REF: #659

Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien

Stora Sydamerikaresan är vår mest omfattande resa och inkluderar fem länder: Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Vi färdas från Inkarikets gamla huvudstad Cusco, till Titicacasjöns glittrande vatten och solsvedda öar. Vi besöker myllrande marknader och sjudande städer. Vi häpnar åt vattenfallen på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Vi besöker de mysiga tangokvarteren i Buenos Aires och njuter av gott vin på vingårdarna i Mendoza. Resan avslutas med sol och bad i Brasilien och det härliga Rio de Janeiro.

Skandinavien

Avresa från Skandinavien mot Peru. Välkomsttransfer till hotellet. Resten av kvällen på egen hand.

Lima (F)

Efter frukost är det dags för att upptäcka staden med en stadsrundtur. Både den historiska och den mer moderna delen av staden upplevs och till de viktigaste byggnaderna och platserna hör stortorget (Plaza de Armas), stadshuset och katedralen. Vi bekantar oss också med de välbärgade bostadsområdena San Isidro och Miraflores. I Miraflores ligger Larco Mar, ett modernt shoppingcenter med fantastisk utsikt över Stilla

Lima (F)

Transfer till flygplatsen för att ta flyget vidare till Cusco. Vid ankomst väntar transfer till hotellet. Resten av dagen har ni ledig tid för att upptäcka denna fantastiska stad. Vi rekommenderar att ni strosar omkring i området runt San Blas där hantverkarna visar upp sina verk och självklart strosar ni omkring huvudtorget Plaza De Armas.

Cusco (F)

På eftermiddagen besöker vi de stora sevärdheterna i Cusco. Turen börjar med Sacsayhuaman, en fästning på en kulle med utsikt över staden Cusco. De största stenarna som använts i dess konstruktion är nästan 8,5 m höga och väger 360 ton, de passar så perfekt ihop att ett enda papper inte skulle inte få plats mellan två stenar. Sen åker vi vidare till Qenqo, templet tillägnat Moder Jord. På väg tillbaka till Cusco besöker vi Puka Pukakara ´Det röda fortet´ och Tambomachay. Väl tillbaka i staden Cusco. Väl tillbaka i staden Cusco besöker vi Koricancha eller Temple of the Sun, ett fint exempel på sammansmältningen av Inca och den koloniala arkitekturen. En kort promenad i staden tar oss till katedralen med sin storslaget snidade träarbeten, utsmyckade altare och många hundra dukar från den 17-talet "Cusco målarskola". Åter till ert hotell och kvällen på egen hand.

Cusco – Pisaq (F, L)

Denna morgon lämnar vi Cusco och kör österut för en omfattande upptäckt av Heliga dalen. I denna tur får ni i lugn takt och med möjligheter att på vägen stanna och njuta av landskapet och de Andinska byarna. Vi anländer till den arkeologiska platsen av Pisaq där du kommer att ha en privilegierad utsikt över det magnifika Inka jordbrukets terrasser. Pisaq är även känt för sin souvenir marknad. Prova gärna på de lokala Empanadas som bakas i traditionella ugnar. Lite tid på egen hand för att besöka marknaden har ni innan färden går vidare till Urubamba. Efter lunch kör vi till Ollantaytambo Fortress, där Solens Tempel (bildad av sex gigantiska monoliter, vars totalvikt överstiger 50 ton) och Terrace av de tio nischer står ut.

Heliga dalen - Machu Pichu - Cusco (F, L)

Från Ollantay tar vi tåget till Aguas Calientes som ligger nedanför Machu Picchu. Därifrån åker vi buss på en slingrig väg upp till entrén. Machu Picchu som ligger på en bergskam är än idag ett mysterium för forskare världen över. Teorierna kring dess existens varierar och ingen vet med säkerhet vad Machu Picchu användes till. Vår guide avslöjar några av dess hemligheter, efter den guidade turen finns utrymme för egen tid att strosa omkring. Buss tillbaks till Aguas Calientes där en god lunch bjuds på en lokal restaurang. Ni tar själva bussen dit vid en tidpunkt som passar er. Vid ca 16 tiden går tåget tillbaks till Cusco. Transfer till hotellet. (möjlighet finns att lägga till en extra dag i Machu Picchu, hör med oss!)

