Costa Rica Fly and Drive 15d

Dagar15
Nätter14
REF: #2354

Bilen och hotellnätterna förbokas men ni bestämmer själva vad ni vill göra och uppleva på respektive ställe.
De föreslagna aktiviteterna som presenteras i programmet är väl anpassade till den tilltänkta rutten, men i slutändan är det ni själva som väljer resans innehåll.

Ni har flexibilitet samtidigt som övernattningarna är säkrade på varje ställe.

 

Skandinavien – Costa Rica

Ankomst till San José och transfer till valt hotell.

San José (F)

Under förmiddagen gör ni en guidad stadsrundtur, då ni får bekanta er närmare med San José. Turen kommer bland annat att ta er till den pampiga, renässansinspirerade Nationalteatern samt det gamla fortet som numer inhyser Nationalmuseet, vars utställning berättare om landets spännande historia. Väl tillbaka på hotellet står återstoden av dagen till fritt förfogande.

San José till Turrialba (F)

Ni inleder dagen med att köra österut, till den mäktiga Irazú-vulkanen, vilken är en av de högsta i landet. Från toppen bjuds ni på fantastiska vyer över både kratern och omgivningarna. Därifrån reser ni vidare till Costa Ricas forna huvudstad, Cartago, för att besöka den imponerande basilikan som är tillägnad landets skyddshelgon. Längs floden Reventazón fortsätter ni in i Orosi-dalen, känd för dess vackra, grönskande landskap och välbevarade koloniala kyrkor. Dagens mål är byn Pavones, belägen strax utanför den lilla staden Turrialba, och vägen dit går genom pittoresk landsbygd beströdd med sockerplantager.

Turrialba (F)

Norr om Turrialba finner ni Guayabo, vilket är de fantasieggande lämningarna efter en förkolonial bosättning, daterad till 800–1550 e Kr. Keramik som återfunnits i området indikerar dock att platsen har varit bebodd mycket längre tillbaka än så. Ruinerna omgärdas av tät skog som genomkorsas av uppmärkta stigar, vilka inbjuder till att upptäcka den lokala floran och faunan. På vägen tillbaka gör ni ett stopp i Turrialba för att besöka CATIE, vilket är en botanisk trädgård tillika agronomiskt forskningscenter.

Turrialba till Cahuita (F)

Idag fortsätter ni er resa österut, mot kusten och den afro-karibiska provinsen Limón. Strax innan ni når fram till havet anländer ni till den lilla orten Liverpool. Här stannar ni till för en visit i parken Veragua, där ni tar en linbanetur och gör en spännande vandring längs broar och plattformar bland trädkronorna i den prunkande regnskogen. I reservatet finner ni även en fjärilsträdgård, som inhyser de flesta av Karibiens olika färggranna arter, liksom Latinamerikas enda park helt tillägnad grodor. Färden går vidare och ni passerar hamnstaden Puerto Limón för att sedan följa kustvägen söderut, mot den pittoreska badorten Cahuita.

Cahuita (F)

Längs kusten, söder om Cahuita, sträcker sig en nationalpark som innefattar både regnskog och korallrev, med en paradislik strand som separerar dessa båda miljöer. Under en tur i parken får ni chans att se sengångare, apor och en mängd olika fågelarter. Utrustade med snorkel och cyklop bjuds ni även möjlighet att upptäcka den färgglada undervattensvärlden. Dagens aktiviteter avslutas med ett besök till den lilla byn Puerto Viejo, för att uppleva dess typiskt karibiska atmosfär.

Cahuita till Sarapiqui (F)

Längs natursköna vägar tar ni er tillbaka inåt landet, via orten Guápiles vidare till dagens mål: orten Sarapiqui. Här får ni en fascinerande inblick i Costa Ricas häpnadsväckande biologiska mångfald, då ni besöker forskningsstationen och naturreservatet La Selva. Parken omfattar ca 1600 hektar av orörd tropisk regnskog och betraktas som ett av de viktigaste biologiska forskningsområdena i världen.

