Solön

Städer / Platser
Solön
Dagar 3
Nätter 2
REF: #435

TILLÄGGSRESA

Ingen resa till Bolivia är komplett utan ett besök på den magiska Solön. Enligt inkalegenden var det här som den första inkan föddes. Från öns höjder har du en bedårande utsikt över de snöklädda Anderna och den spegelblanka Titicacasjön. Här besöker vi soltempel och andra för inkaindianerna heliga platser. Njut av den klara luften och det härskande lugnet. Strosa förbi indianbyar och odlade fält, växla några ord med lokalbefolkningen och bara njut av den alldeles speciella stämning som råder på denna smått magiska ö.

La Paz/Puno – Copacabana-Solön (L, M)

En privat transfer tar oss till hamnstaden Copacabana, ett förcolombianskt ceremoniellt och astronomiskt observationscenter vid stranden av den mytomspunna Titicacasjön. Vid ankomst besöker vi ”Dark indian virgin”, det mörka indianhelgonet som finns i stadens kyrka. Vi tar sedan en båt över till Månön där vi börjar med att besöka Soltemplet Iñak Uyu. Vi fortsätter sedan till Solön där vi avlägger ett besök till Pilcocaina Sun Temple, ännu ett soltempel som daterar från Inkaindianernas tid. Enligt inkaindianernas legend föddes Manco Capac, den första inkan här. Efter besöket gör vi en ”lamatrek” (vandring tillsammans med lamor). Efter cirka en timmes vandring mellan 3810 m och 4000 meter når vi Ecolodge La Estancia där vi övernattar.

Solön (F, LL, M)

Tid för egna aktiviteter. Stanna på hotellet och bara njut eller promenera i egen takt över ön.

Titicaca - La Paz

Frukost på hotellet. Förmiddagen är sedan fri för egna aktiviteter eller vila. Runt lunchtid besöker vi Inkatrappan ”Grand stairs” och den för inkaindianerna heliga fontänen. Här har vi möjlighet att smaka på vattnet som sägs ge evig ungdom och lycka. Vi äter lunch på Uma Kollu, en arkeologisk restaurang där vi efter maten tittar på antika föremål från Inkatiden. Efter lunchen besöker vi en liten hantverksmarknad där vi får möjlighet att köpa lite lokalt hantverk. Vi fortsätter sedan till byn Huatajata. Här kommer vi att besöka flertalet olika inrättningar, bland annat ekobyn Andean Roots, altiplanomuseet, hantverksbyn samt tornen Urus Chipayas. Vi kommer också att stifta bekantskap med Limachi-familjen som var med och byggde Ra II och Tigris som Thor Heyerdahl gjorde sina världskända resor med. Vi fortsätter sedan mot La Paz och hotellet.

FAKTA

Dagliga avgångar
Del i internationell grupp
Minimum 2 personer
Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
Spansk och engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
Engelsktalande guide
Måltider enligt detaljerat program
F = Frukost LL=Lunchlåda L = Lunch M = Middag
Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum

VAD TILLKOMMER

Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Internationellt flyg samt flygskatter
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Glöm inte: Solhatt, solkräm, insektsskydd, kikare, varma kläder för kalla nätter, bra vandringsskor och
regnkläder (för perioden dec – mars )
Större bagage rekommenderas att förvara i Copacabana före vandringens start.

PRELIMINÄRA HOTELL

Ecolodge Estancia www.ecolodge-laketiticaca.com

-
Pris från 6500 ?
Kort dag för dag program
  1. La Paz/Puno – Copacabana-Solön (L, M)
  2. Solön (F, LL, M)
  3. Titicaca - La Paz