Hola Argentina – Buenos Aires & Iguassu

Städer / Platser
Buenos Aires, Iguazú
Dagar6
Nätter5
REF: #13

Hola Argentina är en resa som är tänkt som ett startpaket i Argentina. Kombinera gärna med några av våra tilläggspaket eller hör med oss om en annan kombinationsmöjlighet.

Buenos Aires

Ankomst och transfer till valt hotell i centrum. Denna dag har ni tid att utforska Buenos Aires på egen hand.

Buenos Aires (F, M)

På morgonen utforskas Buenos Aires, vars förebild är Paris, som med sina 200 kvadratkilometer är en mycket vidsträckt stad. Ni besöker bland annat stadsmärket obelisken och Plaza de Mayo med det tårtliknande presidentpalatset, det berömda Teatro Colón. Vidare tar ni strandvägen La Costanera utmed Río de la Plata till konstnärernas San Telmo och det färgglada hamnkvarteret La Boca. Turen avslutas i området La Recoleta, välkänt för sina magnifika restauranger och caféer. På kvällen hämtas ni på ert hotell för att färdas till en restaurang där ni låter er hänföras av eldig Tango.“En sorgsen tanke som kan dansas”, som det står skrivet på väggen på Nationalakademin för Tango i Buenos Aires. Ni kommer att lyssna på någon av de bästa tangoorkestrarna, se en Tango- och Folkloreuppvisning medan ni njuter av er måltid och landets utsökta viner. Transfer åter till hotellet.

Buenos Aires (F)

Egen dag att uppleva Buenos Aires.

Buenos Aires – Iguazú (F)

Transfer till flygplatsen för vidare färd mot Iguazú. Vid ankomst, transfer till hotellet. Ni kommer att på eftermiddagen besöka fallen från den brasilianska sidan. Här promenerar ni på säkra trägångar och njuter av den bedårande vyn över fallen. Vattenfallet Iguazú delas mellan 3 länder, Argentina, Brasilien och Paraguay.

Iguazú (F)

Idag är det dags att utforska fallen från den argentinska sidan och uppleva det mäktiga skådespelet vid parkens största vattenfall, även kallat Djävulsgapet. Namnet Iguazú kommer från det indianska språket guaraní, och betyder ”stort vatten”, och det är väl det minsta man kan säga om detta naturens under. Beroende på vattenmängden finns här mellan 160 till 260 fall. I det eviga diset över fallen spänner solen sina regnbågar; det dånar, marken skälver och vibrationerna känns på två mils avstånd. Iguazú är en fantastisk upplevelse, just en sådan upplevelse som kallas oförglömlig. För dem som vill uppleva området på ett annorlunda sätt finns det mot kostnad 1 timmes seglats och transport i nationalparken. Som första äventyr bordas en båt som seglar nedanför San Martin, Bosetty, Tres Mosqueteros och djävulsfallet, nerför floden till Puerto Macucu (3 km från fallen) där en 8 km lång färd med 4 hjulsdriven bil tar vid. Ni upplever regnskogens flora och fauna tillsammans med kunniga naturguider. För aktuellt pris hör med oss!

Transfer till flygplatsen. Flyg till Skandinavien.

Transfer till flygplatsen. Utöka gärna programmet med några av våra tilläggsprogram
FAKTA

• Minimum 2 personer
• Pris per person
• Dagliga avresor bästa tiden är mellan oktober – mars
• Del i Internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg i lägsta ekonomiklass samt dagens flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende på 4 stjärniga hotell, del i dubbelrum
• Inrikesflyg i lägsta ekonomiklass samt dagens flygskatter

VAD TILLKOMMER

• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Buenos Aires: Grand Brizo http://alvarezarguelles.com/
Iguazú: Loisuites Iguazu Hotel https://loisuites.com.ar/es/hotel/loi-suites-iguazu-hotel

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 20800?
Kort dag för dag program
  1. Buenos Aires
  2. Buenos Aires (F, M)
  3. Buenos Aires (F)
  4. Buenos Aires – Iguazú (F)
  5. Iguazú (F)
  6. Transfer till flygplatsen. Flyg till Skandinavien.