Ecuador, Galapagos och Peru

Dagar 17
Nätter 16
REF: #666

Ett unikt tillfälle att kombinera några av de mest imponerande delarna av Sydamerika. Vi börjar med det mäktiga Machu Picchu och den gamla Inkahuvudstaden Cusco. Vi fortsätter sedan till Ecuadors huvudstad Quito där vi besöker ekvatormonumentet och den färgstarka marknaden i Otavalo. Resan fortsätter sedan med flyg till Galapagosöarna där vi stiftar närmare bekantskap med de oskygga sjölejonen, leguanerna och sköldpaddorna.

Avresa från Skandinavien,

Avresa från Sverige. Ankomst Lima, transfer vid ankomst.

Lima (F)

Efter frukost är det dags för att upptäcka staden med en stadsrundtur. Både den historiska och den mer moderna delen av staden upplevs och till de viktigaste byggnaderna och platserna hör stortorget (Plaza de Armas), stadshuset och katedralen. Vi bekantar oss också med de välbärgade bostadsområdena San Isidro och Miraflores.

Lima - Cusco (F)

Transfer till flygplatsen för vidare resa till Cusco. Ankomst och transfer till ert hotell och ledig tid för acklimatisering. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur. Turen börjar med Sacsayhuaman, en fästning på en kulle med utsikt över staden Cusco. De största stenarna som använts i dess konstruktion är nästan 8,5 m höga och väger 360 ton, de passar så perfekt ihop att ett enda papper inte skulle inte få plats mellan två stenar. Sen åker vi vidare till Qenqo, templet tillägnat Moder Jord. På väg tillbaka till Cusco besöker vi Puka Pukakara ´Det röda fortet´ och Tambomachay. Väl tillbaka i staden Cusco. Väl tillbaka i staden Cusco besöker vi Koricancha eller Temple of the Sun, ett fint exempel på sammansmältningen av Inca och den koloniala arkitekturen. En kort promenad i staden tar oss till katedralen med sin storslaget snidade träarbeten, utsmyckade altare och många hundra dukar från den 17-talet "Cusco målarskola". Åter till ert hotell och kvällen på egen hand.

Cusco – Heliga dalen (F, L)

Denna morgon lämnar vi Cusco och kör österut för en omfattande upptäckt av Heliga dalen. Denna tur med max 16 deltagare ger en mer lugn takt och möjligheter på vägen att stanna och njuta av landskapet och de Andinska byarna. Vi besöker Pisaq som är känd för sin souvenir marknad. Lite tid på egen hand för att besöka marknaden har ni innan färden går vidare till Urubamba. Efter lunch kör vi till Ollantaytambo Fortress, där Solens Tempel (bildad av sex gigantiska monoliter, vars totalvikt överstiger 50 ton) och Terrace av de tio nischer står ut.Övernattning på hotell i Heliga dalen.

Heliga dalen – Machu Picchu (F, L)

Från Ollantay tar vi tåget till Aguas Calientes som ligger nedanför Machu Picchu. Därifrån åker vi buss på en slingrig väg upp till entrén. Machu Picchu som ligger på en bergskam är än idag ett mysterium för forskare världen över. Teorierna kring dess existens varierar och ingen vet med säkerhet vad Machu Picchu användes till. Vår guide avslöjar några av dess hemligheter... Buss tillbaks till Aguas Calientes där en god lunch bjuds på en lokal restaurang. Övernattning i Aguas Calientes.

Machu Picchu – Cusco (F)

Efter frukost har ni egen tid för egna aktiviteter. Kanske väljer ni att besöka Machu Picchu igen, eller varför inte vandra upp för Huayana Picchu (3000m) och få en panoramisk vy över Machu Picchu eller så väljer ni att vara kvar nere i byn. På eftermiddagen är det dags att resa tillbaks till Cusco. Vi tar Vistadome tåget till staden Poroy och fortsätter därifrån med buss. Ankomsttransfer till hotellet i Cusco. Check Out på hotellet ca kl 09:00, men det går bra att lämna bagaget på hotellet. Buss och inträde till Machu Picchu tillkommer (ca 760 kr/person. Första bussen avgår från Aguas Calientes kl05:30 och sen går den var 10:e minut hela dagen. Sista bussen ner till byn avgår kl17:30. Max 2500personer tillåts att besöka Machu Picchu dagligen, därför rekommenderas förköp av inträde.

