Resor till Costa Rica

Costa Rica – resor till Monteverde, San José, Tamarindo. Boka din resa med Inca Tours.

En föregångare och förebild för ekoturism, en föregångare och förebild för samhällsplanering. Det lilla landet som skyddar en fjärdedel av sin yta som nationalparker. Det är stor variation parkerna emellan. Här finns Manuel Antonio med sina kritvita stränder, den högt belägna Tortuguero, Carara med sina 400 fågelarter och Arenal med vulkanen med samma namn, en av världens mest aktiva. Här finns bland de artrikaste områdena på vår planet. Det lilla landet som lade ner sitt försvar och byggde skola och sjukvård, här har man Latinamerikas högsta utbildningsnivå och högsta levnadsstandard. Naturnära upplevelseturism, flugfiske, forsränning och regnskogspromenader. En kust mot Stilla havet, en kust mot Karibiska havet – stränder med sol och bad, dykning och vattensport.

Huvudstaden San Jose, som även är Costa Ricas största stad, ligger mitt emellan kusterna, ganska mitt i landet. En inte allt för stor stad, centralorten har drygt 300.000 invånare.

Det finns många lika många anledningar att åka till Costa Rica som det finns resenärer, det kan vi intyga. En anledning så god som någon är de fantastiska naturupplevelserna. Vilken är din?

Flyg, hotell, karta, guidade turer. Paketresor, temaresor, upptäcktsresor eller gruppresor – ingen form och inget önskemål är främmande för oss här på Inca Tours. Med vår sakkunskap och dina förhoppningar låter vi sagan och drömmen bli verklighet och tar dig med på upplevelser som räcker hela livet.