Pantanal

Städer / Platser
Pantanal
Dagar 4
Nätter 3
REF: #471

TILLÄGGSRESA

För den djurintresserade är våtmarksområdet Pantanal en dröm. De öppna vidderna gör att vi ser djuren mycket lättare än i tät regnskog. Färgglada papegojor och kolibrier trivs här likväl som den stornäbbade tukanen. Däggdjur som tapir, ocelot, myrslok, kapibara och bältesdjur strövar fritt omkring medan fler än 280 olika sorters fiskar simmar i vattendragen. I Pantanal räknar man med att det finns upp till 30 miljoner kajmaner och de är väldigt lätta att se då de under dagtid ligger och latar sig i solen. Om ni befinner er i rätt område är också chansen att se den skygga jaguaren ganska stor.

Araras Eco Lodge - Pantanal (M)

Upphämtning vid flygplatsen i Cuiabá och transfer till Pantanals lågland och vår lodge. Under resans färd hinner vi överblicka områdets flora och fauna. Sen eftermiddag tar vi en promenad till observationstornet, som är 12 m högt, och njuter av en enastående solnedgång. Vi går tillbaks till vår lodge lagom till det att middagen står på bordet. Mätta och belåtna tar vi oss en kortare nattpromenad för att känna och lyssna in Pantanals spännande miljö.

Araras Eco Lodge Pantanal (F, L, M)

Hela dagen spenderas till att utforska det privata området kring Araras lodge. Efter frukost bär det av på hästrygg i 2 till 3 timmar genom landskapet. Lunch vid lodgen. På eftermiddagen utforskar vi ett annat område till fots och vår kunniga guide lär oss allt om Pantanal.

Araras Eco Lodge Pantanal(F, L, M)

Efter frukost bär det av genom mindre grusväg till Sentinela Camp, vid slutet av Clarinho floden. Vi byter bil mot kanot och kajakar genom unikt landskap med vilda djur och vackra fåglar. Här finns även möjlighet att fiska piraja. Brasiliansk grill (churrasco) i pick nick stil erbjuds vid flodbanken. Retur till lodgen lagom till middag.

Araras Eco Lodge Pantanal (F)

Innan solen gått upp går vi ut på en promenad för att beskåda de morgonglada djuren. Njut av lugn och ro vid lodgen innan avresa mot Cuiabá och flygplatsen igen.

FAKTA

- Minimum 2 deltagare
- Bästa flygförbindelse är via Sao Paulo. Vid flyg från Rio kan en extra natt i Cuiabá tillkomma

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter och transporter enligt program. Observera att ordningen på utflykterna kan variera.
• Måltider enligt program (ej dryck)
• Del i dubbelrum
• Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

• Inrikesflyg samt flygskatter
• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Internationellt flyg samt flygskatter
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Glöm ej att ta med:
Regnkläder, insektsmedel, simkläder, vandringsskor, sollotion, solhatt, solglasögon, kikare och framförallt kamera.

PRELIMINÄRA HOTELL

Pantanal: Araras Eco Lodge

-
Pris från 10900 ?
Kort dag för dag program
  1. Araras Eco Lodge - Pantanal (M)
  2. Araras Eco Lodge Pantanal (F, L, M)
  3. Araras Eco Lodge Pantanal(F, L, M)
  4. Araras Eco Lodge Pantanal (F)