Peru och Chile med Påskön

Dagar13
Nätter12
REF: #650

En unik kombination där du får uppleva det historiska Peru samt den unika Påskön med sina stenstatyer och polynesiska kultur. Detta är en resa som spänner mellan världar och kulturer och som garanterat kommer att lämna dig tagen och omruskad av storslagna upplevelser.

Lima

Välkommen till Peru! Vid ankomst till Lima väntar transferpersonal som tar er till er hotell i Miraflores. Resten av dagen på egen hand.

Lima - (F)

På förmiddagen är det dags för att upptäcka Lima genom en stadsrundtur. Både den historiska och den mer moderna delen av staden upplevs och till de viktigaste byggnaderna och platserna hör stortorget (Plaza de Armas), stadshuset och katedralen. Vi bekantar oss också med de välbärgade bostadsområdena San Isidro och Miraflores. I Miraflores ligger Larco Mar, ett modernt shoppingcenter med fantastisk utsikt över Stilla Havet.

Lima - Cusco (F)

På morgonen flyger ni till inkarikets forna huvudstad Cusco. Transfer till ert hotell och lite tid att acklimatisera er innan eftermiddagens stadsrundtur. Turen börjar med Sacsayhuaman, en fästning på en kulle med utsikt över staden Cusco. De största stenarna som använts i dess konstruktion är nästan 8,5 m höga och väger 360 ton, de passar så perfekt ihop att ett enda papper inte skulle inte få plats mellan två stenar. Sen åker vi vidare till Qenqo, templet tillägnat Moder Jord. På väg tillbaka till Cusco besöker vi Puka Pukakara ´Det röda fortet´ och Tambomachay. Väl tillbaka i staden Cusco. Väl tillbaka i staden Cusco besöker vi Koricancha eller Temple of the Sun, ett fint exempel på sammansmältningen av Inca och den koloniala arkitekturen. En kort promenad i staden tar oss till katedralen med sin storslaget snidade träarbeten, utsmyckade altare och många hundra dukar från den 17-talet "Cusco målarskola".Åter till ert hotell och kvällen på egen hand.

Cusco – Pisaq – Heliga Dalen (F, L)

Denna morgon lämnar vi Cusco och kör österut för en omfattande upptäckt av Heliga dalen. Denna tur med max 16 deltagare ger en mer lugn takt och möjligheter på vägen att stanna och njuta av landskapet och de Andinska byarna. Vi anländer till den arkeologiska platsen av Pisaq där du kommer att ha en privilegierad utsikt över det magnifika Inka jordbrukets terrasser. Pisaq är även känt för för sin souvenir marknad. Lite tid på egen hand för att besöka marknaden har ni innan färden går vidare till Urubamba. Efter lunch kör vi till Ollantaytambo Fortress, där Solens Tempel (bildad av sex gigantiska monoliter, vars totalvikt överstiger 50 ton) och Terrace av de tio nischer står ut. Övernattning på hotell i Heliga dalen.

Heliga dalen - Macchu Pichu - Cusco (F, L)

Från Ollantaytambo tar ni tåget 1,5 timme till Aguas Calientes som ligger nedanför Machu Picchu. Därifrån åker ni buss på en slingrig väg upp till entrén. Machu Picchu som ligger på en bergskam är än idag ett mysterium för forskare världen över. Teorierna kring dess existens varierar och ingen vet med säkerhet vad Machu Picchu användes till. Er guide avslöjar några av dess hemligheter. Buss tillbaks till Aguas Calientes är ni äter en god lunch. På eftermiddagen tar ni tåget tillbaka till Ollantay och fortsätter därifrån med buss till Cusco.

Cusco - Lima - Santiago (F)

Idag bär det av mot Chile och Santiago för övernattning innan äventyret går vidare, start på er Påskön resa. Ankomsttransfer till ert hotel.

Santiago - Påskön resa (F)

Tidigt morgonflyg från Santiago till Påskön. Ankomst och transfer till hotellet för att senare på eftermiddagen börja äventyret med att utforska denna ”mystiska ö”. Vi börjar med ett besök till utsiktsplatsen vid öns största krater Rano Kao och därefter fortsätter turen till den forna byn Orongo där den prestigefyllda fågelmannatävlingen hölls ända fram till 1860-talet. Här tävlade de starkaste männen från varje stam om att bli Fågelmannen för ett år och på så sätt få högsta makten vilket innebär en massa privilegium. Det finns få platser kvar på jorden som fascinerar oss med sin mystik. Påskön långt ute till havs är ett av dessa ställen. Vi vet inte helt säkert varför och hur stenformationerna kom på sin plats och trots att forskarna har många teorier lämnar Påskön oss med frågetecken. Och det är så det ska vara..

Påskön (F, LL)

Efter frukost bär det av för en heldagsutflykt med besök av Rano Rarakuvulkanen, Ahu Tongariki och Anakena stranden. Här får vi se de märkliga ”moiserna” statyerna som är mellan 5-10 meter höga och väger upp till 50 ton och som ursprungligen höggs loss från vulkanen Rano Raraku. Tillbaka till hotellet på kvällen.

Påskön (F)

Idag besöks de centrala delarna av ön där arkeologiska platser såsom Ahu Akivi och Puna Pau hittas. Efter en intressant dag återvänder ni till hotellet.

