Resor till Brasilien

Brasilien

Brasilien – resor till Rio de Janeiro, Amazonas, Iguazu, Fortaleza. Boka din resa med Inca Tours. Vi skräddarsyr din resa till Brasilien.

Brasilien är Sydamerikas största land och landar på femte plats sett till hela jorden. Brasiliens huvudstad heter Brasilia och inte Rio de Janeiro – som de flesta tror. Det finns i regel en hel del bilder som dyker upp på näthinnan när man pratar om Brasilien – allt från den stora karnevalen i Rio till Copacabana och Ipanema. Den stora Jesusstatyn rankas som ett av världens sju nya underverk och staden São Paulo är en av världens största metropoler, rankad på andra plats efter Tokyo. I nordöstra Brasilien ligger Fortaleza och Natal där historiens vingslag rymmer både ljus och mörker, här bjuds man på fantastisk kultur och hisnande arkitektur.

Alla dessa magnifika städer och sevärdheter till trots så är ändå Amazonas – regnskogen som täcker halva Brasiliens yta – landets största tillgång. Amazonasskogen brukar kallas Tellus lunga och är hemvist för en flora och fauna som inte på långa vägar ännu är fullt kartlagd. Förmodligen är denna djungel den mest artrika platsen i världen. Nationalparken Iguassu (Igauzu) är en park i Amazonas som delas med Argentina och Paraguay, det är här man kan se det spektakulära vattenfallet Djävulsgapet.

Den som intresserar sig för sport har alla anledning att lockas till Brasilien, oavsett om det är fotboll (vem har inte hört talas om legendariske Pelé?), samba eller den unika kampsportsdansen Capoiera som lockar. Den som gillar löpning kan delta i Sylvesterloppet på nyårsafton – ett tio kilometer långt lopp genom ett hett Rio…

Det finns även annat spännande i Brasilien, här framställs bland annat den etanol vi kör våra miljöbilar på – vid gigantiska sockerrörsodlingar.

Flyg, hotell, karta, guidade turer; paketresor, temaresor, upptäcktsresor eller gruppresor – ingen form och inget önskemål är främmande för oss här på Inca Tours. Med vår sakkunskap och dina förhoppningar låter vi sagan och drömmen bli verklighet. Vi tar dig med på upplevelser som du med stor tillfredsställelse kommer att se tillbaka på under resten livet.

Det finns många lika många anledningar att åka till Brasilien som det finns resenärer, det kan vi intyga. Karnevalen i Rio, är bara en av alla. Vilken är din?

Läs vidare i våra ständigt uppdaterade rundreseprogram:

Klicka här för att läsa mer

Eller kontakta oss direkt för vidare info på tel: 0200-120 400