La Paz & Cusco

Tilläggresa
Städer / Platser
Bolivia, Cusco, La Paz, Peru, Solön, Titicaca sjön
Dagar5
Nätter4
REF: #438

Från La Paz, världens högst belägna huvudstad, till Titicacasjön och den magiska Solön. Titicacasjön är världens högst belägna navigerbara sjö och är en central del i inkaindianernas historia. Enligt legenden föddes nämligen den första inkan här. På flytande vassöar längs sjöns stränder lever urbefolkningen som de gjort i århundraden. Titicacasjön är ett måste vid alla resor till Peru och Bolivia!

La Paz

La Paz och dess omgivningar har en förmåga att ta sina besökare med storm. Staden är minst sagt kontrastrik med både indianska och spansk-koloniala områden. Bakom staden tronar det mäktiga berget Illimani med sin snöklädda topp på över 6000 meter. Ett av de många intressanta upplevelsemålen i staden är den spektakulära linbanan som löper från stadens centrala delar upp till förstaden El Alto som är belägen på den vindpinade högplatån cirka 400 meter ovanför huvudstaden. Färden upp tar cirka 15 minuter och bjuder på hisnande vyer över staden och de bakomliggande Anderna. Andra givna besöksmål är det vackra torget Plaza Murillo samt den märkliga häxmarknaden där indiankvinnor säljer rökelser, amuletter samt kokablad i lösvikt. Övernattning på angivet hotell.

La Paz – Titicacasjön – Solön (F, M)

Vi åker landvägen från La Paz till byn Huatajata vid kanten av den vackra Titicacasjön. Här kommer vi att besöka flertalet olika inrättningar, bland annat ekobyn Andean Roots, altiplanomuseet, hantverksbyn samt tornen Urus Chipayas. Vi kommer också att stifta bekantskap med Limachi-familjen som var med och byggde Ra II och Tigris som Thor Heyerdahl gjorde sina världskända resor med. Vi tar sedan en båt över till Månön där vi besöker soltemplet Iñak Uyu. Vi fortsätter sedan till Solön där vi avlägger ett besök till Pilcocaina Sun Temple, ännu ett soltempel som daterar från Inkaindianernas tid. Efter besöket gör vi en ”lamatrek” (vandring tillsammans med lamor). Middag och övernattning på Posada del Inca Eco Lodge.

Solön - Puno (F, L)

Frukost på hotellet. Förmiddagen är sedan fri för egna aktiviteter eller vila. Runt lunchtid besöker vi Inkatrappan ”Grand stairs” och den för inkaindianerna heliga fontänen. Här har vi möjlighet att smaka på vattnet som sägs ge evig ungdom och lycka. Vi äter lunch på Uma Kollu, en arkeologisk restaurang där vi efter maten tittar på antika föremål från Inkatiden. Efter lunchen besöker vi en hantverksmarknad. Vi återvänder sedan med båt till Copacabana där vi besöker ”the Dark indian virgin”, det mörka indianhelgonet som finns i stadens kyrka. Vi åker sedan mot Puno där vi övernattar.

Titicacasjön (F, L)

Idag utforskar ni den mytomspunna Titicacasjön med speedboat. Det första stoppet är på Uros, de flytande vassöarna. Dessa världsunika öar består av tjocka lager vass och här bor lokalbefolkningen i vasshyddor. De livnär sig på fiske och turism. Nästa stopp är på ön Taquile. Här tycks tiden stått still. Längs en brant trappa tar ni er upp till toppen där det lilla samhället ligger. På torget finns det restauranger och ett par affärer. De vackra handstickade kläderna är det oftast männen som stickat. Befolkningen på ön lever efter de tre Inka- reglerna, ”du ska inte ljuga”, du ska inte stjäla” och ”du ska inte vara lat”. I vår båttur ingår en trevlig lokal måltid lagad på andinskt vis. Åter till Puno och transfer till hotellet.

Puno – Cusco (F, L)

Längs småbyar och vackert landskap färdas ni med buss (ca 10 tim) från Puno till slutdestinationen Cusco. Vi besöker det intressanta inkatemplet Viracocha i byn Raqchi. Längs vägen besöks också Andahuaylillas, byn som är känd för sin barockkyrka från 1600-talet. Snöklädda toppar och enorma slätter med guanacos (vilda lamadjur) omger er när ni kör över det högsta passet La Raya på 4335 möh. Lunch intages i staden Sicuani. Vid ankomst i Cusco, transfer till hotell. Ett Tips! Mot ett tillägg går det att byta buss mot tåg. Denna sträcka har utnämnts till en av världens top 10 bästa tågsträckor i världen. Dessa klassiska (Titicaca) eller lyxiga (Belmond) tåg går endast vissa dagar i veckan. En observationsvagn i glas längst bak i tåget ger en möjlighet till att beskåda ett fantastiskt landskap. För mer information hör med oss, och titta på följande hemsida: https://www.perurail.com
FAKTA

Dagliga avgångar
Del i internationell grupp
Minimum 2 personer
Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Buss Puno - Cusco
Båtutflykt på Titicacasjön
Inträdesavgifter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
F = Frukost L = Lunch M = Middag
Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

Dricks
Utflykter som ej nämns i programmet
Internationellt flyg samt flygskatter
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Tips: Tåg Puno – Cusco
Mot ett tillägg går det att byta buss mot tåg. Denna sträcka har utnämnts till en av världens topp tio bästa tågsträckor i världen. Detta klassiska och lyxiga Orient Expresståg går endast vissa dagar i veckan. En observationsvagn i glas längst bak i tåget ger möjlighet till att beskåda ett fantastiskt landskap och den vackra andinska himlen.
För mer information hör med oss och se följande hemsida. http://www.perurail.com/andean-explorer

PRELIMINÄRA HOTELL

La Paz: Hotel Casa Grande www.casa-grande.com.bo/
Solön: Posada del Inca www.ecolodge-laketiticaca.com
Puno: Casa Andina Private www.casa-andina.com/private-collection-puno/?lang=en

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 11500?
Kort dag för dag program
  1. La Paz
  2. La Paz – Titicacasjön – Solön (F, M)
  3. Solön - Puno (F, L)
  4. Titicacasjön (F, L)
  5. Puno – Cusco (F, L)