Bogota och Karibiens pärlor

Dagar13
Nätter12
REF: #1229

Resan startar i Colombias huvudstad för att sedan fortsätta till våra utvalda pärlor i colombianska Karibien. Öarna San Andres och Providencia, kolonialstaden Cartagena, Tayrona nationalpark är några höjdpunkterna i resans upplägg.

Bogota

Avresa från Skandinavien. Välkomsttransfer i Bogotá till ert hotell.

Bogota

Efter frukost bär det av på en stadsrundtur där vi till fots beger oss till Plaza Bolívar där presidentpalatset finns. I närheten ligger gamla stan La Candelaria som är den koloniala delen av staden. Vi fortsätter till de två imponerande kyrkorna San Francisco och La Tercera samt till guldmuséet. Utflykten avslutas med en hisnande resa med linbana till toppen av berget Monserrate. Här belönas vi med en enastående vy över staden.

San Andres

Transfer till flygplatsen för avresa till San Andrés. Skärgården San Andrés, Providencia och Santa Catalina ligger i nordöstra delen av Colombias karibiska kust och utnämndes till naturreservat av UNESCO år 2000. Ögruppen som under en viss period tillhörde engelsmännen och som härjades av pirater har en rik historia fylld av legender. Man pratar en dialekt som är en blandning av spanska och engelska och under den engelska kolonisationen befolkades öarna av afrikaner. Denna mångkulturella blandning återspeglas bl a i musiken, maten och språket.

San Andres

Rundtur på ön. Vi startar vid San Luis och korallrevet vid Sonora-bukten. Långa vita sandstränder sträcker sig längs med bukten. Vidare besöker vi den kända piraten Kapten Morgans grotta och intressanta undervattenskanaler och klippformationer.

San Andres

I dag ska vi upptäcka öns djur- och växtliv. Vi startar med en kort vandring och fortsätter sen med en kajak-tur in i mangrove-träsket där vi kan beskåda ett flertal fågelarter och andra djur och växter.

Cartagena

Transfer till flygplatsen för vidare flyg till staden Cartagena. Ankomst och transfer till hotellet. Resten av kvällen ledig att utforska staden på egen hand.

Cartagena

Stadsrundtur. Cartagena är en kolonialstad med vacker arkitektur omringade av höga skyddsmurar. Här blandas historiken och med inslag av Karibien skapas Cartagenas charm. Vi besöker såväl den moderna delen av staden med Boca Grande och El Laguito samt det beskyddande fortet San Felipe och klostret La Popa. Eftermiddagen på egen hand. Vid solnedgången rekommenderas att man befinner sig på Café del Sol, belägen på ringmuren och njuter av utsikten.

Isla Rosario

Privat transfer till Cartagenas hamn där vi stiger ombord båten som tar oss till ön i Rosario-skärgården (1h45min båttur). Vi tillbringar dagen i marina nationalparken Rosario är omringar av korallrev och vackra sandstränder med kristallklart vatten, vilket lämpar sig utmärkt för snorkeling eller dykning för dem som vill. Lunch ingår.

La Boquilla

Halvdagstur till fiskebyn La Boquilla, där man får uppleva den lokala fiskarkulturen och naturomgivningen. Lunch intas i lokal restaurang.

Santa Marta

Efter frukost tar vi oss landvägen till Santa Marta, Colombias äldsta stad och tayrona-kulturens vagga. Bilfärden tar c:a 4 timmar. Ankomst och incheckning; resten av dagen på egen hand.

Santa Marta

Halvdags stadsrundtur i denna för-columbianska stad. Vi besöker antropologiska och etnografiska muséet och Quinta San Pedro Alejandrino där frihetskämpen Simon Bolivar avled år 1830. Vidare tar vi oss till fiskarbyn Taganga och Rodadero-viken.

Santa Marta - Tayrona Nationalpark - Playa Cristal

Heldagstur till berömda Tayrona Nationalpark. Efter 40 minuters bilfärd kommer vi fram till Nationalparken och kommer in i den tropiska regnskogen upp till en fantastisk utsiktsplats ner mot havet. Därifrån vandrar vi ned till och tar en båttur till Playa Cristal – en otroligt vacker strand där vi tillbringar resten av dagen innan vi åker tillbaka till Santa Marta.

Santa Marta - Bogota - Skandinavien

Efter frukost, transfer till flygplatsen för avresa.
FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Spansk- och engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program F = Frukost L = Lunch M = Middag
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Inrikesflyg samt flygskatter
• Engelsk/spanskspråkiga guider

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Standard 3*
Bogota: B3 Virrey http://www.hotelesb3.com/gallery
San Andres: Cocoplum http://www.cocoplumhotel.com/
Cartagena: Don Pedro de Heredia http://www.hoteldonpedrodeheredia.com/
Santa Marta: Casa del Farol http://www.lacasadelfarol.com/
Superior 4*
Bogota: Casa Dann Calton http://www.hotelesdann.com/casa-dann-carlton
San Andres: Casablanca http://www.hotelcasablancasanandres.com/
Cartagena: Hotel Boutique Ananda http://www.anandahotelboutique.com/
Santa Marta: Hotel Boutique Don Pepe http://www.hotelboutiquedonpepe.com/

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

Boka Nu!

Budget per person: kr
-
Pris från 27900?
Kort dag för dag program
 1. Bogota
 2. Bogota
 3. San Andres
 4. San Andres
 5. San Andres
 6. Cartagena
 7. Cartagena
 8. Isla Rosario
 9. La Boquilla
 10. Santa Marta
 11. Santa Marta
 12. Santa Marta - Tayrona Nationalpark - Playa Cristal
 13. Santa Marta - Bogota - Skandinavien