Argentina Runt

Dagar 13
Nätter 12
REF: #26

En komplett rundresa för dig som vill uppleva höjdpunkterna av Argentina. Buenos Aires, Iguazúfallen, djurlivet vid Valdezhalvön och Patagoniens enorma glaciärer.

Vi börjar resan i Buenos Aires, även kallat Sydamerikas Paris. Här besöker vi de historiska tangokvarteren, de breda boulevarderna och äter gott kött på de mysiga grillrestaurangerna. Vi fortsätter sedan mot de mäktiga Iguazúfallen på gränsen till Brasilien där vi häpnar över de enorma vattenfallen som får Niagara att framstå som en plaskdamm.

Nästa stopp är Valdézhalvön som är ett riktigt ”Wildlife-Wonderland” med både sjölejon, patagonsk hare, sälar, pingviner och vid säsong, även späckhuggare. Härifrån flyger vi sedan vidare till Patagoniens sydligare delar El Calafate, där vi besöker de storslagna glaciärerna Perito Moreno och Upsala. Resan avslutas i Buenos Aires.

Ankomst Buenos Aires

Ankomst och transfer till valt hotell i centrum. På eftermiddagen utforskas Buenos Aires, vars förebild är Paris, som med sina 200 kvadratkilometer är en mycket vidsträckt stad. Ni besöker bland annat stadsmärket obelisken och Plaza de Mayo med det tårtliknande presidentpalatset, det berömda Teatro Colón. Vidare tar ni strandvägen La Costanera utmed Río de la Plata till konstnärernas San Telmo och det färgglada hamnkvarteret La Boca. Turen avslutas i området La Recoleta, välkänt för sina magnifika restauranger och caféer.

Buenos Aires (F, M)

På förmiddagen har ni tid att utforska Buenos Aires på egen hand. På kvällen hämtas ni på ert hotell för att färdas till en restaurang där ni låter er hänföras av eldig Tango.“En sorgsen tanke som kan dansas”, som det står skrivet på väggen på Nationalakademin för Tango i Buenos Aires. Ni kommer att lyssna på någon av de bästa tangoorkestrarna, se en Tango- och Folkloreuppvisning medan ni njuter av er måltid och landets utsökta viner. Transfer åter till hotellet.

Buenos Aires (F)

Egen dag att uppleva Buenos Aires.

Iguazú (F)

Efter frukosten väntar transfer till flygplatsen för vidare flyg till Iguazú. Vid ankomst, transfer till hotellet. Vattenfallet Iguazú delas mellan 3 länder, Argentina, Brasilien och Paraguay. Ni kommer att på eftermiddagen besöka fallen från den Brasilianska sidan. Här promenerar ni på säkra trägångar och njuter av den bedårande vyn över fallen.

Iguazú (F)

Idag är det dags att utforska fallen från den Argentinska sidan och uppleva det mäktiga skådespelet vid parkens största vattenfall, även kallat Djävulsgapet. Namnet Iguazú kommer från det indianska språket guaraní, och betyder ”stort vatten”, och det är väl det minsta man kan säga om detta naturens under. Beroende på vattenmängden finns här mellan 160 till 260 fall. I det eviga diset över fallen spänner solen sina regnbågar; det dånar, marken skälver och vibrationerna känns på två mils avstånd. Iguazú är en fantastisk upplevelse, just en sådan upplevelse som kallas oförglömlig. För de som vill uppleva området på ett annorlunda sätt kan vi erbjuda 1 timmes seglats och transport i nationalparken. Kontakta oss för aktuella priser.

Península Valdés (F)

Transfer till flygplatsen för avresa mot Valdezhalvön. Ankomst i Trelew och transfer till staden Puerto Madryn (ca 1 tim) och vidare till ert hotell. Vid Atlantkusten, i norra Patagonien, ligger Valdéshalvön, ett riktigt ”Wildlife-Wonderland” där man kan beskåda ett stort urval av Patagoniens djurliv: sjöelefanter, sjölejon, patagonsk hare, sälar, pingviner och valar.•

Península Valdés (F)

Efter frukosten börjar en heldagstur till naturreservatet Península Valdes. Först beger ni er till Puerto Pirámides, som är den enda bebodda byn på halvön. Här kan man från maj till början av december månad få sig en glimt av Francavalen. Under den här perioden kan man, till en extra kostnad som betalas på plats, ca 180 kronor, ta sig ut på en båttur om 1,5 timme. Ni fortsätter via det karga stäpplandskapet mot Punta Delgada och Caleta Valdés där en av världens största sjöelefantkolonier håller till. I mån av tid besöks även fossilmuséet.

