Patagonien AUSTRALIS – ARGENTINA

Dagar 5
Nätter 4
REF: #218

Kryssa till världens ände med rederiet Australis. Vi lägger ut från Ushuaia, världens sydligaste stad, och stävar genom Beaglekanalen mot Kap Horns mörka klippor. Kap Horn är kontinentens sydligaste punkt och en av de mest mytomspunna platserna för seglare och sjöfolk världen över. Vi tar oss sedan genom Magellans sund för att slutligen lägga till i Punta Arenas i Chile. På vägen skådar vi späckhuggare, sjölejon, pingviner och massvis med vackra sjöfåglar som endast lever i dessa vatten.

Ushuaia (M)

Inchecking i Ushuaia på eftermiddagen och efter en välkomnad cocktail med kaptenen och hans besättning avgår båten för en spännande och fantastisk resa till de mest avlägsnaste delarna av jorden. Vår resa tar oss genom Magellans sund och Beaglekanalen till Södra Patagonien som inkluderar Eldslandets Skärgård.

Kap Horn och Wulaia Bay (F,L,M)

Innan frukost, seglar vi genom Murray Kanalen för att nå Kap Horn National Park (Cabo de Hornos). Kap Horn är en av de sydligaste punkterna i Sydamerika. Om vädret tillåter går vi i land. Kap Horn upptäcktes 1616 och under många år var det en viktig navigeringsväg mellan Stilla Havet och Atlanten och kallas ofta för slutet på jorden. Kap Horn förklarades som världsarv av Unesco 2005. På eftermiddagen kommer vi att gå i land vid den historiska Wulaia Bay där en av regionens största aboriginska bosättning Yamana en gång levde. Denna plats är också känt för sin skönhet och dess vegetation. För den som önskar kan man ta en promenad på ca 3,5km och få en panoramisk utsikt över området.

Pía och Garibaldi glaciärerna (F, L, M)

Under natten seglar vi in i Beagle Kanalen och Pia fjorden där vi går ombord på våra zodiacs och går i land på Pia glaciären. Vi fortsätter sen längs kanalen och gör ännu en landstigning på Garibaldi glaciären, en av de tre glaciärerna som vinner massa snarare än blir oförändrad eller mindre. Vi vandrar genom magellanska skogen fram till ett glaciärt vattenfall. Vandringen är medelsvår, så för dem som väljer att stanna ombord kommer kaptenen att peka ut glaciären från överdeck.

De Agostini/Águila Glacier (F,L,M)

Vi fortsätter vår resa i Beaglekanalen och åker västerut längs den södra delen av Eldslandet. Vi navigerar sicksack tills vi når det spektakulära De Agostini Sundet. Vi tar en lätt promenad till Águila Glaciären. Det är ett perfekt tillfälle att uppleva skönheten i Patagonien kalla regnskog och visa hur naturens kraft har format det spektakulära landskapet.

Magdalena Island - Punta Arenas (F)

Innan frukost om vädret tillåter kommer vi att gå iland på Magdalena Island som ligger i mitten av Magellan Sundet. På ön bor en enorm koloni av Magellan Pingviner som vi kommer att se under vår promenad upp till fyren. (I september och april ersätts denna tur till Marta Island där vi kommer att kunna observera sjölejonen istället) Vi tar oss tillbaka med zodiacs för sista frukosten ombord. Avstigningen sker runt 11:30 i Punta Arena. Kombinera gärna denna resa med något av våra tilläggspaket eller hör med oss om just din kombinationsresa! F = Frukost L = Lunch M = Middag

FAKTA

• Del i internationell grupp
• Minimum 2 personer
• Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
• Engelsktalande guider
• Fasta Avgångar september - April
• Patagonien har ett snabbt växlande klimat vilket kan påverka resans upplägg

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter enligt program del i grupp
• Engelsktalande guider
• Måltider enligt program
• Boende på båten i Kategori B, hör med oss om fler kabinalternativ
• Föreläsningar varje dag inför expeditionerna
• Hamnavgift

VAD TILLKOMMER

• Avbeställningsskydd och Reseförsäkring
• Dricks
• Flygbiljett från Buenos Aires - Ushuaia // Punta Arenas - Santiago
Vi reserverar oss för eventuella ändringar som är nödvändiga utanför vår kontroll. Vänligen kontrollera visum, vaccinationer, avbeställningsskydd och reseförsäkringar i god tid innan avresa.

PRELIMINÄRA HOTELL

M/V Stella Australis www.australis.com

-
Pris från 20990 ?
Kort dag för dag program
  1. Ushuaia (M)
  2. Kap Horn och Wulaia Bay (F,L,M)
  3. Pía och Garibaldi glaciärerna (F, L, M)
  4. De Agostini/Águila Glacier (F,L,M)
  5. Magdalena Island - Punta Arenas (F)