11 / 10

Mäktiga Brasilien

Pris från 33800?
Städer / Platser
Iguazu, Manaus, Rio de Janeiro
11
10
REF: #449

Följ med oss på denna innehållsrika resa till Brasilien där du får ta pulsen på Rio de Janeiro, uppleva de mäktiga Iguazúfallen och lära känna djur och natur i Amazonas.

Resan kan avslutas med några härliga sol och baddagar se våra tilläggspaket för olika förslag.

Kort dag för dag program
 1. Avresa ifrån Skandinavien
 2. Ankomst Rio de Janeiro (F)
 3. Rio De Janeiro (F, M)
 4. Rio de Janeiro (F)
 5. Iguazu (F)
 6. Iguazu (F)
 7. Amazonas (F, M)
 8. Amazonas (F, L, M)
 9. Amazonas (F, L, M)
 10. Manaus - hemresa (F)
 11. Ankomst

Avresa ifrån Skandinavien

Avresa ifrån Skandinavien mot Rio de Janeiro

Ankomst Rio de Janeiro (F)

Välkommen till Brasilien! Här väntar er transfer till ert hotell. Resten av dagen på egen hand.

Rio De Janeiro (F, M)

Efter frukost åker ni på stadsrundtur i Rio de Janeiro. I sann Brasiliansk anda kretsar mycket av livet kring stränderna. Här samlas man och umgås med sin familj och sina vänner, man surfar, spelar fotboll och volleyboll, eller hänger sig åt en av brasilianarnas specialiteter, nämligen njutning, någonting som också märks på de otaliga små kaféer och restauranger som kantar de flesta gator. Dagen inkluderar även en utflykt till stadens andra mest kända bergstopp, nämligen den 375 meter höga Sockertoppen, som man når med en hisnande linbanetur i två etapper. På kvällen blir det sambashow och middag på en av Brasiliens ”Churrascarias”, köttrestaurang. Från restaurangen får ni en kort transfer till Platforma 1 där ni bjuds på en fantastisk, färgsprakande Sambashow. Showen börjar vid 22-tiden och avslutas 23:30 då ni nöjda och belåtna får transfer tillbaka till hotellet.

Rio de Janeiro (F)

Förmiddagen ledig och senare på eftermiddagen åker ni på utflykt till Corcovado, nationalparken mitt i Rio på vars topp den världskända Jesusstatyn tronar. Men det är inte nödvändigtvis statyn som är huvudattraktionen. Utsikten över jättestaden Rio, med alla sinagrönskande kalkstenstoppar och de undersköna stränderna är oslagbar. Transfer tillbaka till ert hotell.

Iguazu (F)

Transfer från ert hotell i Rio till flygplatsen och därefter flyg vidare till Iguazu. Vid ankomst till Iguazu väntar en transfer till ert hotell. På eftermiddagen görs en utflykt till den brasilianska sidan av nationalparken Iguazu, för att uppleva det mäktiga skådespelet vid parkens största vattenfall, även kallat ”Djävulsgapet”. Här möts vatten från de 275 vattenfallen i området, som vräker sig ut över kanten mot ett fall på 74 meter. Namnet Iguazu kommer från det indianska språket guaraní och betyder "stort vatten", vilket väl är det minsta man kan säga om detta naturens under! Runt om fallen ligger regnskogen tät och fuktig och stora färggranna fjärilar fyller luften i den ångande grönskan. Papegojor sitter och tjattrar i träden, kolibrier suger nektar ut blommorna, tucanfågeln klapprar med sin stora näbb och eldflugor glimrar i natten.

Iguazu (F)

Tidig frukost, sen utflykt till den argentinska sidan av parken. Här ligger den största delen av parken, och ett otal gångvägar och broar leder en genom oslagbar natur, över brusande vatten, ut över de mäktigaste fallen, och genom grönskande gläntor där sköra blommor frodas i den fuktiga miljön. Här blir det många kyssvänliga fototillfällen! Eftermiddagen på egen hand. Övernattning.