Península Valdés (F)

Idag beger ni på en heldagsutflykt till Punta Tombo, 102 km söder om Trelew, till södrahalvklotets största häckningsplats för pingviner. På hemvägen besöker ni, i mån av tid, Paleontologiska Museet och byn Gaiman, en walesisk by som än idag bevarar sina traditioner.

Calafate (F)

Efter frukost, avresa till Patagoniens sydligare delar och transfer till hotellet

Calafate (F)

Dagen erbjuder en heldagsutflykt till den berömda och smått otroliga Perito Moreno glaciären, som kan beundras på nära håll från olika broar och vandringsleder. På grund av sin bedårande skönhet, sitt glaciologiska intresse och närvaro av utrotningshotade vilddjur utsågs Perito Moreno glaciären till ett världsarv 1981. Varför inte passa på att uppleva glaciären på ett annorlunda sätt? Som tillägg på dagen kan vi erbjuda en båttur i Lago Argentino eller 1,5 timmes vandring med stegjärn på glaciären. Detta bokas via oss vid bokningstillfället. Kontakta oss för aktuella priser.

Calafate (F, LL)

Tidig morgon bär det av till Punta Bandera där vi kliver ombord på vår båt. Båtfärden på Argentinosjön tar oss fram mot den imponerande Upsala-glaciären, som med sina 70 km är den största i nationalparken och en av de största i världen utanför polcirkeln. Färden går till den vackert belägna Estancia Cristina som bjuder på en naturupplevelse utöver det vanliga. Här får ni en inblick i livet på gården och med fyrhjulsdriven jeep åker ni genom ett unikt landskap tidigare täckt av glaciärer. Ni stannar för att beundra den majestätiska Upsala-glaciären från den östra sidan innan turen går tillbaka till estancian och El Calafate.

Buenos Aires

Transfer till flygplatsen och retur till Buenos Aires. Transfer till hotellet.

Avresa Buenos Aires.

Efter frukost återresa till Skandinavien. (eller utöka programmet med ett av våra tilläggsprogram).

FAKTA

- Dagliga avgångar
- Internationell grupp
- Minimum 2 deltagare

Preliminära hotell 4*
Buenos Aires: Intersur Recoleta www.intersurrecoleta.com.ar
Iguazù: Amerian www.amerian.com
Valdeshalvön: Peninsula www.hotelpeninsula.com.ar
Calafate: Calafate Parque www.calafateparquehotel.com

VAD INGÅR I PRISET

• Inrikesflyg i lägsta ekonomiklass samt flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Reseberättelser

“Tack för all hjälp med att planera och boka vår resa till Argentina. Den var hellyckad och lämnar bestående goda intryck som vi bär med oss. ALLT(!) fungerade perfekt, vi trodde knappt att det kunde vara sant. Ännu mindre trodde våra lokala guider oss, när vi berättade att alla flyg hade avgått och …

Anonimo Program, Argentina runt

Vill bara säga att vi har haft en underbar resa och allt flöt på bra. Självklart händer en del saker men vi måste säga att ni gjort ett bra jobb! Sådant som var mindre bra hade ni ej kunnat påverka. Bra guider, bra hotell transfer som fungerande hela tiden och framförallt var vistelsen på Estancian …

Anna-Lena och Erik Program: Argentina och Uruguay
Pris från 38990 ?
Kort dag för dag program
 1. Ankomst Buenos Aires
 2. Buenos Aires (F, M)
 3. Buenos Aires (F)
 4. Iguazú (F)
 5. Iguazú (F)
 6. Península Valdés (F)
 7. Península Valdés (F)
 8. Península Valdés (F)
 9. Calafate (F)
 10. Calafate (F)
 11. Calafate (F, LL)
 12. Buenos Aires
 13. Avresa Buenos Aires.