Resa Rio de Janeiro och Buzios

 

Dag 1 Avresa Skandinavien
Avresa ifrån Skandinavien mot Rio de Janeiro

Dag 2 Ankomst Rio de Janeiro (F)
Välkommen till Brasilien! Här väntar er transfer till ert hotell. Resten av dagen på egen hand.

Dag 3 Rio de Janeiro (F, M)
Efter frukosten åker vi på rundtursresa i Rio de Janeiro stad och i sann Brasiliansk anda kretsar mycket av livet kring stränderna; här samlas man och umgås med sin familj och sina vänner, man surfar, spelar fotboll och volleyboll, eller hänger sig åt en av brasilianarnas specialiteter, nämligen njutning. Njutningen märks också tydligt av på de otaliga små kaféer och restauranger som kantar de flesta gator. Den första heldagen under resan till Rio de Janeiro inkluderar en utflykt till stadens näst mest kända bergstopp, den 375 meter höga Sockertoppen, som man når med en hisnande linbanetur i två etapper.
På kvällen blir det sambashow och middag på en av Brasiliens Churrascarias – köttrestauranger. Från restaurangen åker vi en kort transfertur till Platforma 1 där ni får uppleva en fantastisk, färgsprakande Sambashow, så typisk för Rio de Janeiro. Showen börjar vid 22-tiden och avslutas kl. 23:30 då vi nöjda och belåtna åker transfer tillbaka till hotellet.

Dag 4. Rio de Janeiro (F)
Förmiddagen är ledig och på eftermiddagen ger vi oss iväg på en utflykt till Corcovado, nationalparken mitt i Rio de Janeiro på vars topp den världskända Jesusstatyn tronar. Det är inte nödvändigtvis statyn som är huvudattraktionen, utan utsikten över jättestaden Rio de Janeiro, med alla sina grönskande kalkstenstoppar och de undersköna stränderna; det är en oslagbar vy! Efter denna utflykt åker vi transfer tillbaka till hotellet.

Dag 5. Rio de Janeiro – Buzios (F)
Vi åker idag en cirka 2,5 timmar lång resa till det härliga jetsetstället Buzios. Buzios var fram till mitten av 1960-talet en liten fiskeby som, efter att Birgit Bardot semestrat här och gett platsen som ett trollslag av sin egen glans och glamour, blev ett omåttligt populärt resmål. Idag är Buzios den absolut mest populära semesterorten för Rio de Janeiro borna själva, samt för kändisar från hela världen som kommer för att bättra på sin solbränna på någon av Buzios magiska stränder. Vi övernattar givetvis i Buzios!

Dag 6 Buzios (F)
Nu är det dags för delen av resan till Rio de Janeiro som går ut på att njuta av slappa dagar i vackra Buzios.

Buzios ligger på en halvö och har ett flertal olika vikar vilket gör att man snabbt kan växla mellan de mest populära stränderna Joao Fernandes och lilla Joao Fernandindo till lite mer avsides och privata stränder. Huvudstråket för stora utbud av restauranger, caféer, shopping och nattliv är gågatan Rua das Pedras som på kvällarna lever upp ordentligt. Trots att Buzios idag är en mycket välkänd semesterort har man klarat av att behålla balansen och man upplever ännu charmen från den svunna fiskebyn.

Dag 7 Buzios (F)
Njut av slappa dagar i Buzios.

Dag 8 Buzios (F)
Njut av slappa dagar i Buzios.

Dag 9 Buzios (F)
Njut av slappa dagar i Buzios.

Dag 10 Rio de Janeiro (F)
Retur till pulserande Rio de Janeiro.

Utöka gärna din resa med några av våra andra program i Brasilien, eller varför inte kombinera med något annat land i Sydamerika.

F = Frukost L = Lunch M = Middag

FAKTA
– Min 2 personer
– Dagliga avgångar
– Del i internationell grupp
– Engelsktalande guider på utflykterna
– Portugisisk Chaufför till Buzios

 

Rio: South American www.southamericanhotel.com.br
Buzios: Casas Brancas Boutique www.casasbrancas.com.br/

Pris/person från: 28 900 kr

VAD INGÅR I PRISET?
• Internationellt flyg samt flygskatter (lägsta pris, i mån av plats)
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Engelsktalande guide vid utflykter

VAD TILLKOMMER?
• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

 

Skicka bokningsförfrågan