Amazonas (F, M)

Ankomsttransfer med minivan och motorbåt till lodgen Juma, 3 timmar fr Manaus. Resan går via det fascinerande naturfenomenet, "vattnets möte". Här möts två floder med mycket olika karaktär. Både färg och temperatur skiljer dem åt, och tack vare att vatten flödar olika fort löper de parallellt med varandra i uppemot 1,5 kilometer, med en distinkt skiljelinje, mitt i vattnet! Under båtturen kan ni få se sötvattensdelfiner. Lodgen ligger vid floden Juma, en biflod till Amazonas. Vid ankomst till lodgen bjuds ni på en välkomstdrink gjord på exotiska frukter. Innan solen går ner är dags för alligatorjakt! Med ficklampan i högsta hugg spanar ni efter kajmaner och deras röda ögon vid flodbanken. Middagsbuffé lagad på lokala råvaror. * Eftersom man har ett tidigt flyg från Iguauzu, så kan man välja att lägga till en natt i Manaus innan turen i djungeln. Hör med oss om pris och möjlighet!

Amazonas (F, L, M)

Tidigt på morgonen, strax innan soluppgång, bär det av mot dagens första utflykt för att beskåda djurlivet som sakta vaknar till liv. Samtidigt får ni uppleva spektaklet av Juma flodens mörka vatten som förvandlas till en spegelblank yta som återspeglar grönskans alla nyanser.Tillbaka till lodgen och frukost serveras. Därefter är det dags för en regnskogs trekking med guide som informerar er om djur- och växtlivet, samt all växtrikedom och dess användning i bla mediciner och parfymindustrin. Retur till lodgen för lunch och vila. På eftermiddagen åker ni på en fisketur och får lära er om olika fiskearter, sköldpaddor, delfiner och de otal fåglerarterna som har sitt näste vid flodens kust. Med en köttbit på kroken är det inte alls otänkbart att man fångar sig en piraya! På kvällen efter middagen får ni ta del av lodgen och områdets historia.

Amazonas (F, L, M)

Frukost serveras och tid finns att njuta innan det är dags för att åka ut med båten och skåda djur som avslutas med en picknick. Retur till lodgen och ledig tid innan ni besöker en av dom lokala byarna där ni tar del av livet och hur det är att bo i Amazonas. Möjlighet att köpa hantverk finns. Eftermiddagen är fri till egna aktiviteter, kanske en stillsam kanottur skulle passa eller ett dopp i floden? Middag serveras och kvällen avslutas. * För den som söker lite extra äventyr så går denna resa att kombinera med 1natt respektive 3nätter boendes ute i djungeln. Hör med oss om pris och alternativ!

Manaus - hemresa (F)

Ankomst

FAKTA

- Min 2 personer
- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
- Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter (lägsta pris, i mån av plats)
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program (ej dryck i Amazonas)
• Boende i vald hotellkategori
• Del i dubbelrum
• Inrikesflyg samt flygskatter (lägsta pris)
• Engelsktalande guide

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg samt flygskatter (lägsta pris, i mån av plats)
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program (ej dryck i Amazonas)
• Boende i vald hotellkategori
• Del i dubbelrum
• Inrikesflyg samt flygskatter (lägsta pris)
• Engelsktalande guide

PRELIMINÄRA HOTELL

Rio: Arena Leme www.arenalemehotel.com.br
Iguazú: Bristol Viale Cataratas www.vialecataratas.com.br
Manaus: Juma Lodge www.jumalodge.com.br

Reseberättelser

“Vi har nu kommit hem efter 15 fantastiska dagar i Brasilien. Allt har fungerat jättebra och alla resledare har varit kunniga och trevliga. Vi betalade till 100 kr/dag och person i Rio och fick ha en egen guide. Det var det värt. Den enda lilla besvikelsen var Porto de Gahlinas som jag själv valde. …

Program, Mäktiga Brasilien

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG