Bom Dia Brasil

Städer / Platser
Iguazu, Iguazú, Rio de Janeiro
Dagar 7
Nätter 6
REF: #445

Bom dia Brasilien är en resa som är tänkt som ett startpaket i Brasilien. Kombinera gärna med några av våra tilläggspaket eller hör med oss om en annan kombinationsmöjlighet.

Avresa från Skandinavien.

Avresa ifrån Skandinavien mot Rio de Janeiro

Ankomst Rio de Janeiro. Välkomsttransfer till hotellet

Dag på egen hand

Rio de Janeiro (F, M)

Efter frukost åker ni på stadsrundtur i Rio de Janeiro. I sann Brasiliansk anda kretsar mycket av livet kring stränderna. Här samlas man och umgås med sin familj och sina vänner, man surfar, spelar fotboll och volleyboll, eller hänger sig åt en av brasilianarnas specialiteter, nämligen njutning, någonting som också märks på de otaliga små kaféer och restauranger som kantar de flesta gator. Dagen inkluderar även en utflykt till stadens andra mest kända bergstopp, nämligen den 375 meter höga Sockertoppen, som man når med en hisnande linbanetur i två etapper. På kvällen blir det sambashow och middag på en av Brasiliens ”Churrascarias”, köttrestaurang. Från restaurangen får ni en kort transfer till Platforma 1 där ni bjuds på en fantastisk, färgsprakande Sambashow. Showen börjar vid 22-tiden och avslutas 23:30 då ni nöjda och belåtna får transfer tillbaka till hotellet.

Stadsrundtur samt en linbanetur till Sockertoppen. (F)

Förmiddagen ledig och senare på eftermiddagen åker ni på utflykt till Corcovado, nationalparken mitt i Rio på vars topp den världskända Jesusstatyn tronar. Men det är inte nödvändigtvis statyn som är huvudattraktionen. Utsikten över jättestaden Rio, med alla sinagrönskande kalkstenstoppar och de undersköna stränderna är oslagbar. Transfer tillbaka till ert hotell.

Flyg till Iguazu. Transfer och utflykt till den Brasilianska sidan av Nationalparken. (F)

Transfer till flygplatsen och flyg till Iguassu och dom berömda vattenfallen. Vid ankomst till Iguassu väntar en transfer till ert hotell. På eftermiddagen görs en utflykt till den Brasilianska sidan av nationalparken Iguassu, för att uppleva det mäktiga skådespelet vid parkens största vattenfall, även kallat ”Djävulsgapet”. Här möts vatten från de 275 vattenfallen i området, som vräker sig ut över kanten mot ett fall på 74 meter. Namnet Iguassu kommer från det indianska språket guaraní och betyder "stort vatten", vilket väl är det minsta man kan säga om detta naturens under! Runt om fallen ligger regnskogen tät och fuktig och stora färggranna fjärilar fyller luften i den ångande grönskan. Papegojor sitter och tjattrar i träden, kolibrier suger nektar ut blommorna, tucanfågeln klapprar med sin stora näbb och eldflugor glimrar i natten.

Utflykt till den Argentinska sidan av Nationalparken. (F)

Tidig frukost, sen utflykt till den Argentinska sidan av parken. Här ligger den största delen av parken, och ett otal gångvägar och broar leder en genom oslagbar natur, över brusande vatten, ut över de mäktigaste fallen, och genom grönskande gläntor där sköra blommor frodas i den fuktiga miljön. Här blir det många kyssvänliga fototillfällen! Eftermiddagen på egen hand. Övernattning.

Transfer till flygplatsen (F)

Transfer från hotellet till flygplatsen för resa tillbaka till Rio de Janeiro

FAKTA

• Minimum 2 personer
• Pris per person
• Dagliga avresor
• Engelsktalande guider
• Internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende på 3*+/4* stjärniga hotell, del i dubbelrum
• Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Rio: Arena Leme www.arenalemehotel.com.br
Iguazú: Bristol Viale Cataratas www.vialecataratas.com.br

-
Pris från 25500 ?
Kort dag för dag program
  1. Avresa från Skandinavien.
  2. Ankomst Rio de Janeiro. Välkomsttransfer till hotellet
  3. Rio de Janeiro (F, M)
  4. Stadsrundtur samt en linbanetur till Sockertoppen. (F)
  5. Flyg till Iguazu. Transfer och utflykt till den Brasilianska sidan av Nationalparken. (F)
  6. Utflykt till den Argentinska sidan av Nationalparken. (F)
  7. Transfer till flygplatsen (F)