Resor till Mexiko

Yucatan – Mexiko

Boka din resa till Yucatan med Inca Tours och upplev även platser som Playa del Carmen och Cancun.

Mexico är ett mycket intressant land som blandar nytt och gammalt på ett alldeles unikt sätt. Inkatraditioner har fortfarande starkt inflytande på allt från kultur till seder och design samtidigt som Mexico City – Mexicos huvudstad – kan stoltsera med att vara en av världens största moderna städer med över 30 miljoner invånare (förorter inkluderade). Mayakalendern används fortfarande på flera håll, även långt utanför Mexicos landsgränser. På Yucatanhalvön kan man besöka fantastiska indianruiner som berömda Chichen Itza, Uxmal och pyramiderna vid Teotihuacán. Den som är intresserad av Amerikas ursprungsbefolkning och dess historia har ett suveränt utgångsläge vid Yucatan i Mexico.

Mexico är ett stort land, i jämförelse med USA:s landyta ungefär en fjärdedel. Utöver Mexico City, som är landets huvudstad och en gigant i storstadmått, finns också Acapulco som med sina 800 000 invånare ter sig som en liten byhåla i jämförelse, dock en känd och vida älskad byhåla.

Mexico sträcker sig från Stilla Havets kust åt väst till Mexianska golfens (som sedan mynnar ut i Atlanten) kust i öst och i norr angränsar Mexico mot USA medan sydkusten angränsar till Guatemala och Belize. Mexico bjuder på ett mycket varierat landskap med allt från snöiga bergstoppar till het öken; världsstäder och små kolonialstäder; strandparadis och indianbyar. Här finns allt för den äventyrslystne.

Det finns många lika många anledningar att åka till Mexico som det finns resenärer. En anledning så god som någon är det mexikanska köket. Vilken är din?

Vi på Inca Tours kan bistå med allt inför din resa till Yucatan och Mexico: flyg, hotell, karta, guidade turer, paketresor, temaresor, upptäcktsresor och gruppresor, det du drömmer om blir verklighet med vår hjälp.

Boka din resa till  destinationer som Playa del Carmen, Cancun och Yucatan, med Inca Tours.

Läs vidare i våra ständigt uppdaterade rundreseprogram:

Mer info om resor till Mexico.

Eller kontakta oss direkt för vidare info på tel: 0200-120 400