Cusco – Puno (F, L)

Längs småbyar och vackert landskap färdas ni med buss (ca 10 tim) från Cusco till slutdestinationen Puno. Längs vägen besöks Andahuaylillas, byn som är känd för sin barockkyrka från 1600-talet. Snöklädda toppar och enorma slätter med guanacos (vilda lamadjur) omger er när ni kör över det högsta passet La Raya på 4335 möh. Därefter besöks det intressanta inkatemplet Viracocha i byn Raqchi. Lunch intages i staden Sicuani. Vid ankomst i Puno, transfer till hotell. Ett Tips! Mot ett tillägg går det att byta buss mot tåg. Denna sträcka har utnämnts till en av världens top 10 bästa tågsträckor i världen. Detta klassiska och lyxiga Orient Expresståg går endast vissa dagar i veckan. En observationsvagn i glas längst bak i tåget ger en möjlighet till att beskåda ett fantastiskt landskap. För mer information hör med oss, och titta på följande hemsida. http://www.perurail.com/andean-explorer

Titicacasjön (F, L)

Idag stiftar vi närmre bekantskap med Titicacasjön, världens högst belägna sjö och upprinnelsen till den fängslande Inkakulturen. Enligt legenden var det två av solgudens barn som i form av strömmar från Titicaca rann ner mot Cusco och bringade liv till området som skulle husera Inkas stormakt. Vi färdas med båt till Uros, de flytande vassöarna. Allt är tillverkat av vass, hyddorna, båtarna och lekplatserna för de minsta. En sann unik åsyn! Vi åker vidare med båt till ön Taquile. För att nå centrum måste vi vandra uppåt, en ganska hård prövning men väl värt varje steg. Folket som bor här är kända för sin vänlighet och för sitt vackra färgglada hantverk som består av textiler. Att sticka vackra mössor eller tröjor är här ett riktigt mansgöra. Lunchen består av lokalt producerad mat. Vi vandrar ner till båten igen och tar båten tillbaka till Puno, och till vårt hotell.

Sol ön (F, L, M)

Efter frukost åker ni vidare mot hamnstaden Copacabana där vi besöker stadens kyrka, den berömda "Mörka Madonnan" Vi stiger ombord på vår båt som tar oss över till Månön och besöker dess ruiner. Slutligen beger vi oss vidare till den magiska Sol ön. (Isla del Sol) Mitt i naturens prakt finner man här betydelsefulla ruiner även från tidigare kulturer än Inka. Efter en kortare vandring når vi år lodge Posada Del Inka Eco där ni övernattar.

Sol ön – La Paz (F, L)

Efter frukost promenerar vi på ön innan vi intar lunch på den trevliga restaurangen Uma Kolla med sitt vackra läge för att senare fortsätta med båt tillbaka till Copacabana och buss till Huatajata. Här tar vid del av de kulturella delarna från regionen kring Titicacasjön. Här besöker vi även det berömda museumet där en "kopia" av RA II finns att beskåda samt att vi får ta del av historien kring Thor Heyedahls expedition över Atlanten. Vi fortsätter med buss till La Paz en av världens högst belägna huvudstäder, 3 650 meter över havet. Staden breder ut sig i en mäktig dalgång som skyddar mot det hårda klimatet och omges av snöklädda bergstoppar där Illimani, urfadersberget, tyst tronar över staden.

La Paz (F)

Dagen på egen hand

La Paz (F)

Dagen börjar med en stadsrundtur av La Paz. Vi besöker flera av dess marknader, bland annat det som kallas “häxornas marknad” var man har chans att köpa sig en lyckoamulett eller liknande. Vi besöker även de koloniala delarna av staden och den märkliga måndalen där flera tusentals års erosion skapat vad som närmast kan liknas vid ett månlandskap. Resten av dagen på egen hand.

La Paz – Santiago (F)

Transfer till flygplatsen för vidare resa till Santiago. Transfer till hotellet och resten av dagen ledig tid.

Santiago (F)

Efter frukost är det dags att lära känna Santiago de Chile med en stadsrundtur. Vi åker upp till Santa Lucía där Señor Pedro de Valdivia grundade Santiago år 1541. Här har vi en enastående vy över Santiago. Väl nere i stan igen besöker vi Plaza de Armas, katedralen, stadshuset och givetvis presidentpalatset La Moneda. Därefter fortsätter stadsrundturen till de östra delarna med moderna byggnader. Vi besöker Faba juvelaffären där den sällsynta ”Laposlázuli” stenen finns. Denna sten går endast att finna i Chile och i Afghanistan. På eftermiddagen bär det av på en halvdagsutflykt där vi besöker vingården Concha y Toro (snäcka och tjuren) Vingården ligger 27 km från Santiago, vid Andernas fot, mitt i den rika Maipo regionen. Här produceras ett flertal olika viner men den vi känner till mest från svenska systembolaget är Casillero del Diablo. Se även www.conchaytoro.com Retur till Santiago.

Santiago (F)

Idag besöker vi UNESCO hamnstaden Valparaiso och den populära badorten Viña del Mar. Sen retur till Santiago och hotellet.

Santiago de Chile (F)

På egen hand i staden.

Santiago de Chile - Mendoza (F)

Transfer till busstationen i Santiago för vidare färd (turistbuss) över de vackra Anderna till vindistriken Mendoza i Argentina. Under resans gång kan man, på en klar dag, se Sydamerikas högsta berg Aconcagua (6962m). (ca 8 tim). Transfer till ert hotell.

Mendoza (F)

Privat heldagsutflykt till familjeägda bodegan Catena Zapata och Ruca malen. Redan 1902 planterade Nicola Catena, immigrant från Italien, den första Malbec druvan på familjens ägor och idag exporterar man vin till hela världen. Ruca Malens är en ganska ny vingård som lanserade sitt första vin 1999 med stora framgångar. Ur Ruca Malens sortiment finner vi Ruca Malen, Kinien och Yauquen. Obs att val av vingårdar kan variera beroende på lokala omständigheter.

Mendoza (F)

Ledig tid att besöka vingårdar om man önskar eller bara ta det lugnt.

Mendoza – Buenos Aires (F)

Transfer till flygplatsen. Flyg till Buenos Aires. Ankomst i Buenos Aires där transferpersonal väntar för att ta er till ert centralt belägna hotell.

Buenos Aires (F)

Efter frukost är det dags att åka på en trevlig stadsrundtur där Buenos Aires, vars förebild är Paris, utforskas. Vi besöker bland annat stadsmärket obelisken och Plaza de Mayo med det tårtliknande presidentpalatset och den berömda Teatro Colón. Vidare till konstnärersområdet San Telmo och det färgglada hamnkvarteret La Boca. Turen avslutas i området La Recoleta, välkänt för sina magnifika restauranger och caféer.

Buenos Aires (F, M)

Egen tid att utforska Buenos Aires. På kvällen hämtas ni på ert hotell för att färdas till en restaurang där ni låter er hänföras av eldig Tango.“En sorgsen tanke som kan dansas”, som det står skrivet på väggen på Nationalakademin för Tango i Buenos Aires. Ni kommer att lyssna på någon av de bästa tangoorkestrarna, se en Tango- och Folkloreuppvisning medan ni njuter av er måltid och landets utsökta viner. Transfer åter till hotellet.

Buenos Aires - El Ombú (F, L, M)

Estancian El Ombú de Areco ligger endast 2 timmar bort från Buenos Aires (beroende på trafik). Området San Antonio de Areco sägs vara födelseort till den Argentinska cowboyen, gaucho traditionen. Estancian är byggd i gammal kolonial stil från sena 1800-talet och erbjuder 9 rum (6 dubbelrum och 3 trippelrum) samt swimmingpool, pingisbord, fotbollsplan och endast 15 minuter från Estancian ligger den tillhörande golfbanan. Medan vi befinner oss på Estancian får vi ta del av gauchans vardagsliv. Möjlighet att med guide rida på pampas slätter finns också. Som seden sig bör bjuds vi givetvis på berömd asado, grillfest med smakrikt argentinskt vin.

El Ombú – Buenos Aires - Iguazú (F)

Estancian omges av 300 hektar land som kan upplevas antingen till fots eller till häst tillsammans med en gaucha. Här finns 38 hästar att välja mellan och är man intresserad kan man åka häst och vagn. Ornitologer har också hamnat rätt. Här finns 1000 olika fågelarter att skåda efter. 20 km från estancian ligger själva staden San Antonio de Areco, en pittoresk liten Pampas by med museum, silversmed, hantverksstäder och en mysig liten chokladfabrik. Byn gör allt för att hålla gaucha kulturen levande och ofta sker där någon fest eller annat engagemang i den andan. Efter frukost vid 10-tiden, transfer till flygplatsen i lagom tid för flyg till Iguazú. Vid ankomst transfer till hotellet. Vattenfallet Iguazú delas mellan 3 länder, Argentina, Brasilien och Paraguay.

Iguazú (F)

Idag är det dags att utforska fallen från den Argentinska sidan och uppleva det mäktiga skådespelet vid parkens största vattenfall, även kallat Djävulsgapet. Namnet Iguazú kommer från det indianska språket guaraní, och betyder ”stort vatten”, och det är väl det minsta man kan säga om detta naturens under. Beroende på vattenmängden finns här mellan 160 till 260 fall. I det eviga diset över fallen spänner solen sina regnbågar; det dånar, marken skälver och vibrationerna känns på två mils avstånd. Iguazú är en fantastisk upplevelse, just en sådan upplevelse som kallas oförglömlig. För de som vill uppleva området på ett annorlunda sätt kan vi erbjuda 1 timmes seglats och transport i nationalparken. Som första äventyr bordas en båt som seglar nedanför San Martin, Bosetty, Tres Mosqueteros och djävulsfallet, nerför floden till Puerto Macucu (3 km från fallen) där en 8 km lång färd med 4 hjulsdriven bil tar vid. Ni upplever regnskogens flora och fauna tillsammans med kunniga naturguider. Kontakta oss för aktuella priser.

Iguazú (F)

Förmiddagen på egen hand. Ni kommer att på eftermiddagen besöka fallen från den Brasilianska sidan. Här promenerar ni på säkra trägångar och njuter av den bedårande vyn över fallen.

Iguazú – Rio de Janeiro (F)

Transfer till flygplatsen. Flyg till Rio de Janeiro. Transfer till ert hotell. Resten av dagen på egen hand.

Rio de Janeiro (F)

Efter frukost åker ni på utflykt till Corcovado, nationalparken mitt i Rio på vars topp den världskända Jesusstatyn tronar. Men det är inte nödvändigtvis statyn som är huvudattraktionen. Utsikten över jättestaden Rio, med alla sina grönskanden kalkstenstoppar och de undersköna stränderna är oslagbar. Transfer tillbaka till ert hotell. Tips! Vi rekommenderar ett besök på en av Brasiliens ”Churrascarias”, köttrestaurang samt en färgsprakande Sambashow. Hör med oss om pris

Rio de Janeiro (F)

Efter frukost åker ni på stadsrundtur i Rio de Janeiro. I sann Brasiliansk anda kretsar mycket av livet kring stränderna. Här samlas man och umgås med sin familj och sina vänner, man surfar, spelar fotboll och volleyboll, eller hänger sig åt en av brasilianarnas specialiteter, nämligen njutning, någonting som också märks på de otaliga små kaféer och restauranger som kantar de flesta gator. Dagen inkluderar även en utflykt till stadens andra mest kända bergstopp, nämligen den 375 meter höga Sockertoppen, som man når med en hisnande linbanetur i två etapper.

