Mäktiga Brasilien

Städer / Platser
Fortaleza, Iguazu, Manaus, Rio de Janeiro
Dagar 14
Nätter 13
REF: #449

Följ med oss på en innehållsrik resa till Brasilien, där du får ta pulsen på Rio de Janeiro, uppleva de mäktiga Iguassufallen samt lära känna djur och natur i Amazonas. Resan avslutas med några härliga sol- och baddagar.

Ankomst till Rio de Janeiro

Välkomna till Brasilien! Här väntar transfer till ert hotell. Resten av dagen på egen hand.

Rio de Janeiro (F, M)

Efter frukost åker ni på stadsrundtur i Rio de Janeiro. I sann Brasiliansk anda kretsar mycket av livet kring stränderna. Här samlas man och umgås med sin familj och sina vänner. Man surfar, spelar fotboll och volleyboll, eller hänger sig åt en av brasilianarnas specialiteter; nämligen njutning – någonting som också märks på de otaliga små kaféer och restauranger som kantar de flesta gator. Dagen inkluderar även en utflykt till stadens andra mest kända bergstopp, den 375 meter höga Sockertoppen, som man når med en hisnande linbanetur i två etapper. På kvällen blir det sambashow och middag på en av stadens typiska köttrestauranger, s k ”Churrascarias”. Från restaurangen får ni en kort transfer till Ginga Tropical, där ni bjuds på en fantastisk, färgsprakande Sambashow. Showen börjar vid 22-tiden och avslutas 23:30 då ni nöjda och belåtna får transfer tillbaka till hotellet.

Rio de Janeiro (F)

Förmiddagen är ledig och senare på eftermiddagen åker ni på utflykt till Corcovado, nationalparken mitt i Rio på vars topp den världskända Jesusstatyn tronar. Men det är inte nödvändigtvis statyn som är huvudattraktionen. Utsikten över jättestaden Rio, med alla sina grönskande kalkstenstoppar och de undersköna stränderna är oslagbar. Transfer tillbaka till ert hotell.

Rio de Janeiro till Iguassufallen (F)

Transfer från ert hotell i Rio till flygplatsen och därefter flyg vidare till Foz do Iguacu. Vid ankomst till väntar transfer till ert hotell. På eftermiddagen gör ni en utflykt till den brasilianska sidan av de mäktiga Iguassufallen. Här möts vatten från de 275 vattenfallen i området, som vräker sig ut över kanten mot ett fall på 74 meter. Runt om fallen ligger regnskogen tät och fuktig och stora färggranna fjärilar fyller luften i den ångande grönskan. Papegojor sitter och tjattrar i träden, kolibrier suger nektar ut blommorna, tukaner klapprar med sina stora näbbar och eldflugor glimrar i natten.

Iguassufallen (F)

Tidig frukost, sedan utflykt till den argentinska sidan av fallen. Här ligger den största delen av parken, och ett otal gångvägar och broar leder en genom oslagbar natur, över brusande vatten, ut över de mäktigaste fallen, och genom grönskande gläntor, där sköra blommor frodas i den fuktiga miljön. Här bjuds det på många fina fototillfällen! Eftermiddagen spenderas på egen hand.

Iguassufallen till Amazonas (F)

Idag får ni transfer till flygplatsen och ni reser vidare med flyg till staden Manaus, belägen mitt i Amazonas. Ankomsttransfer till hotellet.

Iguassufallen till Amazonas (F, L, M)

Transfer med minivan och motorbåt till lodgen Juma, ca 3 timmar från Manaus. Resan går via ett fascinerande naturfenomen: platsen där floderna Negro och Solimões flyter samman för att bilda den mäktiga Amazonfloden. Både färg och temperatur skiljer floderna åt, och tack vare att deras vatten flödar olika fort löper de parallellt med varandra i uppemot 1,5 kilometer, med en distinkt skiljelinje mitt i vattnet. Under båtturen finns dessutom chans att få se sötvattensdelfiner. Vid ankomst till lodgen bjuds ni på en välkomstdrink gjord på exotiska frukter. Innan solen går ner är dags för alligatorjakt! Med ficklampan i högsta hugg spanar ni efter kajmaner och deras röda ögon vid flodbanken. Kvällen avrundas med en middagsbuffé tillagad på lokala råvaror.

