Peru och Chile med Påskön

Dagar 13
Nätter 12
REF: #650

En unik kombination där du får uppleva det historiska Peru samt den unika Påskön med sina stenstatyer och polynesiska kultur. Detta är en resa som spänner mellan världar och kulturer och som garanterat kommer att lämna dig tagen och omruskad av storslagna upplevelser.

Lima

Välkommen till Peru! Vid ankomst till Lima väntar transferpersonal som tar er till er hotell i Miraflores. Resten av dagen på egen hand.

Lima - (F)

På förmiddagen är det dags för att upptäcka Lima genom en stadsrundtur till fots.  Under promenaden kommer du att få njuta av vad som en gång var centrum för den spanska kolonin från 16-talet, utnämnd till ett världsarv av UNESCO. Beundra några av landets finaste barockbyggnader som San Pedro-kyrkan och Palacio Torre Tagle med dess vackert arbetade balkonger i mörkt trä.  Vi promenerar på Plaza de Armas, fortsätter till "Puente de Piedra", Limas äldsta bro som korsar Rimacfloden och besöker till slut Santo Domingo-klostret, platsen för det första universitetet i Peru och det äldsta i Amerika. Du ser några traditionella kaféer, en populär mötesplats för politiker, intellektuella och bohemer i det förflutna, som Nobelpristagaren i litteratur, Mario Vargas Llosa. Du kan inte avsluta turen utan att ha provat den peruanska traditionella drycken, Pisco Sour, och det mest spännande blir chansen att lära dig hur man förbereder den av en bartender i en mysig atmosfär på 'Museo del Pisco'.

Lima - Cusco (F)

På morgonen flyger ni till inkarikets forna huvudstad Cusco. Transfer till ert hotell och lite tid att acklimatisera er innan eftermiddagens stadsrundtur. Turen börjar med ett besök till det vackra Koricancha eller soltemplet, vilket är ett fint exempel på hur inkakulturen och den koloniala arkitekturen går hand i hand i denna stad. Vi fortsätter med ett besök till katedralen med sina utsökta snidade träarbeten och utsmyckade altare. Vi tar oss sedan upp på kullarna ovanför Cusco för att besöka fästningen Sacsayhuaman, varifrån man har en utmärkt utsikt över staden. De största stenarna som använts i dess konstruktion är nästan 8,5 m höga och väger 360 ton. De passar så perfekt ihop att ett enda papper inte skulle få plats mellan två stenar. Vi besöker sedan Puka Pukakara - ´det röda fortet´ och Tambomachay med sina akvedukter som än idag förser området med rent vatten. Ni vänder sedan åter till ert hotell och spenderar kvällen på egen hand.

Cusco – Pisaq – Heliga Dalen (F, L)

Denna morgon lämnar vi Cusco och kör österut för en omfattande upptäckt av Heliga dalen. Denna tur med max 16 deltagare ger en mer lugn takt och möjligheter på vägen att stanna och njuta av landskapet och de Andinska byarna. Vi anländer till den arkeologiska platsen av Pisaq där du kommer att ha en privilegierad utsikt över det magnifika Inka jordbrukets terrasser. Pisaq är även känt för för sin souvenir marknad. Lite tid på egen hand för att besöka marknaden har ni innan färden går vidare till Urubamba. Efter lunch kör vi till Ollantaytambo Fortress, där Solens Tempel (bildad av sex gigantiska monoliter, vars totalvikt överstiger 50 ton) och Terrace av de tio nischer står ut. Övernattning på hotell i Heliga dalen.

Heliga dalen - Macchu Pichu - Cusco (F, L

Från Ollantaytambo tar ni det berömda Vistadome tåget 1,5 timme till Aguas Calientes som ligger nedanför Machu Picchu. Därifrån åker ni buss på en slingrig väg upp till entrén. Machu Picchu som ligger på en bergskam är än idag ett mysterium för forskare världen över. Teorierna kring dess existens varierar och ingen vet med säkerhet vad Machu Picchu användes till. Er guide avslöjar några av dess hemligheter. Buss tillbaks till Aguas Calientes där ni äter en god lunch. På eftermiddagen tar ni tåget tillbaka till Ollantaytambo och fortsätter därifrån med buss till Cusco.

Cusco - Lima - Santiago (F)

Vi får transfer till flygplatsen för att flyg till Chile och dess huvudstad Santiago. Vi övernattar här innan äventyret går vidare mot Påskön. Vid ankomsten får ni transfer till ert hotell. 

Santiago - Påskön resa (F)

Tidigt morgonflyg från Santiago till Påskön. Ankomst och transfer till hotellet för att senare på eftermiddagen börja äventyret med att utforska denna ”mystiska ö”. Vi börjar med ett besök till utsiktsplatsen vid öns största krater Rano Kao och därefter fortsätter turen till den forna byn Orongo där den prestigefyllda fågelmannatävlingen hölls ända fram till 1860-talet. Här tävlade de starkaste männen från varje stam om att bli Fågelmannen för ett år och på så sätt få högsta makten vilket innebär en massa privilegium. Det finns få platser kvar på jorden som fascinerar oss med sin mystik. Påskön långt ute till havs är ett av dessa ställen. Vi vet inte helt säkert varför och hur stenformationerna kom på sin plats och trots att forskarna har många teorier lämnar Påskön oss med frågetecken. Och det är så det ska vara..