Sarapiqui till La Fortuna (F)

Efter en kort bilfärd inleds dagen med en tur längs med floden Sarapiqui. Medan ni i sakta mak flyter fram mellan den lummiga grönskan har ni chans att skåda ett talrikt djurliv, så som apor, ödlor, flodsköldpaddor och diverse fåglar. Tillbaka på torra land går färden vidare, via San Carlos lågländer till La Fortuna, beläget vid foten av den ikoniska vulkanen Arenal.

La Fortuna (F)

Arenals nästan perfekt konformade topp tronar över landskapet, med en höjd på 1633 m ö h. Vulkanen hade ett våldsamt utbrott år 1968 men har varit i en vilande fas alltsedan dess. Idag gör ni en vandring i nationalparken som omgärdar kratern, där vackra och imponerande vyer avlöser varandra. Ni tar er också till den konstgjorda sjön Laguna Arenal, vilket är Costa Ricas största sötvattensamling. Dagen avrundas med ett avkopplande bad i naturligt varma källor, omgivna av en exotisk trädgård.

La Fortuna till Manuel Antonio (F)

Idag bär det av mot Stilla Havskusten, då ni kör längs sceniska vägar via La Tigra och San Ramón, vidare till havet och orten Tárcoles. Här stannar ni till och besöker nationalparken Carara, som till följd av dess läge, mitt emellan två klimatzoner, är hemvist åt ett unikt utbud av flora och fauna. Därefter fortsätter ni färden söderut, mot badorten tillika nationalparken Manuel Antonio.

Manuel Antonio (F)

Dessa dagar är helt fria till att njuta av den fina stranden eller till att utforska den intilliggande nationalparken på egen hand.

Manuel Antonio (F)

Manuel Antonio (F)

Manuel Antonio till San José (F)

Ledig förmiddag. På eftermiddagen kör ni tillbaka till San José och checkar in på ert hotell där ni lämnar tillbaka bilen.

San José och hemresa (F)

Transfer till flygplatsen för hemresa.
FAKTA

- Dagliga avgångar
- Minimum 2 personer
- Spansk- och engelsktalande assistans

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Bilhyra, 4-hjulsdriven bil
• Kartor, broschyrer och rundresebeskrivning
• Assistans under resan på engelska
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum

VAD TILLKOMMER

• Bilförsäkring, ca 30 usd/dag
• Bensin, parkering och tullavgifter
• Internationellt körkort
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• GPS avgift kostar 13usd/dag, deposit 250usd
• Inträdesavgift till Manuel Antonio Nationalpark 16 USD per person

PRELIMINÄRA HOTELL

San José: Colonial https://www.hotelcolonialcr.com/
Turrialba: Turrialtico Lodge http://www.turrialtico.com/
Cahuita: Ciudad Perdida Lodge http://www.ciudadperdidaecolodge.com/
Sarapiquí: Tirimbina lodge https://www.tirimbina.org/
La Fortuna: Eco Arenal https://www.ecoarenal.com/inicio
Manuel Antonio: Villas Lirio https://villaslirio.com/
San José: Auténtico https://www.autenticohotel.com/

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 30900?
Kort dag för dag program
 1. Skandinavien – Costa Rica
 2. San José (F)
 3. San José till Turrialba (F)
 4. Turrialba (F)
 5. Turrialba till Cahuita (F)
 6. Cahuita (F)
 7. Cahuita till Sarapiqui (F)
 8. Sarapiqui till La Fortuna (F)
 9. La Fortuna (F)
 10. La Fortuna till Manuel Antonio (F)
 11. Manuel Antonio (F)
 12. Manuel Antonio (F)
 13. Manuel Antonio (F)
 14. Manuel Antonio till San José (F)
 15. San José och hemresa (F)