Resor till Peru – Inkariket

Peru – Inkariket

Res till Lima eller Cuzco (Cusco) i Peru och upplev Inkarikets Machu Picchu, bevittna de mytomspunna Nascalinjer eller hänförs av Amazonasdjunglernas imponerande, vilda skönhet.

Tunggymnastik i Peru
Många av städerna i Peru är lite av tungvrickare, kanske inte huvudstaden Limas, eller antika Cuzcos, men försök säga Wayllabamba, Pacavmayo, Phuyupatamarca och Wiñaymayna några gånger på raken! Nämnda orter dyker upp längs med Inkaleden, så den äventyrare som vandra här kommer få många chanser till tunggymnastik.

En vandring genom Inkariket
När man vandrar längs Inkaleden så vandrar man i Inkafolkets fotspår – bokstavligen. Det var längs denna led som Inkaindianerna tog sig fram mellan byar och andra viktiga platser. Den sägenomspunna gamla Inkastaden Machu Picchu dyker upp som en hägring vid Inkaledens slut. Machu Picchu byggdes kring 1440 och finns med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1983. Under vandringen längs Inkaleden i Inca Tours regi guidas man inte bara genom fascinerande landskap utan också genom historien, det finns så mycket att lära sig om Inkakulturen och allt du vill veta får du svar på under din vandring.

Nascalinjerna
Nära den peruanska kusten finns något annat outsägligt hänförande, nämligen Nascalinjerna som tros ha dragits upp ungefär tusen år innan byggandet av Machu Picchu. Det är inte helt tydligt vem det är som ritade upp dessa fascinerande linjer, eller varför, men sedan en tid tillbaka tillskrivs de Nascakulturen. Linjerna, eller geoglyferna som de mer riktigt kallas, kan inte ses från marken, men bildar ett imponerande mönster som täcker en markyta på hela 450 km2 och kan tydligt skådas uppifrån luften. Även Nascalinjerna är ett världsarv på UNESCO:s lista.

Titicacasjön
En annan stor sevärdhet i Peru är Titicacasjön, ett namn man snabbt vänjer sig vid att säga. Sjön är belägen i skarven till Bolivia – på 3800 meters höjd! Bryggstopp på indianernas flytande öar, Uros, är ett måste.

Amazonas djungler
När vi ändå talar om vatten så bör det nämnas att källan till hela Amazonasfloden finns i Peru, omgiven av både djungel och öken. Landskapet i detta fascinerande land har väldigt mycket att erbjuda.

Res till Peru med Inca Tours
Varför man ska resa till Peru? Det finns egentligen lika många anledningar som det finns turister som kommer hit. Att vandra Inkaleden är en populär anledning, men långt ifrån den enda. Inkariket har en trollbindande kraft på människor från hela världen och mystiken kring indiankulturer i allmänhet, och deras fantastiska kvarlämningar lämnar alla hänförda.

Med Inca Tours får du bästa tänkbara upplevelse i Peru, oavsett om du åker hit för att vandra längs Inkaleden eller för att besöka Amazonas djungler. Inca Tours erbjuder paketresor, temaresor, upptäcktsresor och gruppresor. Vi hjälper dig med allt från flygbiljetter till hotell, guidade turer, vandringar och enklare saker som kartor. Vi har oslagbar sakkunskap och använder dina drömmar som utgångspunkt. Vi förverkligar dina drömmar om Inkariket.

Boka din resa till Inkariket med Inca Tours!

Läs vidare i våra ständigt uppdaterade rundreseprogram:

Klicka här för att läsa mer

Eller kontakta oss direkt för vidare info på tel: 0200-120 400