Påskön (F, LL)

Efter frukost bär det av för en heldagsutflykt. Vårt första besök blir till Vaihu och Akahanga där man kan se 20 nedfallna moaier. Ahu Akahanga skall också vara begravningsplatsen för Påsköns första kung Hotu Matua. Vårt nästa besök går till Rano Rarakuvulkanen där ett av öns två stora stenbrott finns. Här skapades alla moaier. Vid Ahu Tongariki  ser vi den största moai plattformen med 15 ståtliga statyer som är mellan 5-10 meter höga och väger upp till 50 ton. Vid Te Pito Kura finns den största moaien från 1830 talet. Vid stranden Anakena kan man ta ett uppfriskande dopp innan vi vänder tillbaka till hotellet på kvällen.    

Påskön (F)

Idag besöks de centrala delarna av ön där arkeologiska platser såsom Ahu Akivi och Puna Pau hittas. Efter en intressant dag återvänder ni till hotellet.

Påskön – Santiago (F)

Det är dags att säga farväl till Påskön och åka tillbaka till fastlandet. Transfer till flygplatsen för flygresa till Santiago. Transfer till ert hotell.

Santiago (F)

Upplev den rika historien och kulturen i Santiago på dagens tre timmars stadsrundtur. Vi besöker ikoniska landmärken så som presidentpalatset ´La Moneda' och det historiska området Yungay med dess 1800 tals hus. Här finns en barbershop som grundades redan 1868 och drivs av en familj. För den som önskar kan man titta in till Fuente Mardoqueo för att köpa med sig den bästa smörgåsen i hela Santiago.  Vi besöker sedan Barrio Italia känd för sina utomhuscaféer, unika restauranger och specifika butiker.  Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. 

Santiago – Viña del Mar – Santiago (F)

Dagens utflykt går till Viña del Mar och Valparaíso, de berömda kuststäderna nordväst om Santiago. Bergslandskapet längs med Stilla Havs-kusten erbjuder fantastiska vyer. Vi besöker strandområdet runt Renaca och staden Vina del Mar, känd som parkstaden för dess vackra parker och gator kantade med blommor. Därefter går färden vidare till den världskända hamnstaden Valparaiso, idag är ett världsarv enligt UNESCO. Valparaiso, som grundades 1536 är en livlig hamnstad med tillhörande stränder och ett oförglömligt landskap. Vi tar en tur upp till Concepción Hill innan vi återvänder till Santiago där vi övernattar.

Hemresa

I lagom tid transfer till flygplatsen och avresa mot Skandinavien.

FAKTA

- Del i internationell grupp, förutom stadsrundtur på Påskön som anordnas i privat service
- Min 2 personer

VAD INGÅR I PRISET

• Inrikesflyg och regionala Lima – Cusco - Santiago - Påskön- Santiago samt flygskatter
• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Engelsk/spansktalande guider

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg till Lima, retur från Santiago.
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Nationalparksavgift till Påskön, 80sd, betalas på plats
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• Alla övriga kostnader betalas kontant på plats

PRELIMINÄRA HOTELL

3*+
Lima: Mercure Ariosto Lima https://all.accor.com/hotel
Cusco: Xima Cusco http://www.ximahotels.com/es/cusco/
Heliga dalen: La Casona del Yucay http://www.hotelcasonayucay.com/
Santiago: Novotel Providencia: www.all.accor.com
Påskön: Iorana http://www.ioranahotel.cl/inicio-ing.php
4*
Lima: El Pardo Double Tree http://www.doubletreeelpardo.com.pe
Cusco: Sonesta Cusco http://www.sonesta.com/cusco/
Heliga dalen: Casa Andina Premium - Valle http://www.casa-andina.com/casa-andina-private-collection-valle-sagrado/?lang=en
Santiago: Pullman Santiago El Bosque http://elbosque.atton.com/default-en.html
Påskön: Altiplanico http://www.altiplanico.cl/en/altiplanico-easter-island/

Reseberättelser

Vi har kommit tillbaka från vår fantastiska resa. Vi fick otrolig service i alla dessa länder, guider i Peru och Chile var otrolig kunniga och gav oss även extra tid för att kunna visa oss mer av landets historia än vad som ingick i grund visningen. Vi var pålästa, intresserade och nyfikna på att lä …

Daniela och Olle Kombinationsresa Peru, Chile och Brasilien
Pris från 56900 ?
Kort dag för dag program
 1. Lima
 2. Lima - (F)
 3. Lima - Cusco (F)
 4. Cusco – Pisaq – Heliga Dalen (F, L)
 5. Heliga dalen - Macchu Pichu - Cusco (F, L
 6. Cusco - Lima - Santiago (F)
 7. Santiago - Påskön resa (F)
 8. Påskön (F, LL)
 9. Påskön (F)
 10. Påskön – Santiago (F)
 11. Santiago (F)
 12. Santiago – Viña del Mar – Santiago (F)
 13. Hemresa