Från Patagonien till Amazonas

Dagar14
Nätter13
REF: #2067

På denna resa får vi uppleva några av Sydamerikas mest ikoniska landskap, från det dramatiska och natursköna Patagonien, via de häpnadsväckande Iguassufallen till Brasiliens ångande djungler – där resan avslutas med en oförglömlig kryssning på den mäktiga Amazonfloden. Vi bekantar oss också närmare med de två spännande världsmetropolerna Buenos Aires och Rio de Janeiro.

Ankomst till Buenos Aires (L)

Välkomna till Argentina och Buenos Aires! På flygplatsen möts vi av vår engelsktalande guide och vi inleder med en stadsrundtur, då vi får bekanta oss närmare med denna vidsträckta metropol och dess höjdpunkter, så som Plaza de Mayo och de färgglada hamnkvarteren La Boca. Efter en gemensam lunch åker vi till hotellet och checkar in, varpå vi har resten av dagen till eget förfogande.

Buenos Aires (F, M)

Större delen av dagen är fri till att utforska staden på egen hand, men på kvällen möts vi upp för en gemensam middag och en hänförande och eldig tangoshow.

Till El Calafate (F)

Efter frukost får vi transfer till flygplatsen och vi flyger vidare till El Calafate, beläget i Patagonien i södra Argentina. Vid ankomst åker vi till hotellet och checkar in. Resten av dagen rår vi om oss själva.

Perito Moreno-glaciären (F, L)

Vi gör en heldagstur till den imponerande Perito Moreno-glaciären, belägen i nationalparken Los Glaciares. Glaciären är 250 km² stor och utgör en av de största ismassorna tillika sötvattensreserverna i världen. Den är också en av få som inte har minskat i storlek över de senaste årtiondena. Vyn även den massiva isväggen, med sjön Lago Argentina i förgrunden och bergen i bakgrunden, ger oss en påtaglig känsla av naturens storslagenhet! Utflykten inkluderar lunch.

Till Iguassufallen (F, M)

Resan går vidare med flyg via Buenos Aires till Iguazú – hemvist åt de berömda Iguassufallen. När vi har landat åker vi över gränsen till vårt hotell i Foz do Iguaçu, på den Brasilianska sidan av fallen. Efter incheckning äter vi gemensam middag på hotellet.

Iguassufallen (F)

Idag upplever vi Iguassufallen från den Brasilianska sidan. Här möts vatten från de 275 vattenfallen i området, som vräker sig ut över kanten mot ett fall på 74 meter. Runt om fallen ligger regnskogen tät och fuktig, och stora, färggranna fjärilar fyller luften i den ångande grönskan. Tidig eftermiddag återvänder vi till hotellet och har sedan resten av dagen till eget förfogande.

Iguassufallen & vidare till Rio de Janeiro (F)

Vi checkar ut och gör vi en utflykt till den Argentinska sidan av fallen. Här ligger den största delen av parken, och ett otal gångvägar och broar leder oss genom oslagbar natur, över brusande vatten, ut över de mäktigaste fallen och genom grönskande gläntor där sköra blommor frodas i den fuktiga miljön. På eftermiddagen beger oss till flygplatsen för att flyga till Rio de Janeiro. Väl framme väntar transfer in till staden och vårt hotell.

Rio de Janeiro; Sockertoppen och Corcovado (F, L)

Dagen startar med en stadsrundtur, då vi bl. a. får se den berömda fotbollsstadion Maracanã samt stadens äldsta delar. Turen inkluderar även en visit till stadens näst mest kända bergstopp, nämligen den 375 meter höga Sockertoppen, som man når med en hisnande linbanetur i två etapper. Vi äter lunch och på eftermiddagen besöker vi Corcovado, nationalparken mitt i Rio, på vars topp den världskända Jesusstatyn tronar. Men det är inte nödvändigtvis statyn som är huvudattraktionen; utsikten över jättestaden, med alla dess grönskande kalkstenstoppar och undersköna stränder, är oslagbar.

Rio de Janeiro (F, M)

Under dagen rår vi om oss själva och på kvällen möts vi upp för en gemensam middag i kombination med en färgsprakande sambashow.

Till Manaus & ombordstigning (F, M)

Efter frukost checkar vi ut och åker till flygplatsen, för att flyga vidare till staden Manaus, belägen mitt i djungeln vid Amazonflodens strand. Vid ankomst får vi transfer till hamnen, där vi kliver ombord på skeppet M/V Desafio. Efter en välkomstdrink lämnar vi staden bakom oss och sätter kurs mot Anavilhanas-öarna, vilket är världens största flodskärgård. Här gör vi en upptäcktsfärd i små motordrivna båtar, som låter oss komma närmare flodbankens natur och djurliv. Vi avrundar dagen med en gemensam middag ombord.

Kryssning på Amazonfloden (F, L, M)

Vi kliver upp tidigt och tar oss ut i de mindre båtarna för att beundra soluppgången och lyssna på när djungelns invånare vaknar till liv. Frukost intas på skeppet och därefter ger vi oss av på en vandring i regnskogen, för att uppleva dess fascinerande flora och fauna på nära håll. Efter lunch kryssar vi vidare till ett av Amazonas stamsamhällen, där vi bjuds på en intressant inblick i urinvånarnas vardagsliv. Vår seglats fortsätter till den lilla byn Jaraqui och här avslutar vi dagens program med ytterligare en spännande djungelvandring. Middag ombord.

Kryssning på Amazonfloden (F, L, M)

Frukost ombord. Vår odyssé fortsätter och först ut idag väntar ett oförglömligt möte med de lekfulla Amazondelfinerna, samt matning av Pirarucu-fiskar – en av världens största sötvattensfiskar. Vi äter lunch och kommer så småningom till platsen där de olikfärgade floderna Solimoes och Negro flyter samman för att bilda den mäktiga Amazonfloden. Här avviker vi på ett mindre biflöde för att ta oss till Janauari-sjön, där en fisketur står på schemat och vår avsedda fångst är den fruktade pirayan. Efter middagen tar vi med oss ficklampor och gör en kvällstur i kanoter, för att spana efter områdets nattliga varelser, som exempelvis kajmaner.

Kryssning och avstigning i Manaus (F)

Efter frukost gör vi en sista upptäcktsfärd på Negrofloden, innan vi kryssar tillbaka mot Manaus. Väl framme kliver vi iland och får transfer till flygplatsen, då det har blivit dags att flyga hemåt.

Hemkomst

Åter till hemorten.
FAKTA

Minimum 2 personer
Avgång på tisdagar, året runt
Del i internationell grupp
Engelsktalande guider
Inga privata transporter, om det inte nämns i programmet

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg i ekonomiklass inkl. skatter
Inrikesflyg i ekonomiklass inkl. skatter
Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
3 x övernattning, del i dubbelhytt ombord på skeppet M/V Desafio
Måltider enligt program: F = Frukost, L = Lunch, M = Middag
Inträden och avgifter till samtliga sevärdheter och aktiviteter enligt program
Transport med buss i samband med transfers och utfärder enligt program

VAD TILLKOMMER

Personliga utgifter och dricks
Transporter, utfärder, måltider och aktiviteter utöver de som nämns i programmet
Reseförsäkring och avbeställningsskydd

PRELIMINÄRA HOTELL

Buenos Aires: Argenta Tower Hotel
El Calafate: Lagos del Calafate
Foz do Iguaçu: Vivaz Cataratas Hotel
Rio de Janeiro: Arena Leme Hotel
Kryssning Amazonas: M/V Desafio

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 59600?
Kort dag för dag program
 1. Ankomst till Buenos Aires (L)
 2. Buenos Aires (F, M)
 3. Till El Calafate (F)
 4. Perito Moreno-glaciären (F, L)
 5. Till Iguassufallen (F, M)
 6. Iguassufallen (F)
 7. Iguassufallen & vidare till Rio de Janeiro (F)
 8. Rio de Janeiro; Sockertoppen och Corcovado (F, L)
 9. Rio de Janeiro (F, M)
 10. Till Manaus & ombordstigning (F, M)
 11. Kryssning på Amazonfloden (F, L, M)
 12. Kryssning på Amazonfloden (F, L, M)
 13. Kryssning och avstigning i Manaus (F)
 14. Hemkomst