Patagonien för naturälskare

REF: #415

Patagonien har i århundraden lockat resenärer med sina storslagna vyer och enorma vidder. Här vilar glittrande insjöar i skuggan av konformade vulkaner och guanacos (lamadjur) strövar mot fonden av Andernas snöklädda berg. Här samexisterar natur och djur som de gjort sedan årtusenden. Boka er resa till Patagonien med Inca Tours!

Det bästa sättet att uppleva en resa till Patagonien är till fots och i denna resa vandrar vi bland annat i kända områden som El Chalten med Fitz Roy massiven, El Calafate med den fantastiska glaciären Perito Moreno samt i den världskända och natursköna nationalparken Torres del Paine.

Avgångar 2022-2023: 19 NOV 22 – 07 JAN 23 – 28 JAN23 – 18 FEB 23

Avresa ifrån Skandinavien

Buenos Aires (M)

Ankomst till Buenos Aires och transfer till valt hotell i centrum. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur där ni bland annat besöker sevärdheter som Pink House där Eva Peron höll sina tal från balkongen, parlamentet, konstnärsstadsdelen La Boca och San Telmo samt det exklusiva området Recoleta.

El Calafate-El Chalten (F)

Transfer till flygplatsen. Flyg till El Calafate, en härlig stad i ständig förnyelse. Själva namnet härstammar från en blomma som växer i det karga Patagonien. Transfer ca 2,30 tim till vårt hostal. Incheckning och övernattning.

Fitz Roy massivet (F, L)

Efter frukost bär det av med bil till starten av vår första trekkingdel som tar oss till baslägret Fitz Roy. En sluttning på 400m leder fram till De los Tres lagunen, en isolerad lagun omgiven av glaciärer. På eftermiddagen tar vi oss vidare till Lagunen Capri därifrån vi har en fantastisk utsikt av Fitz Roy massivet. ( max 3405 m.ö.h ; 7 timmars vandring) Tillbaka till hostel.

Cerro Torre massivet-Calafate ( F, L )

Tidigt på morgonen börjar dagens vandring som först leder till Cerro Torre basläger därifrån vi vandrar till Capri Lagunen via Madre och Hija lagunerna genom tät skog längs Fitz Roy floden. Vårt mål för dagen är det mäktiga Torre massivet med sin höjd på 3125 m.ö.h. och Torre lagunen. Vandring tillbaka till El Chalten där buss tar oss tillbaka till El Calafate och hotellet. (c:a 6 timmars vandring totalt).

Perito Moreno Glaciären ( F )

Äntligen dags att bekanta sig med den enorma Perito Moreno glaciären, som kan beundras på nära håll från olika gångbroar och utsiktsplatser. Ett mullrande och knallande ljud hörs när glaciären kalvar och stora isberg rasar ner i sjön nedan. Ett naturens skådespel. Åter till hotellet i El Calafate.

El Calafate-Torres Del Paine (F)

Tidig avresa från El Calafate mot Nationalparken Torres Del Paine. Resan går genom vackert landskap där större fåglar som choiques och flamingos är lätta att få syn på. Längs vägen inne i parken besöks utsiktsplatser vid sjön Nordenskiöld och topparna Cuernos del Paine. Därefter åker vi vidare till Puerto Natales där vi checkar in på vårt hotell.

Torres Del Paine (F,L)

Vi börjar vår tur till Torres del Paine National Park. Det första stoppet är den gamla Milodon-grottan  och fortsätter in i Nationalparken  förbi Nordenskjold & Pehoe-sjöarna. Vägen fortsätter med en promenad på 10 minuter, där du kan upptäcka det vackra Salto Grande-fallet, sedan på väg till Camp Pehoe (Sodexo) där vi äter lunch med utsikt över Cuernos. Under eftermiddagen fortsätter turen till  Lake och Gray Glaciärena, med ett stopp på cirka 45 minuter och en vacker vandring över Pingo Rivers hängbro.  Vi vandrar ut ur parken vid Laguna Amarga eller Serrano-floden där vi får en fascinerande utsikt över Paine-massivet. Vi är tillbaka i Puerto Natales  runt kl. 19.00.

Puerto Natales (F)

Dag på egen hand att upptäcka parken eller göra frivilliga utflykter till t ex Serrano och Balmaceda-glaciärerna.

Puerto Natales-Punta Arenas (F,L)

Efter tidig frukost fortsätter vi söderut till Punta Arenas. Vi ankommer vid lunchtid. Ledig eftermiddag att upptäcka staden på egen hand.

Ushuaia (F)

Vi färdas med buss och båt över Magellan sundet. På andra sidan väntar en bussfärd till Eldslandet och Rio Grande. Vid ankomst till Ushuaia övernattar vi på hotell.

Tierra Del Fuego National Park (F,L)

Idag besöker vi nationalparken Tierra del Fuego som ligger vid den Chilenska gränsen. Vi promenerar i skogen samt njuter av en kanottur i detta fantastiska landskap med dess djurliv.

Beagle kanalen-Ushuaia-Buenos Aires (F)

Tidig morgon väntar en båttur på Beaglekanalen. På eftermiddagen väntar transfer som tar oss till Ushuaia flygplats och flyg tillbaka till Buenos Aires igen. Vid ankomst transfer till hotellet.

Hemresa Skandinavien

I lagom tid transfer till flygplatsen

Ankomst

F = Frukost L = Lunch M = Middag
FAKTA

Avgångar 2022-2023:
19 NOV 22 - 07 JAN 23 - 28 JAN23 - 18 FEB 23
Del i internationell grupp
Minimum 2 personer, max 16 personer.
Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
Engelsktalande guider
Fasta avgångar November – februari, för exakta datum hör med oss
Patagonien har ett snabbt växlande klimat vilket kan påverka resans upplägg.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som är nödvändiga utanför vår kontroll. Vänligen kontrollera visum, vaccinationer, avbeställningsskydd och reseförsäkringar i god tid innan avresa.

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg (från Stockholm) samt skatter i lägsta ekonomiklass
Privat och gemensamma transporter enligt program
Utflykter enligt program, ibland delad med andra resenärer som ej tillhör gruppen
Engelsktalande, lokala guider
Måltider enligt program
Inrikesflyg Buenos Aires- El Calafate + Ushuaia-Buenos Aires i lägsta ekonomiklass
Boende på hotell i delar dubbelrum
Maxantal deltagare 16 pers

VAD TILLKOMMER

Nationalparksavgifter ca 100 US-dollar/person. Betalas kontant på plats.
Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Dricks

PRELIMINÄRA HOTELL

Buenos Aires: Waldorf
El Chaltén: Poincenot
Calafate: Bahía Redonda
Puerto Natales: HD Natales
Punta Arenas:: Savoy
Ushuaia: Altos Ushuaia

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 55900?
Kort dag för dag program
 1. Avresa ifrån Skandinavien
 2. Buenos Aires (M)
 3. El Calafate-El Chalten (F)
 4. Fitz Roy massivet (F, L)
 5. Cerro Torre massivet-Calafate ( F, L )
 6. Perito Moreno Glaciären ( F )
 7. El Calafate-Torres Del Paine (F)
 8. Torres Del Paine (F,L)
 9. Puerto Natales (F)
 10. Puerto Natales-Punta Arenas (F,L)
 11. Ushuaia (F)
 12. Tierra Del Fuego National Park (F,L)
 13. Beagle kanalen-Ushuaia-Buenos Aires (F)
 14. Hemresa Skandinavien
 15. Ankomst