antonio (F)

Ledig dag.

Manuel Antonio (F)

Ledig dag.

Manuel Antonio - San José (F)

Vid lagom tid, transfer till den internationella flygplatsen för hemresa eller vidare resa till någon annan destination.

FAKTA

• Min 2 deltagare
• Dagliga avgångar
• Del i internationell grupp
• F=Frukost, L=Lunch, M=Middag

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Inträdesavgifter och nationalparksavgifter enligt program

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• Eventuella utflykter som rekommenderas i programmet

PRELIMINÄRA HOTELL

San José: Colonial https://www.hotelcolonialcr.com/
Tortugero: Pachira Lodge www.pachiralodge.com
Sarapiquí: Tirimbina https://www.tirimbina.org/
La Fortuna: San Bosco http://www.hotelsanbosco.com/en/
Monteverde: Cala Lodge calalodge.com
Manuel Antonio: Villas Lirio https://villaslirio.com/

Hotellen kan uppgraderas mot tillägg.

-
Pris från 25990 ?
Kort dag för dag program
 1. Ankomst San José
 2. San Jose - Irazú vulkanen (F, L)
 3. San José – Tortuguerokanalen och regnskogen (F, L, M)
 4. Tortugero nationalpark (F, L, M)
 5. Tortuguero - Sarapiqui (F, L)
 6. Sarapiqui (F)
 7. Sarapiquí - La Fortuna Arenal (F, M)
 8. La Fortuna Arenal (F, M)
 9. Arenal - Monteverde Cloud Forest (F)
 10. Monteverde - Manuel Antonio (F)
 11. Manuel Antonio (F)
 12. Manuel Antonio (F)
 13. Manuel Antonio (F)
 14. Manuel Antonio - San José (F)