Påskön – Santiago (F)

Det är dags att säga farväl till Påskön och åka tillbaka till fastlandet. Transfer till flygplatsen för flygresa till Santiago. Transfer till ert hotell.

Santiago (F)

Ni hämtas vid ert hotell för att utforska de såväl historiska som moderna sevärdheterna i Santiago. Turen startar vid stadens största aveny, Almeda Bernardo O´Higgins. Till fots njuter vi en promenad på gågatorna Huérfanos och Ahumada vilket är centrat för den komersiella verksamheten. Efteråt besöker vi torget Plaza de Armas som omges av Metropolitan Cathedral och andra historiska byggnader med anor från kolonialtiden. Turen fortsätter till Santa Lucia hill, på vilken spanjorerna grundade Santiago 1541. Vi avslutar med att besöka Bellavista som är det kulturella och konstnärliga området i staden. Åter till hotellet och kvällen på egen hand.

Santiago – Viña del Mar – Santiago (F)

Dagens utflykt går till Viña del Mar och Valparaíso, de berömda kuststäderna nordväst om Santiago. Bergslandskapet längs med Stilla Havs-kusten erbjuder fantastiska vyer. I Viña del Mar besöker vi bl a Quinta Vergara, ursprungliga residenspalatset för en av stadens grundarfamiljer och där det numera genomförs den årliga musikfestivalen. därefter går vidare till den världskända hamnstaden Valparaiso, idag är ett världsarv enligt UNESCO. Valparaiso, som grundades 1536 är en livlig hamnstad med tillhörande stränder och ett oförglömligt landskap. Retur till Santiago och övernattning.

Hemresa

I lagom tid transfer till flygplatsen och avresa mot Skandinavien.
FAKTA

- Del i internationell grupp, förutom stadsrundtur på Påskön som anordnas i privat service
- Min 2 personer

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
(flyg beräknat från Stockholm, andra orter mot ev. tillägg)
• Inrikesflyg och flyg t/r Lima – Santiago - Påskön- Santiago samt flygskatter
• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Engelsk/spansktalande guider

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter, inrikes ca 5 dollar (ej från Lima och Cusco)
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Tillgång till hotellrummet under hela dagen dag 7
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• Alla övriga kostnader betalas kontant på plats

Obs nya bestämmelse för bagage på tåget mellan Cusco/Ollantaytambo och Macchu Picchu
PeruRail har bestämt att endast acceptera ett (1) handbagage/person på max 5 kg (10 kg om man vandrar Inkaleden) eller/och 157cm (längd + höjd + bredd). Detta blir effektivt från 11 februari 2008 och är ett beslut tagit för att förbättra säkerheten på tågen då nödutgångar ofta blockerats av stort bagage.
Bagage utöver detta kommer att kunna transporteras i en extra vagn till en extra kostnad på 50 USD då vår leverantör måste hämta upp bagaget i Ollantaytambo och med privat transport transportera bagaget till ert hotell i Cusco

Där finns också en möjlighet att förvara bagage i Ollantay tågstation mot en kostnad på 5 USD/väska (betalas kontant på plats) men då måste man lämna och hämta upp bagaget själv. Förvaringen har öppet mellan 07.00-19.00 varje dag.

Inca Tours rekommenderar att man endast tar med sig ett bagage på max 5 kg under vistelsen i Machu Picchu.

PRELIMINÄRA HOTELL

3*
Lima: Casa Andina Select Miraflores http://www.casa-andina.com/select-miraflores/?lang=en
Cusco: Xima Cusco http://www.ximahotels.com/es/cusco/
Heliga dalen: Sonesta Posadas del Inca Yucay http://www.sonesta.com/sacredvalley/
Santiago: Novotel Las Condes www.all.accor.com
Påskön: Iorana http://www.ioranahotel.cl/inicio-ing.php
4*
Lima: Sol de Oro http://www.soldeoro.com.pe
Cusco: Sonesta Cusco http://www.sonesta.com/cusco/
Heliga dalen: Casa Andina Premium - Valle http://www.casa-andina.com/casa-andina-private-collection-valle-sagrado/?lang=en
Santiago: Atton El Bosque http://elbosque.atton.com/default-en.html
Påskön: Altiplanico http://www.altiplanico.cl/en/altiplanico-easter-island/

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
Reseberättelser

Vi har kommit tillbaka från vår fantastiska resa. Vi fick otrolig service i alla dessa länder, guider i Peru och Chile var otrolig kunniga och gav oss även extra tid för att kunna visa oss mer av landets historia än vad som ingick i grund visningen. Vi var pålästa, intresserade och nyfikna på att lä …

Daniela och Olle Kombinationsresa Peru, Chile och Brasilien
Pris från 55900?
Kort dag för dag program
 1. Lima
 2. Lima - (F)
 3. Lima - Cusco (F)
 4. Cusco – Pisaq – Heliga Dalen (F, L)
 5. Heliga dalen - Macchu Pichu - Cusco (F, L)
 6. Cusco - Lima - Santiago (F)
 7. Santiago - Påskön resa (F)
 8. Påskön (F, LL)
 9. Påskön (F)
 10. Påskön – Santiago (F)
 11. Santiago (F)
 12. Santiago – Viña del Mar – Santiago (F)
 13. Hemresa