Patagonien AUSTRALIS – CHILE

Dagar 5
Nätter 4
REF: #219

Kryssa till världens ände med rederiet Australis. Vi lägger ut från Punta Arenas i Chile , genom Magellans sund, Beagle kanalen, Kap Horn, kontinentens sydligaste punkt och en av de mest mytomspunna platserna för seglare och sjöfolk världen över.  På vägen skådar vi späckhuggare, sjölejon, pingviner och massvis med vackra sjöfåglar som endast lever i dessa vatten inna vi lägger till i världens sydligaste stad, Ushuaia.

Punta Arenas (M)

Incheckning i Punta Arenas på eftermiddagen och efter en välkomstcocktail med kaptenen och hans besättning avgår båten för en spännande och fantastisk resa till de mest avlägsna delarna på jorden. Vår resa tar oss genom Magellans sund och Beaglekanalen till Södra Patagonien och Eldslandets Skärgård.

Ainsworth Bay – Tuckers Islets (F, L, M)

Vid gryningen seglar vi in genom Almirantazgo-sundet, en spektakulär sidokanal till Magellans-sund som korsar delvis tvärs över Eldslandet. De snötäckta topparna i Karukinka National Park sträcker sig längs med norra sidan av sundet medan södra kustlinjen definieras av fjordar och de breda vikarna i Alberto de Agostini National Park. Vi går iland på Ainsworth Bay och beundrar det rika fågellivet och har vi tur kan vi även få se sjöelefanter. Väl i land kan man välja att göra en av dessa utflykter: en promenad längs kusten fram till vattenfallet och en mossig klippa i sub-polar skogen där bävrar och andra djurarten kan beskådas eller den andra något mer ansträngande vandringen längs toppen av glaciärmoränen varifrån man ser Marinelli-glaciären och Darwin-bergen. Därefter färdas vi vidare till Tucker öarna, där vi ombord på våra Zodiacs får en närmare syn på Magellanpingvinernas koloni. Öarna används som häckningsplats för över 4000 pingviner. I september och april, när pingvinerna migrerar ersätter vi utflykten med en kort vandring till glaciären vid Brookes Viken.

Pia Glacier och Glacier Alley (F, L, M)

Under natten seglar vi runt östra sidan av Eldslandet via Gabrial, Magdalena och Cockburn kanalerna, vidare genom Beagle Kanalen för att vid gryningen vara framme vid Pia Fjorden. Ombord på våra zodiacs tar vi oss till Pia Glaciären för att beundra de magnifika vyerna över bergstopparna, havet och moränen. Ingen vet med säkerhet varifrån glaciären fått sitt namn, men man tror att det var efter Prinsessan Maria Pia av Savoy (1847-1911), dotter till italienska kungen. Ombord på fartyget igen fortsätter vi vidare genom Beagle Kanalen och följer den så kallade Glaciär Allén. Längs med den stöter vi på ett flertal tidvattensglaciärer som mynnar ner från Darwinbergen. De flesta har fått sina namn efter europeiska länder: Holland, Italien, Tyskland, Spanien och Frankrike.

Wulaia Bay och Kap Horn (F, L, M)

Innan frukost, seglar vi genom Murray Kanalen för att gå i land vid den historiska Wulaia Bay där en av regionens största aboriginska bosättning Yámana en gång levde. Denna plats är också känd för sin skönhet och dess vegetation. För den som önskar kan man ta en promenad på ca 3,5km och få en panorama-utsikt över området. Vi fortsätter vidare på eftermiddagen till Kap Horn National Park (Cabo de Hornos). Kap Horn är en av de sydligaste punkterna i Sydamerika. Om vädret tillåter går vi i land. Kap Horn upptäcktes 1616 och under många år var det en viktig navigeringsväg mellan Stilla Havet och Atlanten och kallas ofta för Världens Ände. Kap Horn upptäcktes 1616 av en holländsk sjöexpedition och var under månge år denenda resvägen mellan Atlanten och Stilla Havet. 2005 förklarades parken som världsarv av Unesco. På ön finns det förutom muséet och Stella Maris kapellet, en permanent fyr som chilenska marinen har som bebos och underhålls av en lokal familj.

Ankomst Ushuaia (F)

Tidig morgon kommer vi fram till världens sydligaste stad, Ushuaia. Landstigning sker mellan 8.30–9.30 beroende på avgångsdatum. F = Frukost L = Lunch M = Middag

FAKTA

Del i internationell grupp
Minimum 2 personer
Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
Engelsktalande guiderFasta avgångar september – april, för exakta datum hör med oss
Patagonien har ett växlande klimat vilket kan påverka resans upplägg.
Rederiet har rätt att ändra upplägget utan förvarning

VAD INGÅR I PRISET

Utflykter enligt program del i grupp
Engelsktalande, lokala guider
Måltider enligt program
Boende på båten i Kategori B, hör med oss om fler kabinalternativ och pris
Föreläsningar varje dag inför utflykterna

VAD TILLKOMMER

Avbeställningsskydd och Reseförsäkring
Dricks
Flygbiljett från Santiago/Punta Arenas—Ushuaia/Buenos Aires
Hamnavgift 40 USD

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som är nödvändiga utanför vår kontroll. Vänligen kontrollera visum, vaccinationer, avbeställningsskydd och reseförsäkringar i god tid innan avresa

PRELIMINÄRA HOTELL

M/V Stella Australis www.australis.com

-
Pris från 20400 ?
Kort dag för dag program
  1. Punta Arenas (M)
  2. Ainsworth Bay – Tuckers Islets (F, L, M)
  3. Pia Glacier och Glacier Alley (F, L, M)
  4. Wulaia Bay och Kap Horn (F, L, M)
  5. Ankomst Ushuaia (F)