Cusco (F)

Idag har ni ledig tid för att upptäcka denna fantastiska stad. Vi rekommenderar att ni strosar omkring i området runt San Blas där hantverkarna visar upp sina verk och självklart strosar ni omkring huvudtorget Plaza de Armas.

Cusco - Lima - Quito (F)

Transfer till flygplatsen för vidare resa via Lima till Ecuador. Välkomna till Ecuador! Ankomsttransfer till hotellet.

Quito (F)

Idag gör ni en trevlig stadsrundtur (ca 5 tim) i vackra Quito samt ett besök på Ekvatorn och Inti Ñan museét. Vi besöker några av de viktigaste kyrkorna som storslagna La Compañia. Vi kör genom traditionella området San Juan och vid Panecillo berget får vi en magnifik utsikt över staden. Trots att Quito endast ligger 24 kilometer från ekvatorns rand är klimatet milt och behagligt tack vare dess läge högt uppe bland bergen.

Quito-Otavalo-Magdalena Karanki Community (F, L, D)

Idag besöker vi marknaden Otavalo och staden Cotacachi berömd för sin läderframställning innan turen går vidare Magdalena där man får ta del av Karanki samhället som ligger vackert i bergigt landskap med sina laguner och vulkanen Imbabura. Här finns tillfälle att aktivera sig med trekking, mountancykling och ridning mot litet tillägg. Övernattning sker i bekväma rum med privata faciliteter. Hemmalagad lokal middag intas på kvällen.

Karanki - Ibarra - Salinas - Quito (F, L)

Karanki Magdalena Lodge tillhör ursprungsbefolkningen Magdalena, som ligger norr om Quito, vid sluttningarna av vulkanen Imbabura. Hem för Atahualpa, den sista av inkakejsarna, Karanki Magdalena ligger på cirka 9 842 fot över havet med ett privilegierat läge omgivet av dalar och laguner. Detta är ett program som främjar tvärkulturella upplevelser med resenärer från hela världen, gästerna kan delta i lokala vardagsaktiviteter, utomhusutflykter och övernatta i familjehem. Dessa familjer har utbildats i gästfrihet, matlagning, hygien & hälsa, redovisning och kommer att börja med engelska klasser. Turister kan delta i dagliga lokala aktiviteter som att rasera sina djur, plantera och skörda produkter som potatis, majs, quinoa och mer. Efter dagens aktiviteter åker vi tillbaka till Quito.

Quito – Galapagos (F, L, M)

Transfer till flygplatsen. Flyg till Galapagos. Galapagos är ett drömresmål för många djurvänner. Både till havs och på land fascineras vi av denna attraktiva miljö som gör Galapagos så unik och säregen. Våra kryssningsfartyg tar från 20-36 passagerare, vilket gör att upplevelsen så mycket mer exklusiv. OBS! Kryssningsprogrammet kan variera beroende på jämn/ojämn vecka och vald båt. Vid ankomst hämtas ni upp er av er guide, en busstur på ca 10min till piren där ni stiger ombord på Coral I eller II som är vårt hem de nästföljande dagarna. Navigeringen styrs mot Ballena Bay som ligger på västra sidan av Santa Cruz. Ballena Bay är känt för sin olivgröna strand och att det under 1900-talet fanns en bosättning här. Möjlighet att får se iguanas och sea birds följt av snorkling. Landstigning i vatten.

Galapagos (F, L, M)

Transfer till flygplatsen. Flyg till Galapagos. Galapagos är ett drömresmål för många djurvänner. Både till havs och på land fascineras vi av denna attraktiva miljö som gör Galapagos så unik och säregen. Våra kryssningsfartyg tar från 20-36 passagerare, vilket gör att upplevelsen så mycket mer exklusiv. OBS! Kryssningsprogrammet kan variera beroende på jämn/ojämn vecka och vald båt. Idag är besöks den största av alla Galapagosöarna, Isabela. Efter frukost görs en landstigning vid Tagus Cove som sägs vara en gammal sjörövargrotta. En vandring uppåt på den närmaste vulkanen ger en magnifik utsikt över Charles Darwin lagunen. Torr landstigning.Nästa stopp är Espinosa Point som är ett vackert landskap med klippor, sand och lavaformationer, men framför allt är det djurlivet som är slående - här blandas 100-tals iguanas med sjölejon och stora fågelkolonier. Torr landstigning.

Galapagos (F, L, M)

Efter frukost besöker vi Elisabeth Bay som är öar som har kolonier av blåfotade sulor och pingviner. Försök att ta ett foto på en pingvin och en kaktus – den kombinationen existerar bara på Galapagos! På eftermiddagen går vi iland på en vulkanisk svart strand på Urbina Bay. Beroende på säsong kan man se stora sköldpaddor och land iguanas och den ovanliga ”Flightless Cormorant”. Det finns möjlighet till snorkling med havssköldpaddor, sjölejon, och otaliga tropiska fiskar. Våt landstigning.

Galapagos (F, L, M)

Resan går vidare mot ön Santiago. Området är omringat av mangrove, en trevlig promenad tills ni kommer till en utsiktspunkt där man kan skåda en fantastisk utsikt över hela bukten. Det finns också en lagun där flamingos emellanåt kan skådas. Buccaneer Cove har branta klippor och tillsammans med den röd-lilaaktiga stranden gör vyn fantastisk. På eftermiddagen besöks Sullivan Bay. Här kan man bada och dyka tillsammans med sjölejon och pingviner. Landstigning sker i vattnet vid en underbar vit sandstrand med lavaformationer.

Avresa till Quito eller Guayaquil (F)

Transfer till flyplatsen. Flyg tillbaka till fastlandet.

Avresa Quito eller Guayaquil (F)

I lagom tid till flyget ska avgå väntar en transfer på er som ska ta er till flygplatsen.

Ankomst Skandinavien

F = Frukost L = Lunch M = Middag

FAKTA

- Del i internationell grupp
- Min 2 deltagare

VAD INGÅR I PRISET

• Inrikes- och regionala flyg samt flygskatter
• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

• Flyg Skandinavien/Lima---Quito/Skandinavien
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• Nationalparksavgift Galapagos 200USD, betalas kontant på plats, dryck och dricks.
• Alla övriga kostnader betalas kontant på plats

PRELIMINÄRA HOTELL

Quito: Hotel Quito
www.hotelquito.com
Imbabura: Magdalena Karanki Community
Riobamba: Hosteria Abraspungo
www.haciendaabraspungo.com
Guayaquil: Hotel Oro Verde
www.oroverdehotels.com
Galapagos: Coral I eller Coral II www.gogalapagos.com/coralsleep.html
Lima: El Pardo Double Tree
http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/peru/el-pardo-doubletree-by-hilton-hotel-LIMPUDT/index.html
Cusco: Sonesta Cusco
www.sonesta.com/Cusco
Heliga dalen: Casa Andina Private
www.casa-andina.com
Aguas Calientes: Hatuchay Tower
www.hatuchaytower.com

Reseberättelser

Hej Maria. Tack för all hjälp och planering med vår resa. Det blev en fantastisk upplevelse, precis som du utlovat! Anderna och Machu Picchu bjöd på otroliga vyer och Galapagos på ett rikt och annorlunda djurliv. Vi har också träffat massor av trevliga människor, både medresenärer, guider (kanske sp …

Thomas o Berit, Visby Program: Peru och Ecuador
Pris från 72900 ?
Kort dag för dag program
 1. Avresa från Skandinavien,
 2. Lima (F)
 3. Lima - Cusco (F)
 4. Cusco – Heliga dalen (F, L)
 5. Heliga dalen – Machu Picchu (F, L)
 6. Machu Picchu – Cusco (F)
 7. Cusco (F)
 8. Cusco - Lima - Quito (F)
 9. Quito (F)
 10. Quito-Otavalo-Magdalena Karanki Community (F, L, D)
 11. Karanki - Ibarra - Salinas - Quito (F, L)
 12. Quito – Galapagos (F, L, M)
 13. Galapagos (F, L, M)
 14. Galapagos (F, L, M)
 15. Galapagos (F, L, M)
 16. Avresa till Quito eller Guayaquil (F)
 17. Avresa Quito eller Guayaquil (F)
 18. Ankomst Skandinavien