Costa Ricas höjdpunkter

Pris från 35500?
Dagar15
Nätter14
REF: #528

Den perfekta resan för dig som vill uppleva det bästa av Costa Rica men också hinna med några dagars sol och bad vid kusten.
Vi besöker nationalparken Tortuguero, den vackra Irazúvulkanen samt landets största bananodlingsområde. Natur och växtliv känne- tecknar denna resa som avslutas med sol och bad i den vackra nationalparken Manuel Antonio.

Kort dag för dag program
 1. Skandinavien - San José
 2. San Jose - Irazú vulkanen (F)
 3. San José – Tortuguerokanalen och regnskogen (F, L, M)
 4. Tortugero nationalpark (F, L, M)
 5. Tortuguero - Sarapiqui (F, L)
 6. Sarapiqui - La Fortuna - Arenal (F)
 7. Arenal hanging bridges - Manuel Antonio vid Stilla havet (F)
 8. Manuel Antonio (F)
 9. Manuel Antonio (F)
 10. Manuel Antonio (F)
 11. Manuel Antonio (F)
 12. Manuel Antonio (F)
 13. Manuel Antonio - San José (F)
 14. San José - Skandinavien (F)
 15. Hemkomst

Skandinavien - San José

Välkommen till Costa Rica och San José. Ankomsttransfer till ert hotell.

San Jose - Irazú vulkanen (F)

Efter frukost bär det av på heldagsutflykt som först går till Costa Ricas högsta aktiva vulkan Irazú på 3432m över havet. Senaste utbrottet började 1963, faktiskt på samma dag som John F Kennedy var på stadsbesök. Turen fortsätter till staden Ujarrás där man finner ruinen av Costa Ricas äldsta kyrka, därefter vidare till den lilla staden Cachi som kan skryta med vackert landskap bestående av floder, vattenfall och den vackra artificiella sjön. Därefter åker ni vidare till Lankester trädgårdar som är vida känt för sin fantastiska orkidésamling med mer än 800 olika slags orkidéer, den största samlingen i hela central Amerika. Retur till San José.

San José – Tortuguerokanalen och regnskogen (F, L, M)

Tidig transfer mot Limón, den afro-karibiska delen av Costa Rica. Vägen går genom den centrala, vulkaniska bergskedjan, med allt vad det innebär i variationer både vad gäller temperaturer och landskap. Vid Matina/Freeman kliver ni på båten som går mot den lilla byn Tortugero, vid foten av dess namne, den slocknade vulkanen och sedermera nationalparken som omger den. Längs de grönskande vattenvägarna är det inte ovanligt att man får syn på några av de varelser som har sina bo längs med strandkanterna. Sengångare, apor, krokodiler och sköldpaddor är bara några exempel på de vanligaste synerna. Under eftermiddagen görs besök i den lilla staden och dess Green Turtle Information Center där man jobbar för bevarandet av det flertal sköldpaddearter som lägger sina ägg i området.

Tortugero nationalpark (F, L, M)

Tidig morgon guidas vi genom parkens kanaler och sumpmarker. Här har 309 olika fågelarter sitt hem. Minst lika spännande kan det dock vara att då och då titta ner en liten stund, på den värld av flytande blommor och växter som vattenytan huserar. Lagom till frukost kommer vi tillbaks till lodgen. Egen tid. På eftermiddagen kommer en kunnig guide att visa er växter, insekter och djur som annars lätt går en förbi runt området kring er lodge.

Tortuguero - Sarapiqui (F, L)

Tidig morgon för att njuta av soluppgången på båt medan ni färdas genom de enastående kanalerna i parken. Efter frukost vänder båten för att styra tillbaks till mötesplatsen och därefter vidare till Guápiles för lunch. Transfer till Sarapiquí ca 45 min som är den största bananproducerade regionen i Costa Rica. Men här växer även kardemumma, kaffe, kakao och majs. Incheckning på ert hotel framåt eftermiddagen.

Sarapiqui - La Fortuna - Arenal (F)

Morgonen spenderas på egen hand med fördel kan olika turer bokas in redan hemifrån för att garantera sig om plats. Hör med oss om pris. Här finns tillfälle att besöka den vackra fjärilsfarmen i La Quinta, samt forsränning och en choklad tur. Tidig eftermiddag, transfer till byn La Fortuna ca 2 timmar, som ligger vid foten av vulkanen Arenal. Här bjuds på fantastisk vy över den kända vulkanen som med sin nästan perfekta konformade topp är Costa Ricas landmärke. Vulkanen är aktiv och ibland kan man se lava strömma ner längs sidorna. Här finns även möjlighet att ta ett dopp i de närliggande varma källorna.

Arenal hanging bridges - Manuel Antonio vid Stilla havet (F)

Efter frukost gör vi en guidad tur i Arenals hängande broar. Utsikten är otroligt vacker och fågellivet väldigt rikt eftersom regnskogen i Arenal utgör en naturlig korridor för flyttfåglar mellan Nord - och Sydamerika. Efter utflykten bär det av mot kusten och Manuel Antonio. Ni färdas längs den vackra vägen La Tigra över bergen Aguacaste ca 5-6 timmar. Väl framme kommer ni till Manuel Antonio, med dess härliga, vita sandstränder som väntar välkomnande på er.

Manuel Antonio (F)

Manuel Antonio nationalpark är en perfekt blandning för naturälskare. Utforska parken i eget tempo. Inträde ingår för en dag. Ett rikt djurliv kan upplevas, bl a dom populära”white faced monkeys”. Ta med badkläder, solskydd samt vatten och förtäring.

Manuel Antonio (F)

Njut av livet på stranden, i havet eller vandra runt i den vackra omgivningen. Passa på att besöka nationalparken på egen hand också, 10 USD att betala på plats per person. Vi rekommenderar även en kajak eller båttur bland mangroveträsken utanför Quepos ca 20 min från Manuel Antonio.

Manuel Antonio (F)

Manuel Antonio (F)

Manuel Antonio (F)

Manuel Antonio - San José (F)

Förmiddagen ledig för egna aktiviteter. På eftermiddagen bär det av till San José igen.

San José - Skandinavien (F)

Vid lagom tid, transfer till den internationella flygplatsen.

Hemkomst

F = Frukost L = Lunch M = Middag
FAKTA

• Min 2 deltagare
• Dagliga avgångar
• Del i internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Inträdesavgifter och nationalparksavgifter enligt program

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter fn 29usd
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• 10 USD per person vid besök av Manuel Antonio på egen hand
• Eventuella utflykter som rekommenderas i programmet

PRELIMINÄRA HOTELL

San José: Colonial https://www.hotelcolonialcr.com/
Tortugero: Laguna Lodge www.lagunatortuguero.com
Sarapiquí: Hacienda La Isla http://www.haciendalaisla.com/
La Fortuna: Arenal Springs www.hotelarenalsprings.com
Manuel Antonio: Espadilla Hotel 3*+ www.espadilla.com

Mot tillägg
Manuel Antonio: Parador Hotel 5* www.hotelparador.com

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?