Machu Picchu till Atacama

Dagar 14
Nätter 13
REF: #1440

En kompakt resa med ett urval av dessa tre länders guldkorn: Machu Picchu i Peru, Saltöknen i Bolivia och San Pedro i Atacama, Chile.

Historia, natur och kultur är den gemensamma nämnaren för denna äventyrsresa genom unika och emellanåt till synes surrealistiska landskap.

 

Skandinavien

Avresa från Skandinavien. Ankomst och incheckning på flygplatshotell.

Lima - Cusco (F)

Transfer till flygplatsen för att ta flyget vidare till Cusco. Vid ankomst väntar transfer till hotellet och resten av dagen på egen hand för acklimatisering.

Cusco – Pisaq – Heliga dalen (F, L)

Denna morgon lämnar vi Cusco och kör österut för en omfattande upptäckt av Heliga dalen. Denna tur med max 16 deltagare ger en mer lugn takt och möjligheter på vägen att stanna och njuta av landskapet och de Andinska byarna. Vi anländer till den arkeologiska platsen av Pisaq där du kommer att ha en privilegierad utsikt över det magnifika Inka jordbrukets terrasser. Pisaq är även känt för sin souvenirmarknad. Lite tid på egen hand för att besöka marknaden har ni innan färden går vidare till Urubamba. Efter lunch kör vi till Ollantaytambo Fortress, där Solens Tempel (bildad av sex gigantiska monoliter, vars totalvikt överstiger 50 ton) och Terrace av de tio nischer står ut. Övernattning på hotell i Heliga dalen.

Heliga dalen - Macchu Pichu- Aguas Calientes (F, L, M)

Från Ollantay tar vi tåget till Aguas Calientes som ligger nedanför Machu Picchu. Därifrån åker vi buss på en slingrig väg upp till entrén. Machu Picchu som ligger på en bergskam är än idag ett mysterium för forskare världen över. Teorierna kring dess existens varierar och ingen vet med säkerhet vad Machu Picchu användes till. Vår guide avslöjar några av dess hemligheter. Buss tillbaks till Aguas Caliente där en god lunch bjuds på en lokal restaurang. Middag på hotellet i Aguas Calientes.

Machu Picchu - Cusco (F)

Efter frukost har ni egen tid för egna aktiviteter. Kanske väljer ni att besöka Machu Picchu igen, eller varför inte vandra upp för Huayna Picchu (3000m) och få en panoramisk vy över Machu Picchu. På eftermiddagen är det dags att resa tillbaks till Cusco. Vi tar Vistadome tåget till staden Poroy och fortsätter därifrån med buss. Ankomsttransfer till hotellet i Cusco.

Cusco (F)

Ledig dag att upptäcka staden på egen hand.

Cusco – La Paz (F)

Efter frukost, transfer till flygplatsen för vidare resa till Bolivia. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur av La Paz. Vi besöker flera av dess marknader, bland annat det som kallas “häxornas marknad” var man har chans att köpa sig en lyckoamulett eller liknande. Vi besöker även de koloniala delarna av staden och den nybyggda linbanan som tar oss upp till stadens högsta punkt där en slående utsikt hänför oss. Avslutningsvis besöker vi den märkliga måndalen där flera tusentals års erosion skapat vad som närmast kan liknas vid ett månlandskap. Tillbaka till vårt hotell.

La Paz – Uyuni (F, M)

Transfer tar oss till La Paz flygplats på ca 4040 m för vidare flyg till det unika Uyuni och dess vita saltöken. Saltöknen är ett besynnerligt "månlandskap" av salt, där endast de tåligaste överlever, men de bländande vyerna och den öronbedövande stillheten erbjuder en makalös upplevelse. Vi kör med 4x4 bilar i c:a 1,5 timme genom saltöknen och dess otroliga landskap fram till vårt övernattningshotell.

Uyuni (F, L, M)

På morgonen börjar vårt äventyr och vi åker ut till Salar de Uyuni, världens största saltfält med en storlek ungefär lika stor som Skåne. Vi bekantar oss med proceduren i den lokala saltframställningen, vilken utvinner cirka 25 000 ton salt varje år, innan turen fortsätter längre ut i saltöknen. Efter en promenad på ön Isla Inkawasi belägen mitt i detta hårda, karga landskap och täckt av gigantiska kaktusar intar vi vår lunch för att sen fortsätta vidare över detta fantastiska landskap. Fotostopp längs vägen är en självklarhet och avslutningsvis intar vi en liten picknick före vår retur tillbaka till salthotellet.

Uyuni-San Pedro Atacama (F, LL)

Idag väntar en helt fantastisk resa genom ett magiskt och varierande landskap. Vi tar oss med hjälp av 4X4 jeepar landvägen fram till Chile´s gräns. Resan tar ca 10 timmar och vi gör ett par stopp för tillfälle att inhandla proviant och fotografera. Vi passerar höjder på över 5000 m och gör tre viktiga stopp längs med vår bilresa. Det första stoppet är den röda lagunen som är karakteristisk för sitt röd/rosa skimmer där tre olika arter flamingos finns samlade. Vi fortsätter sen vårt äventyr till Sol Mañana som är ett område med kraftig vulkanisk aktivitet bestående av lersjöar med kokande lera som ångar upp till 50 meters höjd! En ständig rörelse i marken gör platsen väldigt mystisk. Vidare besöker vi Chalviri saltsjö där fler flamingos finns samlade. Avslutningsvis når vi den gröna lagunen som till sitt utseende ser ut som en gigantisk smaragd med sin klargröna färg med den mäktiga Licancabur vulkanen i bakgrunden. Vid gränsen till Chile lämnar vi det magiska Bolivia och stämplar våra pass för att med buss åka den sista biten till San Pedro De Atacama. Välkommen till Chile!

San Pedro de Atacama (F)

Morgonen fri för egna aktiviteter att acklimatisera sig för att på eftermiddagen besöka Gustavo Le Paige arkeologiska museum och den vackra kyrkan i San Pedro. Lagom till solnedgången beger vi oss till mån-dalen för att beskåda det förtrollande landskapet och dess praktfulla färger. Retur till vårt hotell.

San Pedro de Atacama (F)

Rundturen fortsätter med en förmiddag vid de över 3000 år gamla ruinerna i Tulor. På eftermiddagen besöker vi den andiska byn Toconao där man kan promenera längs de små gränderna och köpa vackert hantverk. Vidare färd till Atacama saltöknen, den största öknen i Chile med dess laguner och unika fågelliv. Retur till vårt hotell.

San Pedro de Atacama (F)

Tidig avresa till El Tatio gejsrarna där vi intar frukost. Vi befinner oss strax på 4500 meter över havet där detta otroligt levande och bubblande område omringas av vackra vulkaner. En guidad tur tar oss nära dessa naturfenomen i form av gejsrar och kratrar. I landskapet trivs också rävar och olika lamadjur som strävar omkring i det fria. Efter ett dopp i de varma källorna är det dags att åka tillbaka till hotellet. Eftermiddagen ledig för egna strövtåg.

San Pedro de Atacama – Santiago (F)

Frukost på hotellet och därefter transfer till flygplatsen i Calama. Flyg tillbaka till Santiago för vidare resa på egen hand eller hemresa.

FAKTA

Dagliga avgångar
Del i internationell grupp
Minimum 2 personer
Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg, tur och retur inkl flygskatter
(flyg beräknat från Stockholm, andra orter mot ev. tillägg)
Inrikesflyg samt dagens flygskatter
Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende i hotellkategori 4*/3*+
Del i dubbelrum
Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
Alla övriga kostnader betalas kontant på plats
Ev extra inträde till Machu Picchu och Huayna Picchu dag 5

PRELIMINÄRA HOTELL

Lima: Holiday Inn Lima Airport
Cusco: Sonesta Cusco
Heliga dalen: Casa Andina Private
Aguas Calientes: Casa del Sol Casa del Sol Boutique
BOLIVIA & CHILE
La Paz: Stannun Boutique Hotel
Uyuni: Tambo Coquesa
Uyuni - Saltöknen: Los Flamencos
San Pedro de Atacama: Altiplanico

-
Pris från 62900 ?
Kort dag för dag program
 1. Skandinavien
 2. Lima - Cusco (F)
 3. Cusco – Pisaq – Heliga dalen (F, L)
 4. Heliga dalen - Macchu Pichu- Aguas Calientes (F, L, M)
 5. Machu Picchu - Cusco (F)
 6. Cusco (F)
 7. Cusco – La Paz (F)
 8. La Paz – Uyuni (F, M)
 9. Uyuni (F, L, M)
 10. Uyuni-San Pedro Atacama (F, LL)
 11. San Pedro de Atacama (F)
 12. San Pedro de Atacama (F)
 13. San Pedro de Atacama (F)
 14. San Pedro de Atacama – Santiago (F)