Panama och Costa Rica

Dagar 10
Nätter 9
REF: #1579

Skandinavien - Panama

Välkommen till Panama! Ankomsttransfer till hotellet. Kväll på egen hand.

Panama City (F, L)

Panama City – tre städer i en! Efter frukost hämtas ni av guide som tar er ut på en stadsrundtur. Starten går med en buss till Panama Kanalen och dom berömda Miraflores slussarna. Här får ni uppleva när dom stora fartygen passerar genom slussen höjda och sänkta ca 16 meter. Ni besöker även muséet där ni får ta del av kanalen och dess historia. Ingenjörskonst på hög nivå. Vidare färdas ni mot ruinerna Panama Viejo, den första och viktigaste hamnstaden vid Stilla Havet. Staden totalförstördes i slutet av 1600-talet av piraten Henry Morgan. Stadsrundturen fortsätter till de moderna och finansiella kvarteren i Panama City. City, som det kort och gott kallas av dem som bor här, är en av Latinamerikas mest moderna städer med en skyline likt Manhattan i New York. Nästa stopp blir det koloniala Panama, Casco Antiguo med kullerstensgator och trånga gränder. Blommor väller över de vackra balkongerna och husfärgen har flagnat.

Embera Community (F)

Tidig avresa med buss till Chagres floden för att efter en båttur besöka Emberá Indigenous Community och ta del av stammens kultur och levnadssätt. Retur till Panama City.

Panama – Bocas del Toro (F)

Tidig transport till den lokala flygplatsen för avresa till skärgården Bocas del Toro.

Bocas del Toro (F, L)

Två utflykter ingår denna dag. Vi startar med en kort båttur till Dolphin Bay där vi för möjlighet att skåda delfinerna och deras lek i naturlig miljö. Kusten med bergen i bakgrunden stoltserar för fina fototillfällen under vår båtfärd. Vidare åker vi till Coral Key där vi snorklar på 2 olika platser. Lunchen intar vi på en "flytande" restaurang över klart vatten (lunch bekostas på egen hand på plats). Eftermiddagen spenderar vi vid Red Frog Beach, en av regionens vackraste stränder. Snorkling med bad och sol i skön miljö. Tillbaka sen eftermiddag till hamnen i Bocas Del Toro och transport till ert hotell. Kvällen på egen hand.

Bocas del Toro – Sixaola (gränsen till Costa Rica) – Cahuita Marine National Park (CR)

Tidigt på morgonen tar vi båten till fastlandet och fortsätter sedan längs med södra karibiska landsvägen, pittoreskt kantad av bananplantage, fram till gränsen till Costa Rica. Framme i Cahuita besöker vi den marina nationalparken, en av de vackraste stränderna och landets enda ”levande” korallrev.

Cahuita – Sarapiquí (F)

Från kusten åker vi vidare in i regnskogen i Sarapiquí, vars flod lämpas för flodränning och är därför känt som ett område för äventyrsturism. Från vårt hotell kan man besöka en arkeologisk park med en för-columbiansk kyrkogård, en botanisk trädgård och ett litet museum med indianska hantverk.

Tirimbina regnskog – kakao & choklad – La Fortuna Arenal Vulkanen (F)

Färden tar oss vidare till Tirimbina reservatet där vi får tillfälle att se kakaoplantage och får lära oss om traditionell framställning från kakaofrukt till choklad. Provsmakning av organisk choklad framställd av kooperativet Amazilia Women Association. På eftermiddagen kommer vi fram till La Fortuna som ligger vid foten av vulkanen Arenal. Här bjuds på fantastisk vy över den kända vulkanen som med sin nästan perfekta konformade topp är Costa Ricas landmärke. Vulkanen är aktiv och ibland kan man se lava strömma ner längs sidorna. Ankomst och incheckning på ert hotell.

Arenal (F)

Promenad på Arenals hängbroar genom tät växtlighet och fuktig regnskog. På eftermiddag har ni egen tid att njuta av omgivningen i byn eller hotellets spa eller varmvattenkällor.

La Fortuna – San José/... (F)

Transfer till San José för hemresa eller vidare till någon av stränderna i Tamarindo, Manuel Antonio, Papagayo. Fråga oss om våra tilläggsprogram för sol och bad.

FAKTA

Del i internationell grupp
Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
Inträdesavgifter och nationalparksavgifter enligt program

VAD TILLKOMMER

Internationellt flyg samt flygskatter
Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Panama City: Best Western Plus Panama Zen https://www.bestwestern.se/hotel/70806?
Bocas del Toro: Hotel Swan's Cay https://www.swanscayhotel.com/
Cahuita: Ciudad Perdida Lodge http://www.ciudadperdidaecolodge.com/
Sarapiquí: Sarapiquís Rainforest Lodge http://www.sarapiquis.com/
Arenal: Eco Arenal https://www.ecoarenal.com/inicio

-
Pris från 28900 ?
Kort dag för dag program
  1. Skandinavien - Panama
  2. Panama City (F, L)
  3. Embera Community (F)
  4. Panama – Bocas del Toro (F)
  5. Bocas del Toro (F, L)
  6. Bocas del Toro – Sixaola (gränsen till Costa Rica) – Cahuita Marine National Park (CR)
  7. Cahuita – Sarapiquí (F)
  8. Tirimbina regnskog – kakao & choklad – La Fortuna Arenal Vulkanen (F)
  9. Arenal (F)
  10. La Fortuna – San José/... (F)