Rio de Janeiro (F)

Vid lagom tid, transfer till flygplatsen för vidare flyg mot Sverige. (utöka gärna med ett av våra tilläggsprogram, eller med någon extra dag i programmet)

Ankomst Skandinavien

FAKTA

• Del i internationell grupp
• Dagliga avgångar
• Minimum 2personer
• Pris per person
• Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

• Internationella flyg i lägsta ekonomiklass inkl dagen skatter
• Flyg inom Sydamerika i lägsta ekonomiklass inkl dagens skatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt program
• Boende i 4* hotellstandard
• Del i standard dubbelrum

VAD TILLKOMMER

• Eventuell dricks
• Avbeställningsskydd och Reseförsäkring
• Tåg istället för buss mellan Cusco - Puno
Utflykter och transport som ej står omnämnt i programmet

PRELIMINÄRA HOTELL

Peru
Lima: Sol de Oro
www.soldeoro.com.pe
Cusco: Sonesta Hotel Cusco
www.sonestaperu.com
Heliga dalen: Casa Andina Private Collection
www.casa-andina.com
Puno: Casa Andina Private Collection
www.casa-andina.com

Bolivia
Sol ön: Posada del Inca
www.ladatco.com/TITIPSI.HTM
La Paz: Ritz Apart
www.ritzbolivia.com/home.php

Chile
Santiago: Hotel Orly
www.orlyhotel.com

Argentina
Mendoza: Amerian Executive
www.amerian.com/hotel-amerian-executive-mendoza-hotel
Buenos Aires: Intersur Recoleta
www.intersurrecoleta.com.ar
Estancia El Ombú de Areco
www.estanciaelombu.com
Iguazú: Amerian Hotel (river view)
www.amerian.com

Brasilien
Rio: Arena Leme www.arenalemehotel.com.br

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
Reseberättelser

Vi har haft en alldeles fantastisk resa med många härliga upplevelser som vi kommer att minnas länge. All transfer förutom då den enl nedan fungerade helt utmärkt, alla var på plats vid flygen och vid utflykter och hotellhämtning kom de t o m innan utsatt tid. Hotellens lägen var också helt perfekta …

Hälsningar Madeleine och Håkan Adolfsson Program: Skräddarsytt Costa Rica, Peru och Brasilien
Pris från 89000?
Kort dag för dag program
 1. Skandinavien
 2. Lima (F)
 3. Lima (F)
 4. Cusco (F)
 5. Cusco – Pisaq (F, L)
 6. Heliga dalen - Machu Pichu - Cusco (F, L)
 7. Cusco – Puno (F, L)
 8. Titicacasjön (F, L)
 9. Sol ön (F, L, M)
 10. Sol ön – La Paz (F, L)
 11. La Paz (F)
 12. La Paz (F)
 13. La Paz – Santiago (F)
 14. Santiago (F)
 15. Santiago (F)
 16. Santiago de Chile (F)
 17. Santiago de Chile - Mendoza (F)
 18. Mendoza (F)
 19. Mendoza (F)
 20. Mendoza – Buenos Aires (F)
 21. Buenos Aires (F)
 22. Buenos Aires (F, M)
 23. Buenos Aires - El Ombú (F, L, M)
 24. El Ombú – Buenos Aires - Iguazú (F)
 25. Iguazú (F)
 26. Iguazú (F)
 27. Iguazú – Rio de Janeiro (F)
 28. Rio de Janeiro (F)
 29. Rio de Janeiro (F)
 30. Rio de Janeiro (F)
 31. Ankomst Skandinavien