15 / 14

Bolivia Rundresa

Pris från 36500?
15
14
REF: #109

En komplett rundresa i Bolivia där vi upplever landets allra bästa sevärdheter. Vi börjar i det tropiska Santa Cruz och fortsätter upp över Altiplano med sina karga städer och levande indiankultur. Vi besöker även den mytomspunna Titicacasjön med sina magiska öar innan vi avslutar i världens högst belägna huvudstad La Paz.

Kort dag för dag program
 1. Skandinavien
 2. Santa Cruz
 3. Santa Cruz-Sucre (F)
 4. Tarabuco marknaden (F, L)
 5. Sucre-Potosi (F)
 6. Potosi (F)
 7. Potosi – Uyuni (F)
 8. Uyuni (F,L,M)
 9. Laguna Colorada (F,LL,M)
 10. Siloli-öknen-Uyuni-La Paz (F, LL)
 11. La Paz
 12. La Paz –Titicaca sjön (F,L,M)
 13. Cobacabana –La Paz (F)
 14. La Paz (F)
 15. Skandinavien

Skandinavien

Avresa Skandinavien.

Santa Cruz

Välkommen till Bolivia. Staden Santa Cruz ligger i det tropiska låglandet med mycket charm och koloniala traditioner. Transfer till hotellet och resten av dagen på egen hand.

Santa Cruz-Sucre (F)

Transfer till flygplatsen för vidare flyg till staden Sucre, Bolivias andra huvudstad och säte för dess parlament. Vi berger oss på en halvdagsutflykt till dom gamla stadsdelarna av staden samt Katedralen och det viktiga landsmärket Casa De La Libertad.

Tarabuco marknaden (F, L)

Efter frukost är det dags att besöka en av Andernas mest autentiska hantverksmarknad. Tyger och vävnader hör till några av Sydamerikas bästa. Retur till Sucre på eftermiddagen.

Sucre-Potosi (F)

Med busstransport åker vi vidare till silvergruvstaden Potosi. Här besöker vi Cerro Rico gruvan där många av stadens invånare arbetar.

Potosi (F)

Silvergruvstaden Potosi grundades av spanjorerna och dess rykte spred sig långt bortom den egna kontinenten. När silvret sinade tog tennet vid och idag är Potosi ett monument över dess forna rikedomar och över den latinamerikanska gruvdriftshistorien. 1987 förklarades staden som ett kulturellt världsarv skyddat av UNESCO.

Potosi – Uyuni (F)

Resan går idag vidare mot Uyuni med buss ca 6 timmar. Ankomst till Uyuni och hotellet.

Uyuni (F,L,M)

På morgonen åker vi ut till Salar de Uyuni, världens största saltfält med en storlek ungefär lika stor som Skåne. Vi bekantar oss med proceduren i den lokala saltframställningen, vilken utvinner cirka 25 000 ton salt varje år, innan turen fortsätter längre ut i saltöknen. Efter en kort promenad på ön Isla Incahuasi belägen mitt i detta hårda, karga landskap och täckt av gigantiska kaktusar till Tahua för övernattning på det lokala salthotellet.

Laguna Colorada (F,LL,M)

Vi börjar dagen med ett besök vid Laguna Colorada, en rödfärgad lagun där tre olika typer av flamingos häckar. Vi fortsätter sedan till ett område fullt av vulkankratrar och sprutande gejsrar. Kaskaderna når ibland så högt som 100 meter över marken! Vi fortsätter sedan till saltfältet Chalviri och den gröna lagunen vars yta påminner om en gigantisk smaragd. Härifrån har vi en fantastisk vy över flertalet höga vulkaner i fjärran. Vi övernattar på Hotel Tayka del Desierto.

Siloli-öknen-Uyuni-La Paz (F, LL)

Vi beger oss till Siloli-öknen strax söder om Potosí. Denna öken sägs vara en av världens mest sterila på grund av den låga nederbörden i området. Vi besöker Honda- och Charkotalagunerna som också dom har en väldigt karakteristisk röd nyans. Här kommer vi ha möjlighet att se flamingos på mycket nära håll. Tillbaka till Uyuni sen kväll för att åka vidare med nattbuss till La Paz.

La Paz

Ankomst tidig morgon till La Paz, en av världens högst belägna huvudstäder, 3 650 meter över havet. Staden breder ut sig i en mäktig dalgång som skyddar mot det hårda klimatet och omges av snöklädda bergstoppar där Illimani, urfadersberget, tyst tronar över staden. Ankomst till hotellet och resten av dagen ledig för att aklimatisera sig till den höga höjden.

La Paz –Titicaca sjön (F,L,M)

En ca 3-4 timmars transfer tar oss till hamnstaden Cobacabana vid stranden av den mytomspunna Titicacasjön. Titicacasjön ligger på 3 800 möh och är världens högsta navigerbara sjö och upprinnelsen till den fängslande Inkakulturen. Enligt legenden var det här som solgudens barn Manco Capac och Mama Ocllo steg upp ur vågorna. Vi stiger ombord på båten som tar oss över till den paradisiska Solön (Isla del Sol). Mitt i naturens prakt finner man här betydelsefulla ruiner från tidigare kulturer än Inka. Retur till Cobacabana för övernattning.

Cobacabana –La Paz (F)

Förmiddagen ägnar vi i Cobacabana med ett besök till "Black Virgin" , den berömda statyn som finns att beskåda i katedralen. Man tror starkt på att statyn kan åstadkomma mirakel som även gett sitt namn till den berömda Cobacabana stranden i Rio de Janeiro. Tillbaka till La Paz sen eftermiddag.

La Paz (F)

Tid att på egen hand avsluta resan med shopping möjligheter om så önskas. Transfer i god tid till flygplatsen för resa hemåt igen.

Skandinavien

Hemkomst
FAKTA

- Dagliga avgångar
- Minimum 2 deltagare
Preliminära hotell 3-4*
Santa Cruz: Hotel Cortes www.hotelcortez.com
Sucre: Hotel Samary www.samaryhotel.com
Potosi: Hotel Cima Argentum
www.hca-potosi.com
Uyuni: Hostal Jardines Uyuni www.hotelesrusticosjardines.com
Uyuni: Luna Salada Hotel www.lunasaladahotel.com.bo/
Saltöken: Tayka Ecolodge
www.taykahoteles.com
La Paz: Hotel Europa www.hoteleuropa.com.bo/he_ing/idx_ing.html
Solön: Ecolodge Estancia
www.ecolodge-laketiticaca.com

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum/lodge
• Engelsktalande guider
• Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter, inrikes ca 2,50 dollar samt ca 25 dollar internationellt, betalas kontant på plats
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• Alla övriga kostnader betalas kontant på plats

Viktig information kring resan:
Till lodgen på Solön får endast ett mindre bagage medtagas. Vår leverantör förvarar och ansvarar för det större bagaget på annan plats på ön.
Marknaden i Tarabuco är öppen endast på söndagar.
Museér i Bolivia är ofta stängda på måndagar.
Regnsäsongen för Uyuni/Saltöken varar mellan december och mars. I denna period kan utflykter komma att ställas in och ändras utanför vår kontroll.

PRELIMINÄRA HOTELL
Reseberättelser

Hej ! Vår tripp till Bolivia var helt fantastisk och allt funkade perfekt. Våra guider och chaufförer var toppen och gjorde allt för oss kändes det som. Jag mådde lite dåligt av den höga höjden men det fixade sej snart med piller och syrgas på hotellet i La Paz. Höjdpunkten på resan var för mej Che …

Hälsningar Anita / Leif Emmaboda Program: Bolivia, skräddarsytt program

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG