Argentina & Brasilien

Dagar 17
Nätter 16
REF: #668

Vi börjar i storstaden Buenos Aires för att sedan fortsätta till de mäktiga vattenfallen i Iguazú. Efter att ha sett fallen från båda sidor tar vi oss till en djungellodge där vi tillsammans med en kunnig naturguide upplever regnskogens djur och natur. Vi fortsätter sedan till Rio med sina soldränkta stränder och sambakultur. Vi gör även ett besök på den gamla piratön Ilha Grande där vi besöker några av Brasiliens finaste stränder.

Avresa ifrån Skandinavien

Buenos Aires

Ankomst och transfer till valt hotell i centrum. Dagen spenderas på egen hand.

Buenos Aires (F)

Idag utforskar ni Buenos Aires på en citytur, vars förebild är Paris, som med sina 200 kvadratkilometer är en mycket vidsträckt stad. Ni besöker bland annat stadsmärket obelisken och Plaza de Mayo med det tårtliknande presidentpalatset, det berömda Teatro Colón. Vidare tar ni strandvägen La Costanera utmed Río de la Plata till konstnärernas San Telmo och det färgglada hamnkvarteret La Boca. Turen avslutas i området La Recoleta, välkänt för sina magnifika restauranger och caféer.

Buenos Aires (F, M)

På förmiddagen har ni tid att utforska Buenos Aires på egen hand. På kvällen hämtas ni på ert hotell för att färdas till en restaurang där ni låter er hänföras av eldig Tango.“En sorgsen tanke som kan dansas”, som det står skrivet på väggen på Nationalakademin för Tango i Buenos Aires. Ni kommer att lyssna på någon av de bästa tangoorkestrarna, se en Tango- och Folkloreuppvisning medan ni njuter av er måltid och landets utsökta viner. Transfer åter till hotellet.

Buenos Aires (F)

Egen dag att uppleva Buenos Aires.

Iguazú (F)

Efter frukosten väntar transfer till flygplatsen för vidare flyg till Iguazú. Vid ankomst, transfer till hotellet. Vattenfallet Iguazú delas mellan 3 länder, Argentina, Brasilien och Paraguay. Ni kommer att på eftermiddagen besöka fallen från den Brasilianska sidan. Här promenerar ni på säkra trägångar och njuter av den bedårande vyn över fallen.

Iguazú (F)

Idag är det dags att utforska fallen från den Argentinska sidan och uppleva det mäktiga skådespelet vid parkens största vattenfall, även kallat Djävulsgapet. Namnet Iguazú kommer från det indianska språket guaraní, och betyder ”stort vatten”, och det är väl det minsta man kan säga om detta naturens under. Beroende på vattenmängden finns här mellan 160 till 260 fall. I det eviga diset över fallen spänner solen sina regnbågar; det dånar, marken skälver och vibrationerna känns på två mils avstånd. Iguazú är en fantastisk upplevelse, just en sådan upplevelse som kallas oförglömlig. För de som vill uppleva området på ett annorlunda sätt kan vi erbjuda 1 timmes seglats och transport i nationalparken. Som första äventyr bordas en båt som seglar nedanför San Martin, Bosetty, Tres Mosqueteros och djävulsfallet, nerför floden till Puerto Macucu (3 km från fallen) där en 8 km lång färd med 4 hjulsdriven bil tar vid. Ni upplever regnskogens flora och fauna tillsammans med kunniga naturguider. För aktuellt pris hör med oss.

Iguazu – Yacutinga Lodge (F, M)

Vid 14.30 hämtas vi på hotellet för transport genom Urugua provinsen och Yerba plantage. Yerba används till den populära drycken Mate (grönt te). Under resan berättar vår guide om miljön och hoten som idag ligger över området. Lagom till middag ankommer vi till lodgen.

Yacutinga Lodge (F, L, M)

Tidigt på morgonen åker vi båt längs den lilla floden San Francisco, vilken flyter genom naturreservatet. Ett perfekt tillfälle att fotografera den vackra miljön och observera faunan i området. Vi tar oss tillbaks till vår lodge för att äta lunch. Egen tid att utforska området till fots på de uppmärkta stigarna eller helt enkelt koppla av vid lodgen som erbjuder pool och besökscenter. På eftermiddagen går vi en promenad med vår guide som är expert på området. Middag vid lodgen. När mörkret faller vaknar helt andra djur. Vi går på en nattpromenad och med ficklamporna i högsta hugg spanar vi efter nattens djur.

Yacutinga Lodge – Iguazu - Rio de Janeiro (F)

Frukost och tid att på egen hand utforska området eller lodgen. Tidig lättlunch på lodgen och retur till Iguazú flygplats där vi är vid 13.00 tiden. Det är dags att ta farväl från Argentina och välkomna Brasilien. Vid ankomst till Rio de Janeiro, transfer till hotellet. Egen tid för egna aktiviteter.

Rio de Janeiro (F, M)

Efter frukost åker ni på utflykt till Corcovado, nationalparken mitt i Rio på vars topp den världskända Jesusstatyn tronar. Men det är inte nödvändigtvis statyn som är huvudattraktionen. Utsikten över jättestaden Rio, med alla sina grönskande kalkstenstoppar och de undersköna stränderna är oslagbar. Transfer tillbaka till ert hotell. På kvällen blir det sambashow och middag på en av Brasiliens ”Churrascarias”, köttrestaurang. Från restaurangen får ni en kort transfer till Platforma 1 där ni bjuds på en fantastisk, färgsprakande Sambashow. Showen börjar vid 22-tiden och avslutas 23:30 då ni nöjda och belåtna får transfer tillbaka till hotellet.

Rio de Janeiro (F)

Efter frukost åker ni på stadsrundtur i Rio de Janeiro. I sann Brasiliansk anda kretsar mycket av livet kring stränderna. Här samlas man och umgås med sin familj och sina vänner, man surfar, spelar fotboll och volleyboll, eller hänger sig åt en av brasilianarnas specialiteter, nämligen njutning, någonting som också märks på de otaliga små kaféer och restauranger som kantar de flesta gator. Dagen inkluderar även en utflykt till stadens andra mest kända bergstopp, nämligen den 375 meter höga Sockertoppen, som man når med en hisnande linbanetur i två etapper

Rio de Janeiro – Ilha Grande (F)

Söder om Rio ligger den stora ön, Ilha Grande, som har hela 106 olika stränder. Hit kommer man idag för att njuta av sol och bad och för att koppla av och njuta av lugnet. Annat var det förr då pirater härjade kring ön för att stjäla det guld spanjorerna hade med sig från sina härjningar i Peru. Därigenom uppkom också legender om piraternas gömda skattkistor på ön. Ilha Grande är en dyk- och snorkelvänligt ö med många olika sorters koraller som lockar till sig ännu fler sorters fiskar. Ett dyk ner i den blåa eller den gröna lagunen är som att simma omkring i ett akvarium. Även på land erbjuder Ilha Grande storslagen natur då ön täcks av regnskog som visar upp en stor mångfald av fjärilar, fåglar och tropiska växter. www.ilhagrande.com.br

Ilha Grande (F)

Med taxibåt tar vi oss till Lopes Mendes stranden. Här väntar en 3 km lång kritvit sandstrand som får alla andra stränder i Brasilien att blekna av avund. Sola, bada och njut!

Ilha Grande (F)

Sol och bad.

Ilha Grande - Avresa från Rio de Janeiro (F)

Transport tillbaka till Rio och transfer till flygplatsen för vidare flyg hemåt.

Ankomst Skandinavien

Med bagaget fyllt av härliga minnen landar vi i Skandinavien igen. F = Frukost L = Lunch LL= Lunch låda M = Middag

FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg i lägsta ekonomiklass samt flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Inrikesflyg i lägsta ekonomiklass samt flygskatter.

VAD TILLKOMMER

VAD TILLKOMMER?
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Preliminära hotell 4*/3*
Buenos Aires: Grand Brizo http://alvarezarguelles.com/hoteles/grandbrizo/
Iguazú: Mercure https://www.accorhotels.com/gb/hotel-8431-mercure-iguazu-hotel-iru/index.shtml
Yacutinga Lodge www.yacutinga.com
Rio de Janeiro: Arena Leme www.arenalemehotel.com.br
Ilha Grande: Pousada Ancoradouro 3* www.pousadancoradouro.com.br

Reseberättelser

Tusen tack för en fantastiskt bra planerad resa. Vi är så supernöjda med allt. På varje ställe vi kom till blev vi mottagna så himla väl. Vi har upplevt massor har ännu inte kunnat smälta allt vi har varit med om. När allt börjar falla på plats ska jag skicka dig ett mail och berätta vad vi har vari …

Susanne o Mats Hansson Kombirundresa: Argentina, Brasilien och Peru

Hej Tobias Allt har gått bra och fungerat fint. Inga incidenter utan allt har flutit på. Jättebra hotell, speciellt i Peru och personalen var så trevliga och hjälpsamma. För övrigt var guiderna trevliga, kunniga och bra. Rio var bara så häftigt, speciellt Lapa’s nattliv med all musik o dans på gatan …

Kjell Johansson Program: Skräddarsytt Peru, Argentina och Brasilien
Pris från 41900 ?
Kort dag för dag program
 1. Avresa ifrån Skandinavien
 2. Buenos Aires
 3. Buenos Aires (F)
 4. Buenos Aires (F, M)
 5. Buenos Aires (F)
 6. Iguazú (F)
 7. Iguazú (F)
 8. Iguazu – Yacutinga Lodge (F, M)
 9. Yacutinga Lodge (F, L, M)
 10. Yacutinga Lodge – Iguazu - Rio de Janeiro (F)
 11. Rio de Janeiro (F, M)
 12. Rio de Janeiro (F)
 13. Rio de Janeiro – Ilha Grande (F)
 14. Ilha Grande (F)
 15. Ilha Grande (F)
 16. Ilha Grande - Avresa från Rio de Janeiro (F)
 17. Ankomst Skandinavien