18 / 17

Ecuador, Galapagos och Peru

Pris från 71900?
18
17
REF: #666

Ett unikt tillfälle att kombinera några av de mest imponerande delarna av Sydamerika. Vi börjar med det mäktiga Machu Picchu och den gamla Inkahuvudstaden Cusco. Vi fortsätter sedan till Ecuadors huvudstad Quito där vi besöker ekvatormonumentet och den färgstarka marknaden i Otavalo. Resan fortsätter sedan med flyg till Galapagosöarna där vi stiftar närmare bekantskap med de oskygga sjölejonen, leguanerna och sköldpaddorna.

Kort dag för dag program
 1. Avresa från Skandinavien,
 2. Lima (F)
 3. Lima (F)
 4. Cusco – Heliga dalen (F, L)
 5. Heliga dalen – Machu Picchu (F, L)
 6. Machu Picchu – Cusco (F)
 7. Cusco (F)
 8. Quito (F)
 9. Quito (F)
 10. Quito-Otavalo-Magdalena Karanki Community (F, L, D)
 11. Karanki - Ibarra - Salinas - Quito (F, L)
 12. Quito – Galapagos (F, L, M)
 13. Galapagos (F, L, M)
 14. Galapagos (F, L, M)
 15. Galapagos (F, L, M)
 16. Avresa till Quito eller Guayaquil (F)
 17. Avresa Quito eller Guayaquil (F)
 18. Ankomst Skandinavien

Avresa från Skandinavien,

Avresa från Sverige. Ankomst Lima, transfer vid ankomst.

Lima (F)

På eftermiddagen är det dags för att upptäcka staden med en stadsrundtur. Både den historiska och den mer moderna delen av staden upplevs och till de viktigaste byggnaderna och platserna hör stortorget (Plaza de Armas), stadshuset och katedralen. Vi bekantar oss också med de välbärgade bostadsområdena San Isidro och Miraflores.

Lima (F)

Turen börjar med Sacsayhuaman, en fästning på en kulle med utsikt över staden Cusco. De största stenarna som använts i dess konstruktion är nästan 8,5 m höga och väger 360 ton, de passar så perfekt ihop att ett enda papper inte skulle inte få plats mellan två stenar. Sen åker vi vidare till Qenqo, templet tillägnat Moder Jord. På väg tillbaka till Cusco besöker vi Puka Pukakara ´Det röda fortet´ och Tambomachay. Väl tillbaka i staden Cusco. Väl tillbaka i staden Cusco besöker vi Koricancha eller Temple of the Sun, ett fint exempel på sammansmältningen av Inca och den koloniala arkitekturen. En kort promenad i staden tar oss till katedralen med sin storslaget snidade träarbeten, utsmyckade altare och många hundra dukar från den 17-talet "Cusco målarskola". Åter till ert hotell och kvällen på egen hand.

Cusco – Heliga dalen (F, L)

Denna morgon lämnar vi Cusco och kör österut för en omfattande upptäckt av Heliga dalen. Denna tur med max 16 deltagare ger en mer lugn takt och möjligheter på vägen att stanna och njuta av landskapet och de Andinska byarna. Vi besöker Pisaq som är känd för sin souvenir marknad. Lite tid på egen hand för att besöka marknaden har ni innan färden går vidare till Urubamba. Efter lunch kör vi till Ollantaytambo Fortress, där Solens Tempel (bildad av sex gigantiska monoliter, vars totalvikt överstiger 50 ton) och Terrace av de tio nischer står ut.Övernattning på hotell i Heliga dalen.

Heliga dalen – Machu Picchu (F, L)

Från Ollantay tar vi tåget till Aguas Calientes som ligger nedanför Machu Picchu. Därifrån åker vi buss på en slingrig väg upp till entrén. Machu Picchu som ligger på en bergskam är än idag ett mysterium för forskare världen över. Teorierna kring dess existens varierar och ingen vet med säkerhet vad Machu Picchu användes till. Vår guide avslöjar några av dess hemligheter... Buss tillbaks till Aguas Calientes där en god lunch bjuds på en lokal restaurang. Övernattning i Aguas Calientes.

Machu Picchu – Cusco (F)

Efter frukost har ni egen tid för egna aktiviteter. Kanske väljer ni att besöka Machu Picchu igen, eller varför inte vandra upp för Huayana Picchu (3000m) och få en panoramisk vy över Machu Picchu eller så väljer ni att vara kvar nere i byn. På eftermiddagen är det dags att resa tillbaks till Cusco. Vi tar Vistadome tåget till staden Poroy och fortsätter därifrån med buss. Ankomsttransfer till hotellet i Cusco. Check Out på hotellet ca kl 09:00, men det går bra att lämna bagaget på hotellet. Buss och inträde till Machu Picchu tillkommer (ca 760 kr/person. Första bussen avgår från Aguas Calientes kl05:30 och sen går den var 10:e minut hela dagen. Sista bussen ner till byn avgår kl17:30. Max 2500personer tillåts att besöka Machu Picchu dagligen, därför rekommenderas förköp av inträde.

Cusco (F)

Idag har ni ledig tid för att upptäcka denna fantastiska stad. Vi rekommenderar att ni strosar omkring i området runt San Blas där hantverkarna visar upp sina verk och självklart strosar ni omkring huvudtorget Plaza de Armas.

Quito (F)

Välkomna till Ecuador! Ankomsttransfer till hotellet.

Quito (F)

Idag gör ni en trevlig stadsrundtur (ca 5 tim) i vackra Quito samt ett besök på Ekvatorn och Inti Ñan museét. Vi besöker några av de viktigaste kyrkorna som storslagna La Compañia. Vi kör genom traditionella området San Juan och vid Panecillo berget får vi en magnifik utsikt över staden. Trots att Quito endast ligger 24 kilometer från ekvatorns rand är klimatet milt och behagligt tack vare dess läge högt uppe bland bergen.

Quito-Otavalo-Magdalena Karanki Community (F, L, D)

Idag besöker vi marknaden Otavalo och staden Cotacachi berömd för sin läderframställning innan turen går vidare Magdalena där man får ta del av Karanki samhället som ligger vackert i bergigt landskap med sina laguner och vulkanen Imbabura. Här finns tillfälle att aktivera sig med trekking, mountancykling och ridning mot litet tillägg. Övernattning sker i bekväma rum med privata faciliteter. Hemmalagad lokal middag intas på kvällen.

Karanki - Ibarra - Salinas - Quito (F, L)

Innan vi åker tillbaka till Quito åker vi vidare till Ibarra för att hoppa på tåget, Liberty Train, som går till den varma dalen Ambuqui, genom sockerrörsfält och tunnlar till broar över djupa dalar. Den 26 km långa färden (ca 2 tim) avslutas i staden Salinas, en Afro-Ecuadoriansk by. Här avnjuts en god lunch på en lokal restaurang

Quito – Galapagos (F, L, M)

Transfer till flygplatsen. Flyg till Galapagos. Galapagos är ett drömresmål för många djurvänner. Både till havs och på land fascineras vi av denna attraktiva miljö som gör Galapagos så unik och säregen. Våra kryssningsfartyg tar från 20-36 passagerare, vilket gör att upplevelsen så mycket mer exklusiv.

Galapagos (F, L, M)

Galapagos (F, L, M)

Galapagos (F, L, M)

Avresa till Quito eller Guayaquil (F)

Transfer till flyplatsen. Flyg tillbaka till fastlandet.

Avresa Quito eller Guayaquil (F)

I lagom tid till flyget ska avgå väntar en transfer på er som ska ta er till flygplatsen.

Ankomst Skandinavien

F = Frukost L = Lunch M = Middag
FAKTA

- Del i internationell grupp
- Min 2 deltagare
- Avresa varje lördag

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Engelsktalande guider
• Inrikesflyg samt flygskatter.

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Inträde andra dagen till Machu Picchu, från 760 kr/person
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• Nationalparksavgift Galapagos 100USD, betalas kontant på plats, dryck och dricks.
• Alla övriga kostnader betalas kontant på plats

Obs nya bestämmelser för bagage på tåget mellan Cusco/Ollantaytambo och Machu Picchu

PRELIMINÄRA HOTELL

Quito: Hotel Quito
www.hotelquito.com
Imbabura: Magdalena Karanki Community
Riobamba: Hosteria Abraspungo
www.haciendaabraspungo.com
Guayaquil: Hotel Oro Verde
www.oroverdehotels.com
Galapagos: Coral I eller Coral II www.gogalapagos.com/coralsleep.html
Lima: El Pardo Double Tree
http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/peru/el-pardo-doubletree-by-hilton-hotel-LIMPUDT/index.html
Cusco: Sonesta Cusco
www.sonesta.com/Cusco
Heliga dalen: Casa Andina Private
www.casa-andina.com
Aguas Calientes: Hatuchay Tower
www.hatuchaytower.com

Reseberättelser

Hej Maria. Tack för all hjälp och planering med vår resa. Det blev en fantastisk upplevelse, precis som du utlovat! Anderna och Machu Picchu bjöd på otroliga vyer och Galapagos på ett rikt och annorlunda djurliv. Vi har också träffat massor av trevliga människor, både medresenärer, guider (kanske sp …

Thomas o Berit, Visby Program: Peru och Ecuador

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG