SE DK ES

Lyxkryssning Kuba

Följ med på en kryssning utöver det vanliga. Upplev Kuba och vandra i Hemingways fotspår
Läs mer
&
Boka

Kubas natur & kultur

Från staden Havanna´s kultur ut till landsbyggden med naturupptäckter som vandring, hästridning och bad vid vattenfall.
Läs mer
&
Boka

Peru & Bolivia Gruppresa

Upplev det bästa av Peru och Bolivia med svensk guide.
läs mer
&
boka

Kuba Gruppresa

Upptäck Kuba i sällskap av andra svenska resenärer, en berikande upplevelse genom några av Kubas höjdpunkter.
Läs mer
&
Boka

Gruppresa till Peru

En rundresa där ni tillsammans med svensk färdledare upptäcker höjdpunkterna i Peru.
Läs mer
&
Boka

Machu Picchu och Galapagos Gruppresa

Följ med till Ecuador, upptäck Galapagos, Amazonas och Ecuador med Svensk färdledning
Läs mer
&
boka

Bolivia rundresa

Upplev Bolivia! Från den tropiska staden Santa Cruz till saltöknar och den mytomspunna Titicaca sjön.
Läs mer
&
Boka

Bocas del Toro & San Blas

Upplev hotel Punta Caracol med sina exlusiva bungalows mitt i havet. Ett avskilt paradis för sol och bad.
Läs mer
&
Boka

Mexikos Kulturskatter

Följ med på en resa som tar dig till uråldriga kulturer dolda i djupaste djungel. En helt unik resa genom tid och rum.
läs mer
&
boka

Nyhet! Isla Mujeres

För dig som vill kombinera sol och bad med en mix av skön allinclusive, shopping och lugn paradismiljö
Läs mer
&
Boka

Underbara Costa Rica

Följ med till Costa Rica och upplev den storslagna naturen, det rika djurlivet och de soldränkta stränderna.
läs mer
&
boka

Galapagos & anderna

En komplett resa till Ecuador som innehåller såväl en kryssning till Galapagos och resa genom Anderna
läs mer
&
boka

Gruppresa Machu Picchu & Galapagos 

Är du intresserad av gamla civilisationer och underskön natur?

Ta då chansen att följa med på vår resa till Machu Picchu och Galapagos. I tryggt sällskap av en grupp och svensktalande reseledare har du nu möjligheten att uppleva 3 av Sydamerikas största höjdpunkter! Vi besöker de magnifika ruinerna av den gamla inkastaden Machu Picchu, vilken finns med på UNESCOs världsarvslista, inkarikets gamla huvudstad Cuzco samt tar en 5 dagars kryssning runt de undersköna Galapagosöarna.
Så följ med och utforska den nya världen och få minnen och vänner för livet! Allt i tryggt sällskap av en grupp och svensktalande reseledare.*
*Obs! minimum antal deltagare krävs, annars görs resan enbart med engelsktalande lokala guider.

Kommande avgångar
2017: 10 jan, 20 mars, 2 okt, 20 okt.

Pris 2017 fr. 58 300kr - OBS Nytt Pris!!
Enkelrumstillägg: 4 100 kr (ej på kryssning); 16 100 kr enkelrum även på kryssning.


Dag 1 – Skandinavien till Lima. 

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Inca Tours/Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån, i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevligt och lättnavigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över Stilla havet och Perus kustlinje. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 2 – Lima till Cuzco.

Vi får transfer till Limas flygplats och tar en kort flygtur till
Cuzco. Cuzco som var huvudstad i det forna Inka riket ligger högt uppe i bergskedjan Anderna på en höjd av 3300 meter över havet. Vid ankomsten får vi transfer till hotell Garcilaso, beläget i Cuzcos historiska hjärta. Efter check in kommer en representant att möta upp och ge dig all information du behöver för denna Machu Picchu till Galapagos resa, ge tips på vad du kan se i Cuzco samt svara på alla eventuella frågor som du har.
Resten av dagen är fri för att på egen hand utforska denna vackra stad. Titta gärna på kolonialtidens torg, ruinerna av inka fästningarna, templen samt strosa i de små gränderna. Tänk dock på att ta det lite lugnt då du bifinner dig på hög höjd och även den lättaste uppgift kan bli jobbig innan man har hunnit acklimatisera sig! (F)

Dag 3 – Cuzco.

Idag möter en lokal guide upp för att ta med oss på en
stadsrundtur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade: spanjorerna och Inkafolket. Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök till ceremonicentret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cuzco. Sacsayhuamans storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i Juni avslutas Quechua festivalen ”Inti Raymi” inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri till egna aktiviteter. För den som orkar kan man passa på att uppleva Cuzcos livliga nattliv med barer, klubbar och restauranger. (F)

Dag 4 – Cuzco, Urubamba via Inka folkets Heliga dal.

Idag besöker vi inka folkets Heliga dal. “The sacred
valley”. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Urubamba bergskedjan som dominerar detta lanskap. Stora kantiga glaciärer tornar upp sig väl över 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inkafästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inkaterrasser. Det var här som ett historiskt slag tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi fortsätter till Urubamba där vi spenderar natten på ett bekvämt hotell. (F.L)

Dag 5 – Inka folkets Heliga dal till Machu Picchu.

Efter frukost beger vi oss till Ollantaytambo för att ta tåget till Aguas Calientes, eller  Machu Picchu staden som den
nyligen kommit att kallas. Tågresan går igenom ett spektakulärt landskap då vi följer Vilcanota floden när den gräver sig in i dalgångarna på sin väg mot Amazonas floden. Under resan omges vi även utav höga snötäckta bergstoppar och tät växtlighet. Då vi kommer fram till Aguas Calientes får vi transfer till vårt hotell. Denna eftermiddag av vår Machu Picchu till Galapagos resa är fri att spendera på egen hand. Besök gärna stadens små affärer och marknader eller koppla av i de tempererade baden. (F)
 
Dag 6 - Machu Picchu till Cuzco.

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger
på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner man för en liten utmaning kan man klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utsikt över Machu Picchu. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand! (F.L.)
 
Dag 7 - Cuzco till Quito, Ecuador.

Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Quito via Lima. Vid ankomsten i Ecuadors huvudstad möts vi upp av en representant från Inca Tours/Machete Tours och får transfer till vårt hotell. (F)
 
Dag 8 – Quito Stadsrundtur.

Quitos koloniala centrum räknas som det som är bäst bevarat av alla huvudstäderna i Anderna och staden finns med på UNESCO:s världsarvslista. Quito ligger på 2850 meters höjd i en dalgång nära vulkanen Pichincha, vilket ger den lite extra charm. Denna dag på vår resa tar vi en stadsrundtur i Quito och utforskar både den nya och gamla delen av staden.
 
Vi besöker katedralen och området runt San Francisco torget innan vi beger oss upp till utsiktspunkten ‘Mirador’ vid Cerro Panecillo. Här har vi en underbar utsikt över staden och dess vulkaniska omgivning. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter! (F)

 Dag 9  - Quito till Galapagosöarna.
Vi får transfer till flygplatsen för att flyga ut till Galapagos öarna. Vid ankomsten till Galapagos övärld går vi igenom tullen och betalar nationalparksavgiften. Därefter möter vår guide upp oss och vi får transfer till vår båt Nemo I. Efter att vi installerat oss i våra hytter sätter vi fart mot vårt första utflyktsmål på denna tur. North Seymour.
Vi börjar dagen med att ta en promenad på ön och tittar på alla fregattfåglar som bor i detta område. Innan middagen hälsar kaptenen välkommen med en drink och presenterar sin besättning. Vi får information om de nästkommande dagarna. Under natten seglar vi mot Genovesa. (F.L.M)
Boende Nemo I
Gruppresor till Machu Picchu och Galapagos öarna 15
      Dagar med svensktalande reseledare. 15 days

Dag 10 - Galapagosöarna

Idag besöker vi ön Genovesa som ligger längst ut i skärgården.Vi börjar dagen med att ta en tur till stranden vid Darwin Bay. Här tar vi en promenad genom öns unika ekosystem. Vi går från den korallbelagda stranden genom busk- och mangrove vegetation via lavaformationer till klipporna. Här kan man få se sjölejon leka i vattnet. Under turen kan vi få se många fregatt- och marina fåglar
så som red-footed boobies, Darwins finkar och Galapagos mockingbirds. Här finns också några av Galapagos minsta leguaner.Under eftermiddagen besöker vi Prince Phillips steps. Vi tar en dinghy till stranden för att sedan vandra upp till toppen av denna plats. Här ser vi många boobies-sorter.
(F,L,M)
Boende Nemo
Gruppresor
      till Machu Picchu och Galapagos öarna 15 Dagar med svensktalande reseledare.
      15 days
 
 

Dag 11 -  Galapagos öarna

Dagens första besök går till Bartholome - en av de yngsta öarna i skärgården. Vi tar en dinghy-tur (mindre båtar) runt den vulkaniska ön för att sedan gå upp till Summit Trail- härifrån har vi en underbar utsikt över våra omgivningar. För de som önskar kan man sedan snorkla i det varma vattnet. Här finns papegojfiskar, vitnosade hajar samt vattensköldpaddor.
Vi fortsätter sedan till den lilla ön Chinese hat som ligger belägen utanför den sydöstra spetsen av ön Santiago. Den vulkaniska ön har fått sitt namn för att den ser ut som en kinesisk hatt när man ser den norrifrån. På öns västra sida kan man se lavaformationer som växt upp ur havet. Speciellt med dessa är att man kan se spår av koraller på dem! I området finns också många sjölejon kolonier, marina leguaner samt den speciella Galapagos pingvinen! (F,L,M)
Boende Nemo I
 

Dag 12 - Galapagosöarna

Vår kryssning slutar i Puerto Ayora och vi åker till Santa Cruz högländer kallade Chato eller The highlands.
Här besöker vi en lokal ranch, Las Primicias, där man kan få se de stora landsköldpaddorna i dess naturliga miljö. Dessa stora djur har gjort ön Santa Cruz mycket berömd. Ni fortsätter därifrån tillbaka till Santa Cruz och forskningsstationen Charles Darwin Center. På Charles Darwins forskningsstation får man lära sig om metoder för att bevara dessa underbara öar kallade ‘Las Encantadas’ (de förtrollade öarna) av spanjorerna.Tid finns också för att besöka nationalparkens informations center och se uppfödningsprojekt med landsköldpaddor.Efter besöket här får ni transfer till ert hotell. (F,L,M)
Boende: Fiesta hotell eller liknande.

Dag 13 – Baltra till Quito.

Denna sista dag på vår Galapagos kryssning anländer vi till ön Santa Cruz. Nu är det dags att utforska en av Galapagos områdets största turist attraktioner. Den stora sköldpaddan – Giant turtle. Vi får transfer i bil till öns högsta punkt för att studera dessa djur i dess naturliga miljö. Här kan vi även se små fåglar som “Cucubes”. Vi besöker även de två stora kraterna som kallas ”The twins” och får en förklaring av detta fantastiska naturfenomen.
 
Turen avslutas då vi anländer till Baltra ön och flyg- platsen för vårt flyg tillbaka till fastlandet. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Vi återsamlas på kvällen för en avskedsmiddag. (F.M)
 
Dag 14 - Quito International Airport.

Transfer till flygplatsen för ert internationella flyg hem.

Dag 15 - Ankomst till Skandinavien.
 
Detta ingår:

Personal:

Svensk talande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
Engelsktalande lokala guider
Lokala professionella buss och båtförare.

Boende (alla hotell är 4* stjärniga eller liknade).

1 natt i Lima på Hotel San Agustin Exclusive ****
3 nätter i Cuzco på Hotel Casa Andina Plaza ****
1 natt i Urubamba på Hotel Casa Andina Private Colletion ****
1 natt i Aguas Calientes på Hotel El Mapi ****
3 nätter i Quito på Reina Isabel Hotel ****
3 nätters i ”Superior Tourist Class” Galapagos kryssning (bekväma hytter på en yacht).
1 natt Fiesta Hotel på Galapagos

Lokala turer och aktiviteter:

Stadstur i Cuzco.
Tur i Inka folkets heliga dal (Inca’s Sacred Valley).
2 dagars tur till Machu Picchu.
Stadstur i Quito.
5 dagars ”Superior Tourist Class” kryssning runt Galapagos öarna.


Internationell och Lokal Transport

Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima. Alla flygskatter.
Lokala flyg: Lima till Cuzco | Cuzco till Lima | Lima till Quito | Quito till Galápagos

Måltider:

Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid
bokningstillfället. 13 Frukost. |  6 Luncher.   |   5 Middagar

 
Saker som är bra att ta med sig:
Bra vandringsskor.
Sandaler är bra att ha på Galapagos.
Bekväma kläder lämpade för både kallt och varmt klimat.
Vind och vattentät jacka (Gore-Tex är bra).
Vattenflaskor. Vatten renings tabletter.
Kamera (vattensäkert fodral är användbart).
Extra kamerabatterier.
Pengar till egna utgifter  – Dollars är lättväxlade, det finns bankomater i större städer.
En fotokopia av ditt pass och resehandlingar.
En kopia av din reseförsäkring.
Myggmedel (DEET är bra).
Solkräm. Solglasögon. Solhatt.
Ficklampa med extra batterier.
Badkläder.
Kikare (bra för att titta på djurliv).
En liten förstahjälpen låda.

Detta ingår ej:

Reseförsäkring- en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.

Inträdesavgift till Galapagos National Park. 100 dollar (Priset kan komma att förändras)
Galapagos Transit Card 10 dollar (Priset kan komma att förändras)
Måltider som inte nämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker.
Dricks.

 

Information om Peru & Ecuador.
Väder/ Altitud /Geografi/ Temperatur

Väder: Bästa tiden att besöka bergs- och djungeområdena i Peru är under Maj till oktober, den så kallade torra säsongen (dry season). Dock kan det bli kallt och dimmigt längs den peruaska kusten denna period. Samma tidsperiod avser Ecuadors högland, dock är klimatet mindre förutsägbart här. På grund av höjden (altituden) kan det bli kallt även i tropikerna. På höjder över 2000 meter kan det vara bra att ta med sig varmare kläder medan det i dalgångarna räcker med lättare klädesplagg. Temperaturerna varierar från nollpunkten i höglandet till + 35 grader i de tropiska lågländerna. Vid ankomst till högt belägna områden rekommenderas att man dricker mycket vatten samt att man tar det lugnt de första dagarna tills man har aanpassat sig till höjden.
 
Kultur/Språk
 
Både Peru & Ecuador har en blandning av inhemsk kultur samt arv från den europeiska kolonialtiden.
Inhemska grupper tillhör oftast den fattigare delen av samhället och ibland uppstår spänningar angående dessa olikheter. Spanska pratas universellt tillsammans med inhemska språken Quechua, Aymara samt några till för etniska grupper.
 
Mat.
 
En stor variation av intressanta rätter är tillgängliga i Peru. En av de mest berömda rätterna i Peru är den så kallade Ceviche. Rå fisk marinerad i citronjuice. Fiskrätter i Amazonas områdena kan vara nog så utsökta. Peru är potatisens hemland så kom ihåg det när du mumsar på pommes frites på en lokal restaurang. I bergsområdena är en utmärkt potatisbaserad rätt “papa a la huancaina”- potatis toppade med kryddstark mjölk- och ostsås. Ett stort urval av soppor finns också tillgängligt och du kan även prova en alpacka stek på en peruansk grill. I större städer finns även ett stort utbud av internationell mat!.
 
Hälsa/Säkerhets åtgärder/Visum krav.
 
Drick inte kranvatten, rena eller köp vatten på flaska. Fråga din läkare eller din lokala infektionsklinik om de senaste råden angående lokala hälsorisker samt vilka vaccinationer som behövs/rekommenderas för din resa.
Peru är mestadels ett säkert land men var alltid uppmärksam på rånrisk. Fråga din lokala personal för vidare information. För turistresa under 90 dagar krävs inget visum. Man kan behöva visa upp returbiljett samt att man har tillräckliga medel för vistelsen vid ankomsten. Pass krävs och skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkost. För turistresa till Peru på under 90 dagar krävs inget visum. Man kan behöva visa upp returbiljett samt att man har
tillräckliga medel för vistelsen vid ankomsten. Pass krävs och skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkost. Till Ecuador krävs ett visum som man köper vid landets gräns.
 
Läs mer information om Peru, www.peru.travel.
Läs mer information om Ecuador, www.ecuador.travel
 
|Drottningtorget 3, 211 25 Malmö|Tel: 0200-120 400|paketresor@inca.se
Travelmarket Interactive