Amazonas (F, L, M)

Tidigt på morgonen, strax innan soluppgången, bär det av mot dagens första utflykt, för att uppleva när regnskogens invånare sakta vaknar till liv. Samtidigt får ni uppleva spektaklet av Juma-flodens mörka vatten som förvandlas till en spegelblank yta som återspeglar grönskans alla nyanser. Tillbaka till lodgen och frukost serveras. Därefter är det dags för en regnskogsvandring med en guide som informerar om djurlivet samt all växtrikedom och dess användning i bl. a. mediciner och parfymindustrin. Retur till lodgen för lunch och vila. På eftermiddagen åker ni på en fisketur och får lära er om olika fiskarter, sköldpaddor, delfiner och de otal fågelarter som har sitt näste vid flodens strand. Med en köttbit på kroken är det inte alls otänkbart att man fångar sig en piraya! På kvällen efter middagen får ni ta del av lodgens och områdets historia.

Amazonas (F, L, M)

Efter frukost har ni lite tid till att slappna av, innan det blir dags att åka ut med båten och skåda efter Amazonas djurliv igen. Turen avslutas med en trevlig picknick. Retur till lodgen och ledig tid, varpå ni besöker en av de lokala byarna, där ni tar del av livet och hur det är att bo i regnskogen. Här finns även möjlighet att köpa lokalt hantverk. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter; kanske en stillsam kanottur eller ett dopp i floden skulle passa? Dagen avslutas med middag på lodgen.

Manaus - Fortaleza (F)

Fantastiska dagar och nätter i regnskogen har nu kommit till ända. Efter frukost är det dags att ta farväl av nyfunna vänner och återvända till Manaus och flygplatsen för vidare resa till Fortaleza där härliga sol - och baddagar väntar.

Fortaleza (F)

Njut av sol och bad några dagar

Fortaleza (F)

Njut av sol och bad några dagar

Fortaleza (F)

Njut av sol och bad några dagar

Fortaleza - hemresa (F)

Transfer till flygplatsen för hemresa eller om ni önskar fortsätta vidare till några av våra andra destinationer

FAKTA

• Dagliga avgångar
• Del i internationell grupp
• Minimum 2 personer
• Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
• Engelsktalande guider
• Kontantbetalning i djungeln, kort fungerar ej

VAD INGÅR I PRISET

• Inrikesflyg i ekonomiklass inkl. skatter
• Utflykter, aktiviteter och transporter enligt program
• Måltider enligt program: F = frukost, L = lunch, M = middag
• Övernattning på hotell enligt program och nedan specifikation, del i dubbelrum
• Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg
• Personliga utgifter och dricks
• Utflykter, aktiviteter, transporter och måltider som ej nämns i programmet
• Alkoholhaltig dryck och/eller läsk till inkluderade måltider
• Eventuellt tillägg för boende i enkelrum enligt ovan prisspecifikation
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

• Rio de Janeiro: Windsor Leme
• Foz do Iguaçu: Hotel Viale Cataratas
• Manaus: Blue Tree Manaus
• Amazonas: Juma Amazon Lodge
• Fortaleza: Luzeiros

Reseberättelser

“Vi har nu kommit hem efter 15 fantastiska dagar i Brasilien. Allt har fungerat jättebra och alla resledare har varit kunniga och trevliga. Vi betalade till 100 kr/dag och person i Rio och fick ha en egen guide. Det var det värt. Den enda lilla besvikelsen var Porto de Gahlinas som jag själv valde. …

Program, Mäktiga Brasilien
Pris från 42900 ?
Kort dag för dag program
 1. Ankomst till Rio de Janeiro
 2. Rio de Janeiro (F, M)
 3. Rio de Janeiro (F)
 4. Rio de Janeiro till Iguassufallen (F)
 5. Iguassufallen (F)
 6. Iguassufallen till Amazonas (F)
 7. Iguassufallen till Amazonas (F, L, M)
 8. Amazonas (F, L, M)
 9. Amazonas (F, L, M)
 10. Manaus - Fortaleza (F)
 11. Fortaleza (F)
 12. Fortaleza (F)
 13. Fortaleza (F)
 14. Fortaleza - hemresa (F)